.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

133 εκατ. δολάρια άντλησε από τη Wall ο Ευ. Μαρινάκης κι άλλα 155 τον Οκτώβρη του ΄14

Η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή Capital Product Partners L.P., συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη ολοκλήρωσε χθες Τρίτη στη Wall Street με επιτυχία την πώληση στο επενδυτικό κοινό 14,5 εκατ. μετοχών της, αντλώντας κεφάλαια ύψους 133,327 εκατ. δολ.

Ανάδοχοι της συναλλαγής ήταν οι UBS Investment Bank, BofA Merrill Lynch, Wells Fargo Securities και Raymond James σε συνεργασία με τις Barclays, Jefferies, Stifel, Evercore ISI, Credit Agricole CIB, ING και SEB. Οι ανάδοχοι εξάσκησαν σχετικό δικαίωμα τους αγόρασαν και αυτοί 1,755 εκατ. μετοχές.

Τα κεφάλαια σύμφωνα με το ενημερωτικό της έκδοσης θα χρησιμοποιηθούν για την προεξόφληση δανειακών υποχρεώσεων της του 2016 και 2017 αλλά και για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς.


Σημειώνεται πως η Capital Product Partners L.P. εμφανίζει μερισματική απόδοση της τάξης του 10% και η κεφαλαιοποίησή της κινείται στα επίπεδα του 1,150 δισ. δολ. ενώ η τιμή της μετοχής έχει ενισχυθεί κατά 20% περίπου μέχρι στιγμής το 2015.

Η Capital Product Partners L.P. ελέγχει στόλο τριάντα ένα ποντοπόρων εξ των οποίων τα 23 είναι δεξαμενόπλοια, τα επτά είναι μεγάλα (Post Panamax) πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα μεγάλο (Capesize) φορτηγό.

Όλα τα πλοία αυτά είναι ναυλωμένα με μακροχρόνια ναυλοσύμφωνα στις BP Shipping Limited, Overseas Shipholding Group Inc., A.P. Moller-Maersk A.S., Hyundai Merchant Marine Co. Ltd., CSSA S.A. (Total), Petróleo Brasileiro S.A. (Petrobras), Repsol Trading S.A. (Repsol), Engen Petroleum, Subtec S.A. de C.V., Cosco Bulk Carrier Co. Ltd. και την ιδιωτικών συμφερόντων του εφοπλιστή ναυτιλιακή Capital Maritime.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο η Capital Product Partners είχε επίσης προχωρήσει με επιτυχία σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την οποία άντλησε καθαρά έσοδα ύψους 151,245 εκατομμυρίων δολαρίων.


Ηλίας Γ. Μπέλλος

πηγή: capital.gr



Πηγή:www.capital.gr

2 σχόλια:

  1. Σε "αριστερό" μπλογκ που ασχολείται με τα θέματα της Ν.Φ, γίνεται ανάρτηση για τις δραστηριότητες ενός από τους πιο διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, ο οποίος είναι εκτός των άλλων και κατηγορούμενος ,με βάση εισαγγελικά πορίσματα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο

    Γελάει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζηλεύουν τα τιγράκια;;;
      αυτο κι αν είναι για γέλια!

      Διαγραφή