.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Εκτός Σχεδίου: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νέας

Κύριε Πρόεδρε

Χτες πρωί μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ημ. 20/4/2015, επιβάλλει τη δέσμευση των διαθέσιμων χρημάτων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και περιφερειών. 

Τα χρήματα αυτά των δήμων (πλην όσων είναι άμεσα αναγκαία για τις επόμενες 15 μέρες) που προέρχονται από τα τροφεία, τους δημοτικούς φόρους και τα πάσης φύσεως έσοδα, προορίζονται για την αποπληρωμή του χρέους και των λοιπών υποχρεώσεων προς τους δανειστές της ΕΕ του ΔΝΤ της ΕΚΤ, ενώ παρουσιάζονται ως «επένδυση».

Η αρπαγή των αποθεματικών θα επιδεινώσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων οικογενειών του Δήμου μας, αποτελώντας νάρκη ακόμη και στη στοιχειώδη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών του Δήμου, που εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα.

Δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι η ενέργεια αυτή επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» και επιβάλλεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ακολουθώντας την πολιτική τακτική των μνημονιακών συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως προς την αντιμετώπιση ακόμη και του αστικού κοινοβουλίου. 

Ζητάμε την σύγκλιση έκτατου Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 με θέμα τη δέσμευση των αποθεματικών του δήμου.

Ζητάμε ο δήμος να αποφασίσει να μη μεταφερθούν τα αποθεματικά των ΟΤΑ, των ασφαλιστικών ταμείων, των Οργανισμών του δημοσίου σε λογαριασμούς εξυπηρέτησης του χρέους.


Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου