.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Λειτουργία Ιατρείου Μνήμης στα ΚΑΠΗ του Δήμου με τη Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ».Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος στα πλαίσια της προαγωγής υγείας των κατοίκων και της αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΚΑΠΗ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη λειτουργία Ιατρείου Μνήμης σε συνεργασία με τη Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ».

Η υπηρεσία απευθύνεται σε μέλη του ΚΑΠΗ που παρουσιάζουν προβλήματα μνήμης. Τυπικά το όριο ηλικίας θα είναι τα 65 έτη, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται και νεότεροι ασθενείς που παρουσιάζουν νοσήματα που σχετίζονται με το γήρας (π.χ. νόσος Alzheimer πρώιμης έναρξης).
Συγκεκριμένα, στο Ιατρείο παρέχονται από τους επαγγελματίες υγείας της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» (ψυχίατρος, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός), οι ακόλουθες υπηρεσίες:

*   Έλεγχος μνήμης με χρήση εξειδικευμένων νευροψυχολογικών  
    δοκιμασιών.

*        Ιατρική παρακολούθηση σε ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια.

Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» αναπτύχθηκε το 2001, με στόχο να αναπτύξει υπηρεσίες που σχετίζονται με την άνοια και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα των ηλικιωμένων, δεδομένης της δραματικής αύξησης των αναγκών για υπηρεσίες λόγω της αύξησης της μερίδας του πληθυσμού των άνω των 65 χρόνων. Η εταιρεία αναπτύχθηκε από Επαγγελματίες Υγείας με πολλά χρόνια δράσης στο πλαίσιο της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, σε ζητήματα σχετικά με τους ηλικιωμένους. 

Από το 2002 λειτουργούν με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δυο Ψυχογηριατρικά Οικοτροφεία, ένα στην Αθήνα (Ι. Σούτσου 12) και ένα στο Χαλάνδρι (Αίαντος 4). Επίσης, λειτουργεί ένα Κέντρο Ημέρας για Ψυχογηριατρικούς ασθενείς, στην οδό Ηλία Ζερβού 94 στην Αθήνα και το πρώτο ολοκληρωμένο κέντρο Alzheimer στην Ελλάδα (Ι. Δροσοπούλου 22, Αθήνα). Επιπλέον πραγματοποιούνται προγράμματα εκπαίδευσης της κοινότητας και επαγγελματιών υγείας, ημερίδες, επισιτιστικά προγράμματα, προγράμματα στήριξης ηλικιωμένων στο σπίτι και λειτουργεί γραμμή SOS για την άνοια. 

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και κατόπιν ραντεβού κάθε 1η και 2η Τετάρτη του μήνα 9:00–12:00, στο ΚΑΠΗ Αγ. Μαρίνας, Αμφίσσης 56 & Θεσσαλονίκης τηλ. 210 2759114 και κάθε 3η και 4η Τετάρτη στο ΚΑΠΗ Νέας Χαλκηδόνας οδός Ελευθ. Βενιζέλου 46 τηλ. 210 2531333.

Η έναρξη της συνεργασίας θα γίνει με εκδήλωση την Τετάρτη 03 Ιουνίου στις 10:00 πμ στο ΚΑΠΗ Νέας Χαλκηδόνας, με θέμα: «Άνοια: διάγνωση και πρόληψη» και θα ακολουθήσει παρουσίαση των υπηρεσιών του ιατρείου μνήμης και της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας. 

Ομιλητές θα είναι ο κύριος Αντώνης Μούγιας, ψυχίατρος και επιστημονικά υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» και η κυρία Διονυσία Νατσιοπούλου, κοινωνική λειτουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου