.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πρωτοβουλίες και αγωνιστικές προτάσεις της ταξικής πτέρυγας ενάντια σε νέα συμφωνία

Συνάντηση ταξικών εργατικών σχημάτων-κινήσεων και συνδικαλιστών από σωματεία και κλάδους του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΑ μετά από πρόσκληση της κίνησης από τον κλάδο του Φαρμάκου και της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Στόχος της σύσκεψης των εργατικών κινήσεων-σχημάτων ήταν η αναζήτηση κοινών βηματισμών για την ανασυγκρότηση και επανεξόρμηση του εργατικού κινήματος και για τις άμεσες διεκδικήσεις που χρειάζεται να προβληθούν στους χώρους δουλειάς και τους αγώνες του επόμενου διαστήματος. Συζήτηση έγινε και για τα "δείγματα γραφής" της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την επερχόμενη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τους δανειστές, που οδηγεί στην συνέχιση της μνημονιακής βαρβαρότητας, της φορομπηξίας, της φτώχειας και της ανεργίας.
 
Αποφασίστηκε κάλεσμα για πραγματοποίηση μεγάλης κοινής σύσκεψης των Παρεμβάσεων-κινήσεων και σχημάτων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για να συζητηθούν και να αποφασιστούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις, σχετικά με το πως θα συμβάλλει η ταξική πτέρυγα στην αναγκαία οργάνωση κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες. Για να μην περάσει η νέα συμφωνία, για την ανατροπή παλιών και νέων αντιλαϊκών νέων μέτρων.

Όπως αναφέρει το κάλεσμα των εργατικών παρεμβάσεων-κινήσεων-σχημάτων «Μόλις  4 μήνες μετά τις εκλογές και κάθε μέρα που περνά γίνεται πιο καθαρό πως η συμφωνία που θα υπογραφεί μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αντιδραστικής Ιερής Συμμαχίας ΕΕ-ΔΝΤ θα έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα και θα εντάσσεται στο μνημονιακό πλαίσιο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν ανατρέπει το μνημονιακό πλαίσιο, ετοιμάζει μέτρα που συνεχίζουν την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, ενώ οι όποιες προεκλογικές εξαγγελίες και κόκκινες γραμμές, έχουν μπει στην κατάψυξη.»

Η σύσκεψη των Παρεμβάσεων-Κινήσεων–Συσπειρώσεωνκαι Σχημάτων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 2/6, στις 7.00 μ.μ. (στην αίθουσα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Καρόλου 24).

Ταυτόχρονα, ήδη σε μια σειρά συνδικάτα και σωματεία, τα εργατικά σχήματα, παρεμβάσεις και κινήσεις καταθέτουν πρόταση για αγωνιστική απάντηση στις εξελίξεις, με την διοργάνωση κινητοποιήσεων στις 5 Ιούνη (μαζική παράσταση-πικετοφορία-διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας), μαχητικά συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη σε όλες τις πόλεις και πανεργατική απεργιακή απάντηση άμεσα ενάντια στην αντιλαϊκή συμφωνία, αλλά και την νέα πληρωμή δισεκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ μέσα στον Ιούνη (πληρωμή δόσεων στις 5 και 12 Ιούνη).

Όπως αναφέρει το ψήφισμα-πρόταση των ταξικών δυνάμεων «είναι ανάγκη τώρα τα σωματεία και οι εργαζόμενοι να πάρουν θέση μάχης ενάντια στην νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, να βγουν στο δρόμο του αγώνα με τα γενικότερα αιτήματα της εργατικής τάξης.» 

Η πρόταση-ψήφισμα προς τα σωματεία αναφέρει επίσης: «Μόνο με την πρωταγωνιστική παρουσία του λαϊκού παράγοντα, μόνο με αγώνες και διεκδίκηση, θα μπει φραγμός στις αντιλαϊκές πολιτικές. Μόνο με συντονισμένο πανεργατικό αγώνα θα ηττηθεί η πολιτική της υποταγής και της «διαπραγμάτευσης» εντός των βάρβαρων πλαισίων.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που δεν πρόκειται να ξεδιπλώσουν καμία ουσιαστική αγωνιστική απάντηση στη νέα συμφωνία. Απαιτούμε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να κηρύξουν πανεργατική απεργιακή απάντηση στην αντιλαϊκή συμφωνία στις αρχές Ιούνη.

-Συντονίζουμε τις δυνάμεις των ταξικών και αγωνιστικών σωματείων τώρα.

-Για μαζικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και πολιτική που δεν καταργείται ή εξαγγέλλεται.

- Συμμετέχουμε-οργανώνουμε κινητοποίηση στις 5 Ιούνη, μεγάλο συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη και πολύμορφες δράσεις ενάντια στη νέα συμφωνία και την πληρωμή του χρέους, σε κάθε κλάδο, χώρο, γειτονιά και πόλη.»

Τα εργατικά σχήματα-κινήσεις-παρεμβάσεις στα σωματεία και τους κλάδους απευθύνονται για αγωνιστική συμπόρευση όλων των μαχόμενων δυνάμεων στο ευρύτερο πλαίσιο της αγωνιστικής ταξικής ενότητας και της ανάγκης για εργατική αντεπίθεση και ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Ταυτόχρονα, είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι και το κίνημά τους να προβάλλουν και να παλέψουν τόσο για τα άμεσα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους, όσο και για τους αναγκαίους πολιτικούς στόχους για τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με την Ε.Ε., την αντιπαράθεση με το μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, για την συνολική ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου. 

πηγή:  narnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου