.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ «ΝΕΟ» ΜΕ ΠΑΛΗΑ ΥΛΙΚΑ (ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ)


Η ενασχόληση με τα κοινά ξεκινά τις περισσότερες φορές (εκτός αν είσαι αετονύχης) από την επιθυμία προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Δεδομένου ότι συνήθως γίνεται χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα καταλήγει σε πάθος, το οποίο οδηγεί στην καταστροφή (οικονομική και προσωπική). Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που καταστράφηκαν εξαιτίας της ενασχόλησης τους με τα κοινά. Ειδικά στον χώρο της Α.Ε.Κ. θα μπορούσαμε ενδεικτικά να θυμηθούμε τους:
  • Λουκά Μπάρλο
  • Κώστα Γενεράκη
  • Πέτρο Στάθη
  • Γιώργο Ρόκκα
  • Ντέμη Νικολαΐδη
  • Νίκο Θανόπουλο
  • Σταύρο Αδαμίδη
  • Ανδρέα Δημητρέλλο
Για κάποιους εξ’ αυτών είχαμε σχοληθεί και παλαιότερα (βλέπε εδώ). Εκτός των δύο πρώτων για τους οποίους οι θετικές γνώμες υπερτερούν κατά πολύ των αρνητικών όλοι οι υπόλοιποι βαρύνονται στην συνείδηση του «κόσμου της Α.Ε.Κ.» με βαρύτατες ευθύνες (αν και όχι τις ίδιες) εξαιτίας της εμπλοκής τους στην μετά την υπαγωγή στο άρθρο 44 Α.Ε.Κ. Κάποιοι από αυτούς ήταν «μιας χρήσης» και απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να μας απασχολήσουν ξανά (εκτός αν το Λονδίνο αποφασίσει διαφορετικά). Κάποιοι άλλοι αποστρατεύθηκαν (αποτάχθηκαν θα έλεγαν κάποιοι) νωρίς, αλλά όπως συνέβαινε συχνά στο παρελθόν με τους απόστρατους δεν είναι δύσκολο να επανέλθουν με μεγαλύτερο βαθμό (και φυσικά αυξημένο μισθό).
Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες για επάνοδο του Ντέμη στα διοικητικά δρώμενα της Α.Ε.Κ. Προφανώς όλες οι πληροφορίες εκπορεύονται από το ίδιο κέντρο και έχουν στόχο να προετοιμάσουν τόσο τους ΑΕΚτζήδες όσο και την Δέσποινα (όχι την Παπαδοπούλου) για το ίδιο το γεγονός. Με τον τρόπο αυτό βλέπουν αν υπάρχουν και από ποιούς αντιδράσεις για την επάνοδο του στην Προεδρία(;), ενώ όσοι αντιδρούν (αν υπάρχουν τέτοιοι) θα έχουν ξεχαρμανιάσει μέχρι αυτός ν’ αναλάβει καθήκοντα.
Η περίπτωση της επανόδου του Θεμιστοκλή είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα για δύο κυρίως λόγους:
  • Για την στάση που θα κρατήσουν άνθρωποι που είχαν αρπαχτεί μαζί του («Πειρατές» και όχι μόνο).
  • Για το αν θα τον χωρίσει η Δέσποινα, η οποία σύμφωνα με όσα διαρρέουν του το ξέκοψε ότι δεν θέλει ν’ ασχοληθεί ξανά με την Α.Ε.Κ.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις όσων είχαν στο παρελθόν αρπαχτεί μαζί του ο τρόπος αντίδρασης τους θα δείξει πολλά. Για παράδειγμα αν «καταπιούν» την επάνοδο του («για το καλό της Α.Ε.Κ.») προκειμένου να μην κακοκαρδίσουν (εκνευρίσουν) τον «Αρχηγό» τότε μειώνεται η πιθανότητα ν’ αντιδράσουν δυναμικά και έγκαιρα όταν τα πράγματα θα έχουν στραβώσει και πάλι. Το ότι θα στραβώσουν είναι το μόνο σίγουρο γιατί όπως έχουμε πεί και παλαιότερα η Α.Ε.Κ. μέχρι στιγμής δεν έχει τις απαραίτητες εταιρικές δομές για να είναι διοικητικά αυτάρκης και ασφαλής. Μια λύση θα ήταν να είναι από το πρωί ως το βράδυ στο τιμόνι της ο «Τίγρης» (ή εναλλακτικά ο γιός του). Στον βαθμό που αυτό δεν είναι δυνατό η επάνοδος στα διοικητικά ενός ανθρώπου του ποδοσφαίρου χωρίς άλλες γνώσεις/δεξιότητες (όποιος και αν είναι αυτός) είναι πηγή προβλημάτων. Εκτός και αν τον θέλουν μόνο για την μόστρα και για τις παράτες. Στην περίπτωση αυτή όμως υπάρχουν παλαιότεροι του Ντέμη και με μεγαλύτερη απ’ αυτόν ιστορία για ν’ αναλάβουν την θέση.
Μια λύση (στην περίπτωση που η Α.Ε.Κ. θα επιθυμούσε πράγματι να πρωτοπορήσει) θα ήταν η στελέχωση της Π.Α.Ε. με απόφοιτους του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού. Όσον αφορά τις υπόλοιπες διοικητικές θέσεις δεν βλέπουμε να υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος αλλαγών, τουλάχιστον όσο τα πράγματα επηρεάζει ο Δ. Μελισσανίδης.

Υ.Γ. Κάποια γεγονότα μας δίνουν την εντύπωση ότι επιχειρείται σταδιακή επάνοδος στα διοικητικά της Α.Ε.Κ. και άλλων ατόμων τα οποία στο παρελθόν είχαν εμπλακεί ενεργά. Σε κάποιες περιπτώσεις η γνώμη των ΑΕΚτζήδων γι’ αυτούς είναι το λιγότερο αμφίθυμη (για να το πούμε ευγενικά). Υπενθυμίζουμε ότι όταν στο χτίσιμο χρησιμοποιούνται υλικά από προηγούμενες κατασκευές το αποτέλεσμα δεν είναι το καλύτερο ούτε αισθητικά, αλλά και από άποψης σταθερότητας της κατασκευής και μοιάζει κάπως έτσι. Μόνον σε περιπτώσης ανάγκης (όπως η βιαστική οχύρωση) είναι κάτι τέτοιο όχι μόνο επιτρεπτό αλλά και επιθυμητό.

1 Δεκέμβρη 2015
παρατηρητήριο.
 πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου