.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Εξακολουθεί να διχάζει τη ΛΑ.Ε. η Περιφέρεια Αττικής


Πονοκεφάλους προκαλεί στη ΛΑ.Ε. η διαφορετική στάση στελεχών της στο περιφερειακό συμβούλιο | EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Η ένταση που επικρατεί στο εσωτερικό της ΛΑ.Ε. κάθε άλλο παρά ελαττώνεται, παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας του σχήματος να επιρρίψει τις ευθύνες σε μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα την «Εφ.Συν.».

Τρία στελέχη της προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας με κοινή τους δήλωση, που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, τάχθηκαν κατά της υπερψήφισης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, προτείνοντας τη διαφοροποίηση της ΛΑ.Ε. από τις δημοτικές παρατάξεις οι οποίες συμπορεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, δε, το κορυφαίο όργανο συνεχίζει να χαρακτηρίζει τα ρεπορτάζ για τις εσωτερικές διαφωνίες «προβοκατόρικα».

Τα μέλη της Γραμματείας της ΛΑ.Ε., Νίκος Γαλάνης (Παρέμβαση), Κώστας Μαρματάκης (Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση) και Παναγιώτης Σωτήρης (Αριστερή Ανασύνθεση), με φόντο τις έντονες διχογνωμίες για τη στάση του συμμαχικού σχήματος κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, συνυπέγραψαν κοινή δήλωση με τίτλο «Να έρθουμε σε ρήξη με τις μνημονιακές λογικές στην Αυτοδιοίκηση».


Τα τρία κορυφαία στελέχη, αν και άφησαν περιθώρια «καλών προθέσεων» σε συνοδοιπόρους τους, ξεκαθάρισαν ότι «ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής είναι ένας μνημονιακός προϋπολογισμός εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις των δανειστών». Στον ίδιο αιχμηρό τόνο σημείωσαν ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε πολεμική απέναντι στη μνημονιακή διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να φαίνεται ότι συμπορευόμαστε μαζί της στο τοπικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο και ότι "συγκυβερνάμε" στη μεγαλύτερη περιφέρεια».

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα οι Γαλάνης, Μαρματάκης και Σωτήρης υπογράμμισαν πως «αντί να παραμένουμε σε μια αδιέξοδη λογική "συγκυβέρνησης" στην Περιφέρεια Αττικής, θα ήταν πολύ προτιμότερο να διαμορφώσουμε όρους συντονισμού και αγωνιστικής συνεννόησης ενός ευρύτερου αριστερού και ριζοσπαστικού δυναμικού».

Υπό αυτό το πρίσμα τόνισαν ότι «ο κόσμος του αγώνα και της αριστερής αναζήτησης περιμένει από τη ΛΑ.Ε. να κάνει έμπρακτη ρήξη με τις λογικές που οδήγησαν την Αριστερά στην ήττα και την ανυποληψία, ότι πραγματικά διαλέγει δρόμους σύγκρουσης με τις μνημονιακές πολιτικές σε κάθε επίπεδο».

Η ηγεσία της ΛΑ.Ε. επιχειρεί πάντως να υποβαθμίσει το όλο ζήτημα που προέκυψε από τη διάσταση απόψεων ενόψει της ψήφισης του περιφερειακού προϋπολογισμού, και να παραπέμψει την επίλυση του σε έτερο χρόνο.

«Η ενιαία έκφραση»

Σε εσωτερικό σημείωμά της η Γραμματεία ανέφερε ότι κινείται «στην κατεύθυνση της αναλυτικής συγκεκριμένης συλλογικής και συντροφικής συζήτησης όλων των ζητημάτων που αφορούν την πολιτική μας πρακτική και στάση στην περιφέρεια Αττικής, καθώς και τις άλλες περιφέρειες και δήμους όπου παρεμβαίνουμε μέσα από διαφορετικά σχήματα».

Στο ίδιο σημείωμα συμπλήρωσε ότι η ηγεσία «επιμένει πως η ενότητα χτίζεται με πνεύμα συνεννόησης μέσα από τις διαφορετικές αποχρώσεις όλων των περιφερειακών μελών της ΛΑ.Ε. στη κατεύθυνση της ενιαίας έκφρασης και αποτελεσματικότητας της ΛΑ.Ε.».

Τα ηγετικά στελέχη του σχήματος συνεχίζουν πάντως να επιρρίπτουν ευθύνες στην «Εφ.Συν.», που κάλυψε καταγραφικά τις εξελίξεις με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, όπως αποδείχτηκε αργότερα.
Μετά την επιστολή που απεστάλη από τη ΛΑ.Ε. στην εφημερίδα μας, η Πολιτική Γραμματεία στο σημείωμά της «θεωρεί πως το δημοσίευμα της "Εφ.Συν." [σ.σ.: «Στα δυο η ΛΑ.Ε. στην Περιφέρεια Αττικής», Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου] είναι τουλάχιστον προβοκατόρικο και κατευθυνόμενο από κύκλους που επιθυμούν να περιθωριοποιήσουν και να δημιουργήσουν εσωτερικά προβλήματα στη ΛΑ.Ε., που συγκροτείται, αναπτύσσεται και δυναμικά παλεύει σε μετωπική-αντιμνημονιακή – αντικυβερνητική κατεύθυνση».

Κατά τα λοιπά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε σχόλιό του αναφορικά με την εκλογική διαδικασία στη Ν.Δ. ανέφερε ότι «ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, εφαρμόζοντας το τρίτο καταστροφικό Μνημόνιο και εκτελώντας συνεχή πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του τόπου και του λαού, αποδεικνύεται ο καλύτερος στρατολόγος της Νέας Δημοκρατίας».

Ο επικεφαλής του σχήματος εκτίμησε δε ότι «μετά τις κάλπες στη Ν.Δ., το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ακόμα πιο έντονο και μπορεί να έρθει πιο κοντά μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. και των μνημονιακών δορυφόρων τους».

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου