.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Μια απάντηση προς τη ΛΑ.Ε.





Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος για δημοσίευμα μας, το οποίο επιβεβαιώθηκε πλήρως με τίτλο: «Στα δύο η ΛΑ.Ε. στην Περιφέρεια Αττικής».
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» αναφορικά με την τάση που θα κρατούσαν οι σύμβουλοι που ανήκουν στη Λαϊκή Ενότητα.
Συγκεκριμένα οι σύμβουλοι Αννα Βασιλάκη (η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της Ρ. Δούρου), Φλώρα Νικολιδάκη (η οποία έχει ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και καιρό) και Μαρίνα Κούκα -όπως είχαν προαναγγείλει με ανακοίνωσή τους- καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.
Τον προϋπολογισμό επίσης καταψήφισε η Ζωή Ράικου (για την οποία εκ παραδρομής γράψαμε ότι είναι μέλος της ΛΑ.Ε.), η οποία αποχώρησε από την παράταξη της κ. Δούρου και ανεξαρτητοποιήθηκε. Αντίθετα, θετική ψήφο έδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες μέλη της ΛΑ.Ε. Κ. Θανοπούλου (Κοινωνικής Πολιτικής), Ε. Τασούλη (Διοικητικού), Π. Αθανασιάδης (Ψηφιακής Πολιτικής) καθώς και το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δ. Δημάκος. Θετικά τοποθετήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαβρίλης (Πειραιά).
Το ρεπορτάζ μας φαίνεται πως ενόχλησε το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. το οποίο μας απέστειλε χθες το εξής σχόλιο:
Ευχαριστούμε την “Εφ.Συν.” που μας έκανε την τιμή να ασχοληθεί επιτυχώς με τη ΛΑ.Ε. σε δημοσίευμά της υπό τον λίαν εύστοχο τίτλο: “Στα δύο η ΛΑ.Ε.”! 
Για την ενημέρωση των αναγνωστών σας δηλώνουμε ότι πράγματι συνεδρίασε η Γραμματεία της ΛΑ.Ε. και ασχολήθηκε, ανάμεσα στα άλλα, και με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, όχι, όμως, για να αποφασίσει αυτά που αναφέρετε στο δημοσίευμά σας αλλά για να καταλήξει για άλλη μια φορά και ομόφωνα στη ριζική διαφωνία της, πολύ περισσότερο στη σημερινή μνημονιακή συγκυρία εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων, σχετικά με την επιχορήγηση Ανώνυμων Ποδοσφαιρικών Εταιρειών, ανεξαρτήτως ονόματος, με σκοπό την κατασκευή ή “εκσυγχρονισμό” των γηπέδων τους, αλλά και στη χρηματοδότηση και λειτουργία του ΧΥΤΑ Γραμματικού. 
Κατά τ’ άλλα οι δυνάμεις της ΛΑ.Ε. οργανώνουν τη συζήτηση και τις προσπάθειές τους για την καλύτερη δυνατή παρέμβασή τους, με προτάσεις και αγώνες, για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων της περιφέρειας.
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία
Παρατήρηση πρώτη: Ο τίτλος του ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» δεν ήταν «Στα δύο η ΛΑ.Ε.» αλλά «Στα δύο η ΛΑ.Ε. στην Περιφέρεια Αττικής», κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα πράγματα. Η διαφορά είναι εμφανής, όπως και η παραποίηση του τίτλου μας -όπως και της αλήθειας, στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας.
Παρατήρηση δεύτερη: Εμείς γράψαμε ότι «Η Γραμματεία της ΛΑ.Ε. εκτίμησε πως... η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί ένα ειδικό θέμα στο οποίο οι σύμβουλοι μπορούν να εκδηλωθούν και να ψηφίσουν κατά συνείδηση». Η απάντηση του Γραφείου Τύπου είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».
Το ερώτημα είναι απλό. Στηρίζει την υπερψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας -που προβλέπει επιχορηγήσεις σε ΠΑΕ και στον ΧΥΤΑ Γραμματικού- η Γραμματεία της ΛΑ.Ε. ή είναι με τους συμβούλους που τον καταψήφισαν; Αποδέχεται και τις δύο αντιθετικές ψήφους με αποτέλεσμα να προκρίνει την ψήφο κατά συνείδηση, όπως έλεγαν ασφαλείς πληροφορίες του δικού μας ρεπορτάζ;
Ερώτημα: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ποιοι σύμβουλοι από την παράταξη της κ. Δούρου στήριξαν με πάθος τον προϋπολογισμό; Εκείνοι που είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιοι από εκείνους που είναι στη ΛΑ.Ε.;
 πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου