.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ. ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ (ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ)

Η υπογραφή για την Περιβαλλοντική του γηπέδου.

Το πρωί της «αποφράδας (για κάποιους) 21ης Απριλίου» καθώς περιδιάβαινα τις ΑΕΚτζήδικες ιστοσελίδες κρύος ιδρώτας με έλουσε και ένοιωσα να παραλύω. Είχα μόλις διαβάσει αυτή την είδηση. Σύμφωνα με την είδηση αυτή η Περιβαλλοντική Μελέτη του γηπέδου («Αγιά Σοφιάς») είναι έτοιμη και περιμένει μόνο την υπογραφή του υπέρ-Υπουργού Π. Λαφαζάνη. Η υπογραφή αυτή είναι υποτίθεται τυπική, ειδικά αφού μετά την διαρροή της απόρριψης των δύο προσφυγών από το ΣτΕ δεν υπάρχουν ζητήματα νομιμότητας. 

Τώρα που ξεκαθάρισα το πλαίσιο (backgroundστα Ελληνικά) ήρθε η ώρα να δικαιολογήσω γιατί μ’ έλουσε κρύος ιδρώτας και παρέλυσα πρός στιγμήν. Τώρα που έχουν περάσει κάποιες μέρες (δυο βδομάδες σχεδόν) συνειδητοποιώ πως δύο ήταν τα γεγονότα που με τρόμαξαν.

Το πρώτο ήταν το κλίμα αισιοδοξίας που απέπνεε τόσο ο τίτλος (που δεν ήταν ο ίδιος σε όλες τις ιστοσελίδες) όσο και το κείμενο. Το δεύτερο ήταν η συνειδητοποίηση ότι την (διεκπεραιωτική) αυτή υπογραφή θα έπρεπε να την βάλει ο Λαφαζάνης (ο οποίος έχει δηλώσει τόσο ότι προτίθεται να καταργήσει τα άρθρα 42 & 43 του Ν. 4277/2014 όσο και την αλλαγή των χρήσεων γής στο Κερατσίνι για την οποία γράφουμε παρακάτω) 

Το μόνο που έχω να σχολιάσω για το κλίμα αισιοδοξίας είναι ότι τέτοιου είδους κλίμα έχουν δημιουργήσει και στο παρελθόν (κατά παραγγελία άραγε;) οι αετοί της ΑΕΚτζήδικης «ενημέρωσης». Συνεπώς δικαιούμαστε (αν όχι υποχρεούμαστε) να κρατάμε (πολύ) μικρό καλάθι. 

Πάντως θα τολμούσα να κάνω μια πρόβλεψη (τη οποία τρέχω τώρα να στοιχηματίσω υπέρ της) την οποία και θα μοιραστώ μαζί σας σχετικά με το χρονικό διάστημα που θ’ απαιτηθεί για την υπογραφή Λαφαζάνη. Αδέρφια μην περιμένετε σαν τις μωρές (ανόητες) παρθένες έξω από το Υπουργείο πότε θα υπογράψει ο Υπουργός για να πανηγυρίσετε γιατί θα ξεροσταλιάζετε αδίκως μέσα στο κατακαλόκαιρο. Όσο δεν καθαρογράφεται και δεν κοινοποιείται αρμοδίως η απόφαση του ΣτΕ δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπογράψει ο Υπουργός (αφού υποτίθεται ότι επισήμως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με την τύχη των προσφυγών). Εκτός και αν το δημοσίευμα της «ΏΡΑΣ» ήταν εν είδει προειδοποίησης/πίεσης. Στην περίπτωση αυτή μένει να δούμε αν αυτή έγινε κατανοητή από τον Υπουργό.

Υ.Γ. Στην περίπτωση που το δημοσίευμα ήταν προειδοποίηση/πίεση, τότε θα πρέπει ν’ αναμένουμε αντίστοιχα δημοσιεύματα και στο μέλλον των οποίων το ύφος ολοένα θα κλιμακώνεται. Λέτε ως αποτέλεσμα να δούμε συγκλεντρώσεις ΑΕΚτζήδων κάτω από το Υπουργείο ή και ενδεχόμενη κατάληψη του; Τι διάολο μόνο οι αντι-εξουσιαστές έχουν δικαίωμα στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων;


Οι χρήσεις γής στο Κερατσίνι.

Θα θυμούνται οι τακτικοί αναγνώστες μας ότι πρίν λίγο καιρό είχαμε σχολιάσει την δήλωση του υπέρ-Υπουργού Π. Λαφαζάνη σ’ εκδήλωση κατοίκων στο Κερατσίνι σχετικά με την κατάργηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Ν. Φιλαδέλφειας, δηλαδή τα περίφημα άρθρα 42 & 43 του Ν. 4277/2014. Η εκδήλωση στην οποία έκανε την παραπάνω δήλωση ο κος Λαφαζάνης έγινε για την μη εγκατάσταση στην περιοχή εταιρείας συμφερόντων Μελισσανίδη η οποία ασχολείται με την εμπορία πετρελαιοειδών (βλέπε εδώ σχετικά).

Πρόσφατα κυκλοφόρησε αυτή η είδηση σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα θα περάσει τροπολογία με την οποία θ΄ακυρώνεται διάταξη του Ν. 4277/2014 με την οποία τροποποιούνταν οι χρήσεις γής του Κερατσινίου και ήταν δυνατή η εγκατάσταση βιομηχανικών, μεταποιητικών και άλλων χρήσεων που επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον και το ιδιαίτερο κάλλος της παραθαλάσσιας ζώνης.

Το πρώτο που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος είναι ότι αυτές οι ειδήσεις δεν είναι εντελώς άσχετες μεταξύ τους. Κοινός παράγοντας και στις δύο (γήπεδο Α.Ε.Κ. και χρήσεις γής στο Κερατσίνι) είναι ο Δ. Μελισσανίδης, εταιρεία του οποίου επιθυμεί να εγκατασταθεί στην περιοχή του Κερατσινίου. Το δεύτερο είναι ότι οι ρυθμίσεις και για τα δύο θέματα πέρασαν με τον ίδιο νόμο (Ν. 4277/2014).

Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν ούτε τα επιχειρηματικά πλάνα του «Τίγρη» ούτε και τα οικονομικά του στον βαθμό που δεν σχετίζονται άμεσα ή έμεσσα με τις τύχες του Σωματειου μας. Ούτε θα μπούμε στην διαδικασία να ελένξουμε από ηθικής πλευράς είτε τον «Τίγρη» είτε όσους αντιδρούν (δικαίωμα τους είναι άλλωστε) στα επιχειρηματικά πλάνα του. Σημειώνουμε σήμερα εδώ την συγκεκριμένη εξέλιξη μόνο και μόνο για να είσαστε ενήμεροι και να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως με όσα δείτε (και ακούσετε) να ξετυλίγονται τις επόμενες μέρες.


Υ.Γ.1. Ούτε εμείς να γράφαμε αυτό το σχόλιο. Το παρήγορο στην περίπτωση της Α.Ε.Κ. είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον καμιά δεκαριά άνθρωποι οι οποίοι αν και δεν έχουν ταυτόσημες απόψεις σ’ όλα τα ζητήματα, δείχνουν ωστόσο καθαρά ότι δεν «τρώνε κουτόχορτο» και πως είναι σε θέση να γράφουν έγκυρα σχόλια για ζητήματα που η πλειοψηφία των συντακτών της Α.Ε.Κ. αποφεύγει συστηματικά.

Υ.Γ.2. Μην εκπλαγείτε αν στις «χρήσεις αναψυχής και αθλητισμού» υποκρύπτεται και καμιά πίστα Φόρμουλα 1 (αθλητισμός) μαζί με τ’ απαραίτητα ξενοδοχεία (αναψυχή). Άλλωστε είναι πολλά τα λεφτά Βαγγέλη. Εκτός και αν ο κορυδαλλός (το πτηνό) ακυρώσει αυτά τα σχέδια.      



4 Μάη 2015
παρατηρητής 1.

πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου