Με την τραμπούκικη επίθεση ομάδας περίπου 30-40 «οργισμένων» οπαδών της ΑΕΚ, εναντίον δημοτικών συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και πολιτών που αντιδρούν στα σχέδια για κατασκευή γηπέδου της ΑΕΚ, σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία διεκόπη λίγο μετά τις 8.30 μ.μ.


Θέμα της συνεδρίασης ήταν η διαφύλαξη τους άλσους της Φιλαδέλφειας, αλλά ο επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης Γ. Αράπογλου επέμενε να τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα για το γήπεδο γενικά, προκαλώντας την επίθεση μερίδα των 50 οπαδών της ΑΕΚ που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, φοβούμενος επεισόδια, είχε ενημερώσει έγκαιρα την Αστυνομία, ζητώντας την διακριτική της παρουσία στον χώρο της συνεδρίασης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όμως, στο χώρο ήταν μόνο ένας αστυνομικός και όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια κανείς αστυνομικός δεν παρενέβη.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ο δημότης - σύμβουλος του δημάρχου Κώστας Μπαρούτας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Πάνος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Αντανωρόπουλος, Αρσένης Πρελορέντζος και Βασίλης Παπακώστας, οι οποίοι διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που μεταδίδουν αθλητικές ιστοσελίδες, ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, μετά τη διακοπείσα συνεδρίαση είχε συνάντηση με οπαδούς της ΑΕΚ, στην οποία συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας οπαδών και δημοτικής αρχής, ώστε να συζητηθεί το θέμα του γηπέδου.

πηγή: avgi.gr