.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Εισβολή οπαδών της ΑΕΚ στο Δ.Σ. Φιλαδέλφειας – 5 δημοτικοί σύμβουλοι τραυματίες

Επεισόδια και προπηλακισμοί σημειώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, το βράδυ της Δευτέρας, όταν οπαδοί της  ΑΕΚ εισέβαλαν διακόπτοντας βίαια τη συνεδρίαση τη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα του γηπέδου.

Συγκεκριμένα  περίπου πενήντα οπαδοί εκτόξευσαν ύβρεις και ευθείες απειλές κατά του δημάρχου ,προπηλάκισαν και χτύπησαν δημότες και δημοτικούς συμβούλους. Αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία και να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, πέντε άτομα: ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Πάνος, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και ένας δημότης, σύμβουλος του δημάρχου.


Το δημοτικό συμβούλιο είχε κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για τις επιπτώσεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΡΣΑ) στην περιοχή και ειδικότερα στο Άλσος Φιλαδέλφειας. Με εισήγησή του, ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να καταγγείλει την απόρριψη της μελέτης ανάπλασης του Άλσους από τη Διεύθυνση Δασών και να υπερασπιστεί το δασικό χαρακτήρα του άλσους στο σύνολό του, προστατεύοντάς το από ιδιωτικά συμφέροντα.
Να σημειωθεί ότι το κλίμα έντασης και αναζήτησης εχθρών καλλιεργείται και  με εμπρηστικά δημοσιεύματα σε οπαδικά φύλλα και ιστοσελίδες της ΑΕΚ, αποκαλώντας τον δήμαρχο «Δούρειο Ίππο», που «συνεχίζει τον πόλεμο κατά της ΑΕΚ».

Σημειώνεται πως το δημοτικό συμβούλιο  από την περασμένη άνοιξη δεν έχει καταφέρει να εξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα, εξαιτίας των επεισοδίων που γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου