.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Λαϊκή Συνέλευση Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Λ.Σ. (ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ 116 ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ.)



3 σχόλια:

  1. Tα περί αυθόρμητων μέσω facebook «κινημάτων» και δήθεν λαικών συνελεύσεων (θυγατρικές του σύριζα) τα ξέρουμε καλά και γνωρίζουμε ότι όπως και στις περιπτώσεις της «Αραβικής άνοιξης», των αγανακτισμένων της Ισπανίας, μέχρι το «Occupy Wall Street» στις ΗΠΑ, το χεράκι τους πάντα το έβαζαν μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, αστικές δυνάμεις και ιμπεριαλιστικά κέντρα.

    Μέσα στις «πλατείες» άνθισε ο εθνικισμός, η εχθρότητα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, τα συνθήματα «έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα», τροφοδοτήθηκαν δυνάμεις όπως η Χ.A.

    Αλλοθι σε αυτήν τη διαδικασία έδωσαν μια σειρά δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονταν ως αντικαπιταλιστικές και αριστερές, εξωραΐζοντας αυτές τις κινητοποιήσεις.

    Το σκηνικό, λοιπόν, επαναλαμβάνεται. Οι ίδιες περίπου δυνάμεις, και βεβαίως πρώτα απ' όλα οι δυνάμεις της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καλούν το λαό να κατέβει στους δρόμους σε κλίμα «εθνικής ομοψυχίας» (σχεδόν όλα τα αστικά ΜΜΕ, ακόμα και τα «νεοδημοκρατικά», είχαν καλέσματα τις προηγούμενες μέρες), για να στηρίξει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευσή της στις Βρυξέλλες.

    Δεν έχει σημασία με ποιο σκεπτικό, με ποια διάθεση κατεβαίνει ο καθένας και τι θεωρεί ότι υπερασπίζει έτσι. Σημασία έχει το πώς αξιοποιείται η συμμετοχή του. Αν το 2011 το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων ήταν «θολό», «αντιμνημονιακό», σήμερα είναι ακόμα «πιο πίσω».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρείς αλλά μπερδεύεις ανόμοια πράγματα.
      Οι κινητοποιήσεις του 2011 ήταν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και σε όσους υποστήριζαν την πολιτική απαξίωσης της εργατικής τάξης που ξεκίνησε το 2010. Επομένως καμία σχέση δεν έχουν με τις σημερινές προ-κυβερνητικές κινητοποιήσεις όσων υποστηρίζουν μία σοσιαλδημοκρατική πολιτική εξόδού από την κρίση.
      Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή αυτή ούτε ήταν παρούσα στο Σύνταγμα ούτε καν επιχείρησε να εμφανιστεί, αντίθετα πήρε θέση εναντίον των κινητοποιήσεων, άσε που μάλλον θα ήταν απασχολημένη στη Χαλυβουργεία εκείνη την περίοδο...

      Διαγραφή
  2. Οι αγανακτισμένοι γίνανε περήφανοι και ευχαριστημένοι και διαδηλώνουν μαζί με τους γιαλαντζί αντικαπιταλιστές και τους ψεκασμένους;;; Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή