.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Το ΣτΕ και οι επόμενες κινήσεις ΑΕΚ και Δήμου

Μάριος Ματσάνκος

Οι ημέρες για την εκδίκαση της προσφυγής των «17» και του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για την προστασία του Άλσους πλησιάζουν. Η 6η Μαρτίου είναι η ημέρα στην οποία, τόσο οι πολίτες όσο και η πλευρά του Δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου θα πρέπει να υποστηρίξουν με επιχειρήματα γιατί δεν πρέπει να κοπεί ούτε ένα δέντρο, όπως τονίζουν και πως το γήπεδο της ΑΕΚ μπορεί να γίνει στον ίδιο χώρο που υπήρχε και μάλιστα κατηγορίας ελίτ, όπως και πάλι έχουν σημειώσει αρκετές φορές.

Σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί η ΑΕΚ στο ΣτΕ (δυστυχώς τα μηνύματα που εισπράττω δεν είναι υπέρ της), λόγω του ότι οι δασικοί νόμου είναι ισχυρά «δεμένοι» από πολλές πλευρές, τότε θα πρέπει ο Δημήτρης Μελισσανίδης να πει πιο είναι το επόμενο βήμα που θα κάνει.
Θα κατασκευάσει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια στο οικόπεδο που δέσποζε το «Ν. Γκούμας» ή όχι; Αν η απάντηση είναι θετική πρέπει να πει με πιο σχέδιο. Με αυτό που έχουν δημιουργήσει οι συνεργάτες του χτίζεται ένα γήπεδο 21.500 θέσεων. Αν φτιάξει άλλα σχέδια τότε είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσει γήπεδο με περισσότερες θέσεις (δεν το λέμε εμείς, αλλά άνθρωποι τους οποίους έχουμε ρωτήσει). Αν η απάντηση είναι αρνητική πρέπει να ξεκαθαρίσει αν έχει plan β. Αν δηλαδή θα μετακομίσει στο Μενίδι, στη Νέα Ιωνία ή στα Νότια Προάστια (τυχαίες ίσως και όχι οι περιοχές).

Σε περίπτωση τώρα που δικαιωθεί η ΑΕΚ τα πράγματα είναι ρόδινα. Οι άνθρωποι της Ένωσης συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την έκδοση άδειας, καταθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την άδεια υψομετρικής μελέτης (λείπουν αρκετά για την ώρα) και προχωρούν για την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς».

Σε αυτό που πρέπει να σταθούμε είναι πως η απόφαση δεν θα βγει την ίδια μέρα από την εκδίκασή της. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 μήνες. Άρα τόσο ο Δήμος όσο και η ΑΕΚ θα γνωρίζουν αν θα μπορεί να γίνει το γήπεδο αυτό που έχει σχεδιάσει ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του τον Μάιο. Ζήσε Μάη μου που λέει και ο λαός; Θα δούμε…

πηγή: aek24hours.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου