.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο: Δελτίο τύπου για τον προκλητικό παραλληλισμό της Ν. Βαλαβάνη με τον Μουσολίνι από δήθεν αρχηγό του κινήματος.

Έμβλημα Δεν Πληρώνω youtube για ποστερ
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο αποτελεί το ενεργό κομμάτι του ευρύτερου Κινήματος Δεν Πληρώνω το οποίο δραστηριοποιείται εδώ και 5 χρόνια στη χώρα μας υπερασπιζόμενο τα δίκαια του λαού μας.

Το κίνημά μας δεν έχει ούτε προέδρους, ούτε γραμματείς, ούτε φαρισαίους. Είναι οργανωμένο σε δομές που διασφαλίζουν την δημοκρατία στο εσωτερικό του και την κρυστάλλινη έκφραση της βούλησης της πλατιάς λαϊκής του βάσης.

Ως εκ τούτου, δεν μας εκφράζουν επ’ ουδενί δηλώσεις αυτοαποκαλούμενων προέδρων, οι οποίοι δρουν αυτόκλητα και δεν εκφράζουν την άποψη της κοινωνικής βάσης του κινήματος. Η δήλωση ενός εξ’ αυτών, που έκανε το γύρο τον media χθες, παραλλήλιζε την υφυπουργό Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη με τον Μουσολίνι. Αυτή η κατάπτυστη δήλωση είναι προκλητική και δεν εκφράζει την άποψη του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο. Ο παραλληλισμός της Ν. Βαλαβάνη, η οποία έχει βασανιστεί από τη χούντα κι έχει αγωνιστεί σε όλη της τη ζωή ενάντια στον φασισμό, με τον φασίστα Μουσολίνι, είναι ανιστόρητος και χυδαίος. Οι δηλώσεις αυτές είναι βούτυρο στο ψωμί των παπαγάλων που θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή της μαυρίλας.


Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο έχει σαφή άποψη ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας αντισυνταγματικός και κατάφωρα άδικος κοινωνικά φόρος τον οποίον ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πληρώσει. Παρότι διαφωνούμε με τις τελευταίες δηλώσεις της Υφυπουργού Οικονομικών οι οποία επικαλέσθηκε τον πατριωτισμό των Ελλήνων για την πληρωμή των δύο δόσεων του ΕΝΦΙΑ και προέτρεψε να πληρώσουν ακόμη και όσοι δεν μπορούν, εντούτοις, οι χυδαίες και ανερμάτιστες κορώνες δεν μας εκφράζουν και δεν αποτελούν μέρος του πολιτικού μας ήθους.

Ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει στη συγκεκριμένη συγκυρία, το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, ως ένα πρωτοπόρο και γνήσια λαϊκό κίνημα, είναι σοβαρός και υπεύθυνος. Μακριά από εμάς ο λαϊκισμός και η στείρα αντιπολίτευση. Εμείς, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αταλάντευτα την ικανοποίηση όλων των δίκαιων και κοινωνικά αναγκαίων αιτημάτων μας, χωρίς κραυγές και κορώνες, αλλά με καθαρές πολιτικές πράξεις.

14-02-15, Η Διοικούσα Επιτροπή του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο

1 σχόλιο:

  1. Μόνο που οι δηλώσεις της Βαλαβάνη είναι πανομοιότυπες με του Μουσολίνι, είτε αρέσει στον υιό Παπαδόπουλο είτε όχι. Σε κάθε θέμα που προκύπτει δεν χάνει ευκαιρία να ντύσει την οικογενειακή κόντρα με πολικοιδεολογικό περίβλημα.
    Το αν και κατά πόσο η Βαλαβάνη βασανίστηκε επί χούντας, δεν της δίνει κανένα άλλοθι να εκθέτει την αριστερά με γελοίες επικλήσεις στον... πατριωτισμό.
    Αλλά τι να περιμένει κανείς από συγκυβερνήτες με καμμένους-ψεκασμένους ακροδεξιούς της ΑΝΕΛ που το παίζουν αριστεροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή