.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Σχόλιο της Δέσποινας Κουτσούμπα* για τη σημερινή εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής κατά της «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.».

 Τι θα πράξει ο κος Σταθάκης;

Αύριο Παρασκευή 6/2 εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή για την «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.», της εταιρείας που φτιάχτηκε για να ξεπουλήσει το παράκτιο μέτωπο της Αττικής. 
 
Θα ανέμενε κανείς να έχει ήδη προβεί σε δηλώσεις ο νέος Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, στου οποίου την αρμοδιότητα είναι, αποτελεί δε ένα θέμα σχετικά με το οποίο ο ίδιος είχε τοποθετηθεί στη Βουλή εναντίον του Νόμου σύστασης της «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.». 
 
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πρέπει τουλάχιστον να ζητήσει αναβολή της δίκης μέχρι να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι (να μην δημιουργούνται και «βολικά» δεδικασμένα). Εκτός εάν ο Υπουργός κάνει πίσω σε ό,τι είχε υπερασπισθεί. Ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης θα πρέπει αύριο να ζητήσει και να υπερασπισθεί την αναβολή της δίκης.
 
Περιμένουμε, επίσης, να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως ήταν το αίτημα όλων των κινημάτων από την επιτροπή ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού μέχρι τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Για ποιο λόγο, ενώ αρχικά ζητήθηκε από την αρμόδια Υπουργό Νάντια Βαλαβάνη η παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αυτό πάρθηκε πίσω; Ισχύουν οι πληροφορίες που μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι ότι αιτία για αυτή την αλλαγή ήταν οι πιέσεις των δανειστών;                   

*Περιφεριακή Σύμβουλος Αττικής με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική



Για πληρέστερη ενημέρωση, παραθέτω σχετικό απόσπασμα από το κυβερνητικό investingreece.gov.gr

 

Αττικό Παράκτιο Μέτωπο

Η ιστορική ανάπτυξη της «Αθηναϊκής Ριβιέρας»

Σας καλούμε να συμμετέχετε σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης στη Μεσόγειο, την αναδιαμόρφωση του Αττικού Παράκτιου Μετώπου, γνωστού και ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Με τη δημιουργία της εταιρείας «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.», οι επενδυτές θα αποκτήσουν πολυάριθμες ευκαιρίες, έχοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε έργα αναδιαμόρφωσης της παράκτιας περιοχής της Νότιας Αττικής. 

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργείται, προς χάριν  του Δημοσίου και υπό την εποπτεία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.», με διάρκεια ζωής 99 έτη και με σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ακρωτηρίου Σουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου