.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Πάλι… βρέθηκαν λεφτά και πάλι ξεκινούν οι εργασίες για την «Αγιά Σοφιά»



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του aek1924.gr, η εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924» έχει ήδη μαζέψει τα χρήματα που χρειάζονται για το πρώτο στάδιο υλοποίησης του έργου, ενώ μέσα στους 3-4 επόμενους μήνες αναμένουν και την άδεια εκσκαφών.»

Μεταξύ μας το πράγμα έχει πλάκα... και το μακροχρόνιο συστηματικό δούλεμα που γίνεται σε όσους πιστεύουν την εκάστοτε εκδοχή του παραμυθιού, χοντραίνει…

Ο Δ. Μελισσανίδης σε συνέντευξη του, τον Ιούλιο του 2014 δήλωνε πως έχει εξασφαλίσει το 85% των χρημάτων για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς». Σε αυτό το 85% δε συμπεριλάμβανε τα 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας. Το ποσοστό αυτό σε αριθμούς σημαίνει 51.000.000 ευρώ. Παρόλα αυτά, με κυβέρνηση, Περιφέρεια, και Δήμο κατάδικούς του, δεν αξιώθηκε να εκδώσει οικοδομική άδεια για την υλοποίηση της υπόσχεσης του.

 
Έκτοτε υποτίθεται τον εμποδίζουν οι Συριζαίοι… Η δε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που επιχείρησε ήταν σκέτη αποτυχία! Κανείς περιλαμβανομένου του ίδιου δεν έβαλε λεφτά, πλην οπαδών που πίστεψαν τις βαρύγδουπες δηλώσεις. Έτσι αντί να συγκεντρώσει τα 29.000.000 ευρώ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, μάζεψε μόνο 1.800.000 ευρώ κυρίως από τα διαρκείας.

Τώρα πάλι για να συντηρείται ο ενθουσιασμός των οπαδών, βρέθηκαν τα λεφτά για την πρώτη φάση των εργασιών. Ας κάνουμε τους μυγοχάφτες κι εμείς...

Ο κ. Ανδριόπουλος όπως μας ενημερώνουν, δηλώνει πως σε τρεις τέσσερις μήνες, αναμένουν την άδεια εκσκαφών!!! Που βεβαίως δεν έχει καμιά σχέση με την οικοδομική άδεια. Θυμίζουμε λοιπόν, πως τότε ο Γρανίτσας προχώρησε άμεσα στην κατεδάφιση και τις εκσκαφές που έφεραν το χώρο του γηπέδου στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Αυτά βάζοντας ένα φέσι στην εταιρία που είχε αναλάβει τη δουλειά πάνω από 4.000.000 ευρώ. Φαίνεται πως προκειμένου να κρατήσουν ζεστούς τους οπαδούς, είναι ικανοί με τα έσοδα από τα διαρκείας να σκάψουν κι άλλο το οικόπεδο. Μέχρι να γίνει και πάλι αντιληπτό απ΄ όλους, πως τελικά το σχέδιο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

Επίσης μιας  και γράφεται πάλι το συνηθισμένο παραμύθι για μεγάλα ανταποδοτικά οφέλη του Δήμου. Πως αυτά που κατά καιρούς λέγονται περί εσόδων του Δήμου από τη λειτουργία του γηπέδου, είναι στην καλύτερη περίπτωση αστειότητες. Γιατί τα έσοδα, θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα έξοδα για την αποκομιδή των απορριμμάτων, από τη λειτουργία του γηπέδου. Και ο Δήμος θα πρέπει εκτός από αυτό, να καθαρίζει όλη την πόλη από τα σκουπίδια που θα αφήνουν οι επισκέπτες του.

Στην πράξη αν ποτέ κατασκευαζόταν το συγκεκριμένο γήπεδο, θα αποδεικνυόταν πως τα έσοδα του Δήμου θα υπολείπονταν σημαντικά των εξόδων. Και τη διαφορά θα πλήρωναν οι κάτοικοι, καθώς για να διατηρηθεί η πόλη καθαρή, θα έπρεπε το επιπλέον κόστος να καλυφτεί με αύξηση των ανταποδοτικών, κατοικιών και επιχειρήσεων. 


Ακολουθεί το δημοσίευμα του aek1924.gr


«Έχουμε ήδη το ποσό για την πρώτη φάση του γηπέδου»



Το ΣτΕ δικαίωσε την ΑΕΚ απορρίπτοντας τις προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και των 17 πολιτών και έτσι άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών της «Αγιάς Σοφιάς»
 
Μάλιστα, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σε εκπομπή που θα μεταδοθεί αύριο, τόνισε ότι η «Δικέφαλος 1924» έχει ήδη μαζέψει τα χρήματα που χρειάζονται για το πρώτο στάδιο υλοποίησης του έργου, ενώ μέσα στους 3-4 επόμενους μήνες αναμένουν και την άδεια εκσκαφών.

«Τώρα είμαστε στο καλύτερο σημείο για την Αγιά Σοφιά. Δικαιούται η δημοτική αρχή να αλλάξει στάση, έχοντας πλέον αντιληφθεί ότι η υλοποίηση δεν έχει μόνο υποχρεώσεις, έχει και μεγάλα ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο και τους Δημότες. Η ΑΕΚ έχει ήδη συγκεντρώσει το ικανό ποσό που χρειάζεται για όλη την πρώτη φάση υλοποίησης του έργου. Μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες, εκτιμώ να έχουμε πάρει την πρώτη άδεια εκσκαφών» είπε ο Ανδριόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου