.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΡΕ ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ; (ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.Κ. ΙΔΡΥΣΕ 10 ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ)


Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός, ότι η Α.Ε.Κ. έλκει την καταγωγή της από τη Μεσαιωνική Ελληνική Αυτοκρατορία, τη γνωστή «Βυζαντινή Αυτοκρατορία». Όσο και να πεις χαρακτηριστικό κάθε Αυτοκρατορίας, που σέβεται τον εαυτό της, είναι η χλιδή των επίσημων τελετουργιών. Δεδομένου του στενού εναγκαλισμού Εκκλησίας και Κράτους, οι πλέον συχνές και γι’ αυτό σημαντικές τελετές ήταν οι θρησκευτικές και οι πλέον κατανυκτικές είναι αυτές της Μεγάλης Εβδομάδας και, ειδικά, αυτή του Επιτάφιου, ο οποίος περιφέρεται εντός των ορίων κάθε ενορίας.

Στη σημερινή εποχή, η μυσταγωγία μπορεί να έχει χαθεί, πλέον, αλλά κάποια χαρακτηριστικά των θρησκευτικών τελετών έχουν μεταλαμπαδευτεί, στην καθημερινή μας ζωή. Έτσι, αντί της μεγαλοπρεπούς περιφοράς του Επιταφίου, έχουμε την συνεδρίαση του Δ.Σ. με περιφορά. Αυτού του τύπου οι συνεδριάσεις που ΔΕΝ αναφέρονται στο καταστατικό και είναι παράνομες, αλλά είναι ιδιαίτερα βολικές, όταν ΔΕΝ υπάρχουν Γραφεία για να συνεδριάσει το όργανο ή/και όταν υπάρχουν γραφεία, όταν ΔΕΝ υπάρχουν μέλη, που να το στελεχώνουν. 

Στην περίπτωση της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. Γραφεία, υποτίθεται, υπάρχουν (αλήθεια, πληρώνει κανείς νοίκια;) αλλά δεν υπάρχει Δ.Σ. καθώς έχουν παραιτηθεί       έξι μέλη (άσχετα αν, στα πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ., δεν έχει καταχωρηθεί καμία παραίτηση), ενώ, άλλα αναπληρωματικά μέλη ΔΕΝ απεδέχθησαν συμμετοχή και άλλα ΔΕΝ ειδοποιήθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, τα εναπομείναντα μέλη του ΔΣ είναι αρκετά λιγότερα από 15, οκτώ, στην προκειμένη περίπτωση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός, ότι ο Αλεξίου είναι έκπτωτος και για το λόγο αυτό το Δ.Σ. είναι ανυπόστατο (όπως και οι αποφάσεις του).

Αυτά, όμως, είναι «ψιλά γράμματα», όταν πρόκειται για αποφάσεις, οι οποίες «απογειώνουν» το Σωματείο. Το μόνο που χρειάζεται, για να πιστοποιηθεί συνεδρίαση του ΔΣ είναι ένα πρακτικό, το οποίο θα περιγράφει την απόφαση, όπως αυτό. Έτσι, ιδρύθηκαν 10 νέα τμήματα (καλύτερα διαβάστε το ίδιο το κείμενο), τα οποία δεν θα επιβαρύνουν το Σωματείο, , οικονομικά (μη μας ζητάνε λεφτά και αυτά που λειτουργούν), αλλά, τουναντίον, θα φέρουν έσοδα. Μπορεί η παραπάνω διατύπωση να θυμίζει τις Εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει κάθε διάταξη, αλλά, εκτός της ομοιότητας, έχει την σημασία της απαραίτητης νομιμοποίησης ίδρυσης των νέων τμημάτων.

Βέβαια, η ίδρυση των τμημάτων αυτών πρέπει να εγκριθεί και από Γ.Σ. του Σωματείου, προκειμένου να λάβουν σάρκα και οστά (όπως μας πληροφορεί και το ρεπορτάζ της «ΩΡΑΣ»). Όσο τυπικό και αν φαίνεται, αυτό το βήμα είναι το πιο ουσιαστικό όλων, στην παρούσα κατάσταση. Δεδομένου, ότι μιλάμε για ένα ανυπόστατο ΔΣ, οι αποφάσεις του είναι ομοίως ανυπόστατες (χωρίς καμία αξία). Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός, ότι πρέπει να προηγηθούν Οικονομικοί Απολογισμοί, για τα έτη, 2013, 2014 & 2015 και, μετά, η ίδρυση των νέων τμημάτων να επικυρωθεί, από τη ΓΣ. Θα είχε ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε τι «μέλλει γενέσθαι», με το «τυπικό» αυτό ζήτημα.

Ωστόσο, η αναμενόμενη από καιρό απόφαση -για την οποία είχαμε προϊδεασθεί, ήδη, μέσω διαρροών, όπως αυτή- μπέρδεψε κάποιους, οι οποίοι, όντας «φύσει» καχύποπτοι, ψάχνουν να βρουν κρυμμένες σκοπιμότητες. Υπήρξε κείμενο, στο blogspotkrisseis” της Νέας Φιλαδέλφειας (το οποίο έχει αναδημοσιεύσει αρκετά κείμενά μας), στο οποίο ο συντάκτης θεωρεί, ότι η ίδρυση των 10 νέων τμημάτων γίνεται «εκ του πονηρού». Για το συλλογισμό, που ακολουθεί ο συντάκτης του κειμένου, καλύτερα να διαβάσετε το ίδιο (δεν είναι δα και μεγάλο), αλλά πρέπει να κάνουμε ένα-δύο σχόλια:
  • Δεν προβλέπεται διάλυση τμημάτων. Σε κάθε περίπτωση, όμως, διάλυση τμημάτων αποφασίζει ΜΟΝΟ η Γ.Σ.
  • Δεν υπάρχει, από νομικής άποψης, «αγωνιστική διάλυση τμημάτων», την οποία υπονοεί ο συντάκτης. Ο νόμος επιβάλλει λειτουργία (συμμετοχή σε επίσημες διοργανώσεις) δύο (2) τμημάτων, τουλάχιστον, (εκτός αυτών που λειτουργούν επαγγελματικά). Από πουθενά δεν προκύπτει η υποχρέωση συμμετοχής των τμημάτων αυτών, στις υψηλές κατηγορίες.
  • Ο μοναδικός λόγος, για τον οποίο ιδρύονται αυτά τα τμήματα, είναι η εκμετάλλευσή τους από «επιτήδειους», οι οποίοι, με βάση το όνομα της Α.Ε.Κ. θα έχουν αρκετά υψηλά εισοδήματα. Τα εισοδήματα αυτά θα προέρχονται από τα «τροφεία», που θα πληρώνουν οι γονείς των αθλουμένων (ή και οι ενήλικες αθλούμενοι), στα τμήματα αυτά, καθώς και από τις πωλήσεις του αθλητικού υλικού, με το σήμα της Α.Ε.Κ.
  • Ο όρος της στέγασης των ερασιτεχνικών τμημάτων, στον ίδιο χώρο, τον οποίο θέτει η Περιφέρεια, δεν ήταν στο μυαλό αυτών που πήραν την απόφαση ίδρυσης των 10 νέων τμημάτων.
Η ίδρυση νέων τμημάτων είναι μια τυπική περίπτωση, στην οποία η φαντασία (δημιουργική και συνωμοσιολογική) «των απέξω» προηγείται (είναι ανώτερη) αυτής «των από μέσα». Πιστεύουμε, ότι ο Μάνος Καμπούρης αποδίδει στον Αλεξίου προθέσεις, τις οποίες δεν είχε, όταν λάμβανε αυτή την απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, ο καιρός θα δείξει ποιος έχει δίκιο. 

Ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, η κρίση(;) του ψευτο-προέδρου Αλεξίου προκαλεί τη νοημοσύνη των απλών φιλάθλων της ΑΕΚ, που παρακολουθούν την αγωνιστική δραστηριότητα των ομάδων, λέγοντας, στην «αγαπημένη» του «ΩΡΑ»:

«Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει να λειτουργεί και να ζει αυτόνομα, χωρίς να περιμένει βοήθεια από κανέναν. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι πρέπει να βρίσκει χώρους και τρόπους να μεγαλώνουν τα παιδιά της σε «κιτρινόμαυρο» περιβάλλον. Επειδή πολλοί λένε, ότι η Ερασιτεχνική φτιάχνει νέα τμήματα και τα υπόλοιπα παραπαίουν, θέλω να πω, πως ο λόγοςπου δεν πάνε καλά δεν είναι οικονομικός, αλλά αγωνιστικός».

Και εμείς τον ρωτάμε: ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ, ΡΕ ΑΛΕΞΙΟΥ; 

Μέχρι πριν μερικές μέρες, το χάντμπολ ΔΕΝ είχε γήπεδο να προπονηθεί και, λόγω άσχημης φυσικής κατάστασης, έχασε τους αγώνες, από τον ΠΑΟΚ και τον Διομήδη, στα τελευταία πέντε λεπτά, λόγω κούρασης. Λόγω έλλειψης φυσικής κατάστασης, ηττήθηκε, επίσης, από αντιπάλους που νικούσε με 20 γκολ διαφορά, τα προηγούμενα χρόνια (Αερωπός, Φοίβος) και, μάλιστα, ηττήθηκε εντός έδρας. 

Το βόλεϊ ανδρών έχασε την άνοδο, στη μεγάλη κατηγορία, λόγω απαξιωμένου ρόστερ, για το επίπεδο της ΑΕΚ, όπως και το βόλεϊ γυναικών, το οποίο ήταν η «περηφάνεια» μας, πριν δύο-τρία χρόνια και τώρα «φυτοζωεί», καθώς προπονείται και αγωνίζεται σε σχολικό γυμναστήριο 150 θεατών και ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ. Μάλιστα, ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, για τους φιλάθλους, οι οποίοι «ανακουφίζονται», σε παρακείμενο πρατήριο βενζίνης (!!!) όταν βρεθούν σε ώρα …ανάγκης. 

Και, βέβαια, όταν ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να συντηρήσεις ένα μικρό τμήμα, με μεγάλη παράδοση και επιτυχίες, όπως το σκάκι, το οποίο αποχωρεί από διοργανώσεις, επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να διαθέσεις τα 500 ευρώ συμμετοχής, ε, τότε, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ, τουλάχιστον! Αλλά, έχασε κανείς τη ντροπή, για να την βρεις εσύ; Γιατί, αν είχες στοιχειώδη αξιοπρέπεια, δεν θα προκαλούσες, ξεδιάντροπα, τον κόσμο της ΑΕΚ, λέγοντας, ότι είναι αγωνιστικός και όχι οικονομικός ο λόγος «κατάρρευσης» των τμημάτων της «ΑΓΑΠΗΣ» μας!

Υ.Γ. Οι λεκτικές ακροβασίες περί αγωνιστικών και μη οικονομικών λόγων για την οικτρή κατάσταση των τμημάτων δεν πρόκειται όχι μόνο να σε σώσουν αλλά ούτε καν να σου προσφέρουν κάποιο άλλοθι. Ακόμη και μαθητής Δημοτικού είναι σε θέση να καταλάβει ότι «οι αγωνιστικοί λόγοι» έχουν τις αιτίες τους στους «οικονομικούς». Όταν δεν έχεις τ’ αναγκαία λεφτά δεν μπορείς να κρατήσεις (πόσο μάλλον ν’ αποκτήσεις) τους παίκτες που χρειάζεσαι και έτσι αναγκαστικά υποβαθμίζεται η ανταγωνιστικότητα σου. Υπομονή όμως Αλέξη στο τέλος της περιόδου το Ανδρικό Βόλεϊ θα έχει αποτύχει ν’ ανέβει κατηγορία και με λίγη «τύχη» μπορεί να έχουν πέσει το Γυναικείο Βόλεϊ και το Χάντμπολ.

22 Φλεβάρη 2016
παρατηρητήριο.

πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου