.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Το λαϊκίζειν εστί δημαγωγείν. Αλλά…

Προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη. Αυτή είναι η αλήθεια. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι: «δεν είμαστε απατεώνες», κατά την έκφραση υπουργού από τηλεοπτικό μέσο στην πρωινή ζώνη.

Και γιατί δεν είναι απατεώνες; Γιατί στις εκλογές του περασμένου Σεπτέμβρη είπαν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Δεν του έκρυψαν ότι υπέγραψαν μια συμφωνία, γιατί «πέσαμε πάνω σε τοίχο», όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, ένα νέο μνημόνιο, που συνεχίζει την προηγούμενη πολιτική των μνημονίων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, και ο λαός έδωσε την έγκρισή του! Αυτή είναι, υποτίθεται, η αλήθεια που λένε!

Τον καιρό που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ότι: «οδηγεί τη χώρα πάνω στα βράχια». Τώρα αντιστράφηκαν οι ρόλοι και είναι σύσσωμη η αστική αντιπολίτευση, που κατηγορεί την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι: «οδηγεί τη χώρα πάνω στα βράχια». Αντιστράφηκαν οι ρόλοι χωρίς να αντιστραφούν οι κατηγορίες, αφού παραμένουν οι ίδιες κατ’ αντίθετη φορά, και πάνω απ’ όλα παραμένουν οι πολιτικές.

Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι και η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης «οδήγησαν τη χώρα πάνω στα βράχια». Αυτό ομολογείται και από τις δύο κυβερνήσεις με την αντιστροφή των ρόλων και την επανάληψη των ίδιων κατηγοριών. Αυτήν την αλήθεια μέσα από τις αλληλοκατηγορίες συνομολογούν. Και η πραγματικότητα τους «δικαιώνει».

Έτσι το συμπέρασμα είναι απολύτως σαφές: ο εγκλωβισμός της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ, μετά από οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης εξακολουθεί να φέρνει κρίση, εξακολουθεί να εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, εξακολουθεί να καταστρέφει τα μικρομεσαία στρώματα, εξακολουθεί να κρατάει τη χώρα μας σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας, εξακολουθεί να εντείνει την εξάρτηση της χώρας μας.

Στην κοινωνία έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη συζήτηση για τη σκοπιμότητα παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ. Οι τάσεις είναι σαφείς και δε μπορούν να τις αποκρύψουν ούτε οι δημοσκοπήσεις. Η εναντίωση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ δυναμώνει. Αυτήν την αλήθεια την καταγράφουν ακόμη και τα ινστιτούτα του ΣΕΒ.

Παραπέρα καταγράφεται και μια άλλη τάση, που ακυρώνει τη συνηθισμένη επιχειρηματολογία των κυβερνήσεων. Περίπου το 55% του κόσμου συμφωνεί με τις μορφές πάλης που χρησιμοποιούν οι αγρότες για τις κινητοποιήσεις τους. Δεν περνάνε πλέον τα παραπλανητικά επιχειρήματα για την «παρακώλυση των συγκοινωνιών» και για «το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών».
Την ίδια στιγμή το προσφυγικό έφερε στην αυλή κάθε εργαζόμενου αυτής της χώρας τον πόλεμο. Με τον πιο δραματικό τρόπο οι εργαζόμενοι της χώρας μας βιώνουν το τι σημαίνει πόλεμος και ας μην υπάρχουν (ακόμη) πολεμικές επιχειρήσεις, που να έχει αναμειχτεί ενεργά η χώρα μας πέρα από τις διευκολύνσεις που παρέχει στη συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Στο άκουσμα της έλευσης των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ η αντίθεση του Ελληνικού λαού προς την Ατλαντική Συμμαχία εντάθηκε. Εντάθηκαν και οι ανησυχίες για τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση είναι εύλογα τα σχόλια των «συνήθων υπόπτων» – σχολιαστών των βραδινών δελτίων των ειδήσεων στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, που απερίφραστα εκφράζουν την άποψη ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο της κυβέρνησης και γενικότερα από τον έλεγχο της άρχουσας τάξης. Διαβλέπουν την αυτοτελή δράση των λαϊκών μαζών. Γνωρίζουν πολύ καλά το μέγεθος και την ένταση της αγανάχτησης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Παρ’ όλα αυτά η ρότα είναι μία για την άρχουσα τάξη και τα κόμματά της. Σταθερή και αναλλοίωτη. Παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ευρώ και στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και επιστρατεύουν το λαϊκισμό, τη δημαγωγία. Επιχειρούν να παραπλανούν τους εργαζόμενους και τα μικρομεσαία στρώματα. Προσπαθούν να διαμορφώσουν πολιτική λύση. Το κύμα, όμως, της αμφισβήτησης φουντώνει. Οι πολιτικές μνημονιακές δυνάμεις δεν «τραβάνε». Όλος ο κόσμος είναι με το ερώτημα «που θα πάει η κατάσταση;».

Στη δημαγωγία και το λαϊκισμό καταφεύγει και η Χρυσή Αυγή. Μας προέκυψε και …αντιΝατοϊκή. Όπως και οι ενισχυτές της!!!… Οι εφοπλιστές!!!… Παίζει με τα πατριωτικά αισθήματα του Ελληνικού λαού και ψαρεύει σε θολά νερά. Δε φαίνεται, όμως, να της βγαίνει η «παλιά μας τέχνη κόσκινο», έστω και εάν ακόμη διατηρεί αρκετές δυνάμεις και αποτελεί το μακρύ και εγκληματικό χέρι της αστικής τάξης και ιδιαίτερα των πιο επιθετικών της τμημάτων.

Η «Νέα Σπορά», με την αρθρογραφία της, έχει καταθέσει τις προτάσεις της. Είναι καιρός ορισμένοι να σκεφθούν και λίγο παραπάνω για να κινητοποιηθούν και λίγο παραπάνω. Τα χαρτιά έμειναν χαρτιά. Η πραγματικότητα μας δείχνει πάντα το δρόμο.

πηγή: neaspora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου