.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Οι προτάσεις Απόστολου Κόντου και "Ζούμε μαζί" στη Διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου



                                                                                    26/10/2015
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ –ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ κ ΑΡΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ
ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗ


Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Μανωλεδακη


  • ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ –ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
  • ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΝΦ ΝΧ


Ο τοπικός ερασιτεχνικός αθλητισμός πολλά χρόνια τώρα προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην νεολαία μας και τον πολιτισμό .
Τα προβλήματα όμως είναι πολλά και η διαχείρισης τους θέλει ιδιαίτερη προσοχή από όλους  για την ομαλή συνύπαρξη Δημοτικής Αρχής και Τοπικών σωματείων .             Το οικονομικό τοπίο και  τα πολλαπλά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας και της οικογένειας υποβαθμίζουν τον σπουδαίο ρόλο του αθλητισμού .
Οι ερασιτέχνες παράγοντες που επιμελούνται τα σωματεία προσπαθούν για την πρόοδο τους με τους  πενιχρότατους οικονομικούς πόρους  που διαθέτουν.
Η πολιτεία είναι πλέον παντελώς  απούσα και όλα τα προβλήματα  της λειτουργίας-ιδιαίτερα τα οικονομικά -  του αθλητικού σωματείου  επιβαρύνουν τα Δ.Σ τους.
Οι Δημοτικές αρχές προσπαθούν φιλότιμα  ,χωρίς όμως τα απαραίτητα οικονομικά εφόδια, τις αθλητικές υποδομές ,τον αθλητικό  εξοπλισμό κα , για την ουσιαστική στήριξη του ερασιτεχνικού  αθλητισμού .
Οι γονείς στέκονται αρωγοί – με ότι δυνάμεις διαθέτουν - στην προσπάθεια των τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων αλλά δυστυχώς υπάρχουν πλέον άλλες βασικότερες  -βιοποριστικές -προτεραιότητες για τις  οικογένειες  τους .

Οι προτάσεις μας για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία Δήμου και Ερασιτεχνικών σωματείων ,σας τις καταθέτουμε για να τις μελετήσετε και να τις αξιολογήσετε .

  • Όλα τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να καταθέτουν κάθε χρόνο  (30/6)στην Υπηρεσία Αθλητισμού του Δήμου μας ,Βιογραφικό του σωματείου, Αθλητική δραστηριότητα έτους ( αγωνιστική περίοδος που τελείωσε ) ΑΦΜ, ΔΟΥ, σφραγίδα, εάν είναι επίσημο μέλος των οικείων ομοσπονδιών  που αναφέρει ότι δραστηριοποιείτε , την δημόσια ανακοίνωση της εκλογικής ΓΣ για την ανάδειξη νέου ΔΣ. σύνθεση Δ.Σ ,αγωνιστικό  και προπονητικό πρόγραμμα του ερασιτεχνικού σωματείου για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.  
  • Όλα τα σωματεία -ιδιαίτερα εκείνα που ενδέχεται να χρησιμοποιούν την ίδια έδρα -να καταθέτουν τα προγράμματα τους τα προπονητικά και τα αγωνιστικά, πρώτα εφόσον έχει γίνει αρχική διαβούλευση μεταξύ των εκπροσώπων τους .                                                                                                                       Να καταθέτουν λεπτομερέστατα τις αρχικές τους θέσεις για την κοινή συνύπαρξη τους  το αργότερο μέχρι 30/6  για κάθε αγωνιστική περίοδο .
  • Κάθε τρίμηνο τα φιλοξενούμενα αθλητικά σωματεία στα Δημοτικά Γυμναστήρια να καταθέτου ανελλιπέστατα τυχόν φθορές η παραλήψεις των Δημοτικών Γυμναστηρίων
  • Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι  Άδειες των γυμναστήριων για την τέλεση προπονήσεων και αγώνων  πρέπει να  εγκριθούν από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης, με την μέριμνα της Δημοτικής Αρχής
  • Δωρεάν  να είναι οι προπονήσεις των αθλητικών τμημάτων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων  της πόλης μας στα δημοτικά Γυμναστήρια ( για τις ώρες που προπονούνται )
  • Σεβασμός σε νόμιμα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των σωματείων
  • 3-4 φορές την εβδομάδα από τις 8-10 το πρωί να γυμνάζονται σε όλα τα  κλειστά γυμναστήρια και τους ανοικτούς αθλητικούς χώρους οργανωμένες σχολικές ομάδες όλων των σχολείων  του Δήμου μας
  • Θα ήταν το ποιο σπουδαίο αθλητικό έργο του αθλητισμού της πόλης μας η δημιουργία αθλητικού ιατρείου και φυσιοθεραπευτηρίου για τις ανάγκες όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της πόλης μας ( πολύ δύσκολο αλλά θα βοηθούσε πάρα πολύ τον ερασιτεχνικό αθλητισμό)
  • Τυχόν ακινητοποιημένο  πούλμαν του Δήμου μας να αξιοποιηθεί για τις μετακινήσεις εντός της Αττικής για τις αγωνιστικές  ανάγκες των μετακινήσεων των μικρών ερασιτεχνικών τμημάτων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων  ( Υποδομές )   
  • Συντήρηση και ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων με μελέτες και προτάσεις από τον Δήμο μας ( Τεχνική Υπηρεσία )προς την ΓΓΑ ,την Περιφέρεια.και για τα προγράμματα ΕΣΠΑ.
  • Ετήσιο αθλητικό πανόραμα διάρκειας 2-3 ημερών με την συμμετοχή των συλλόγων της πόλης μας  με  θέματα σημαντικά για τον αθλητισμό και την νεολαία μας .
  • Ετήσιες εκδηλώσεις με την συμμετοχή του Δήμου και των συλλόγων με διάφορες αθλητικές ημερίδες ποδόσφαιρο 5Χ5,7Χ7 ,Μπάσκετ 3Χ3 ,τουρνουά σχολείων ,χάντ μπολ,Βόλει κα
  • Οικονομική ενίσχυση των Ερασιτεχνικών σωματείων δυνητικά με ποσοστό 1% η 1,5%  από τα τακτικά έσοδα .

Όλα τα παραπάνω είναι προτάσεις για  την αγωνιστική περίοδο από 30/6/2016 ……. σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να παρέμβουμε η να προτείνουμε κάτι νέο ,διότι απλούστατα το μόνο που θα καταφέρουμε είναι σύγχυση και αβεβαιότητα των σωματείων .                                                

Τα σωματεία σήμερα έχουν κάνει τον ετήσιο αγωνιστικό- προπονητικό προγραμματισμό τους και οφείλουμε να το σεβαστούμε ( 2015-2016)

Προτείνουμε για μέλος της Παραταξιακής Αθλητικής επιτροπής τον                                                            Δ.Σ  κ  ΝΤΑΤΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ( με την προϋπόθεση ότι τα συμβούλια της θα γίνονται απογεύματα) για να διαχειριστεί τις θέσεις και τις προτάσεις τη παράταξης μας .

Αναπληρωματικό μέλος  προτείνεται ο Τοπικός Σύμβουλος  ΝΦ . κ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΙΔΗΣ

Με τιμή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Ν ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Ν ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Επικεφαλής ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Δημοτικός Σύμβουλος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Τοπικός Σύμβουλος ΝΦ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΙΔΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου