.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Μήπως κάποιους τους ψεκάζουν;

Tου  Γ. Γ. 

Ε, τέρμα. Κάτι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και δεν μπορώ να αντιληφθώ τι είναι αυτό. Πώς να εξηγήσω διαφορετικά ότι υπάρχουν τόσοι συμπολίτες μας «λαλημένοι»; Βλέπω και ξαναβλέπω το βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης μας –και ζητάει να το σχολιάσουμε- και μένω άναυδος. Παριστάνει την «ορκωμοσία» δεκάδων ατόμων –ανάμεσα τους επιστήμονες και εκπαιδευτικοί, απ’ ότι αναφέρει ο φίλος που μας έστειλε το μήνυμα- που δηλώνουν έτοιμοι να υπηρετήσουν αυτά που πρεσβεύει ο Αρτεμης Σώρρας.

Δεν θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω τα όσα γράφει στο μήνυμα του ο φίλος αναγνώστης. Αλλωστε δεν έχει και τόση σημασία οι ιδιότητες αυτών που αποδέχονται τις απόψεις αυτού του «τρισεκατομμυριούχου εθνοσωτήρα». Αξιο προβληματισμού είναι όμως το γεγονός ότι τέτοιες αστειότητες βρίσκουν ανταπόκριση.

Αρχικά όταν είδα το βίντεο με έπιασαν τα γέλια, που όμως τα διαδέχτηκε η θλίψη. Είναι δυνατόν κάποιος εκτός ψυχιατρικού ιδρύματος να ορκίζεται σε τέτοιες μαλακίες;:


 «Τάσσομαι και αφοσιώνομαι εις τον λόγον της ενότητας του πανάγαθου άρχοντος φωτός. Με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις του Ζευς ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ … Αν παραβώ τον όρκο μου όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί σε χώμα και λάσπη».
      .

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τον Σώρρα και την οργάνωσή του. Θεωρούσα ότι είναι μια γραφική περίπτωση. Μια ματιά όμως που έριξα στο διαδίκτυο διαπιστώνω ότι πέρα από γραφική είναι και επικίνδυνη. Και όπως σημειώνει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του : «Στις σοβαρές χώρες θα είχαν μαζέψει τον Σώρρα μαζί με το επιτελείο του και θα τον είχαν χώσει στη φυλακή, εάν επέμενε δε στην ιστορία με τα διαστημόπλοια και την τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, θα τον είχαν πάει σε τρελοκομείο…».

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου