.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Κοροϊδεύει τους αγρότες ο Τσίπρας

 
Τα περιβόητα 25 μέτρα που πρότεινε ο Τσίπρας στους εκπροσώπους αγροτικών μπλόκων με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία μια κακότεχνη συρραφή αόριστων υποσχέσεων για την «ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα», χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα. Οι αγρότες αυτό το ξέρουν πολύ καλά. Η κυβέρνηση έφτιαξε ένα «κούφιο» πακέτο απευθυνόμενη κυρίως στους μη αγρότες, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εχθρικό κλίμα για τους αγρότες, με προπαγάνδα καθαρά γκεμπελίστικη.
 
Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, ο Τσίπρας πρότεινε μόνο κάποια κλιμακωτή εφαρμογή των φοροεισπρακτικών μέτρων, ώστε η τελική εφαρμογή να φτάσει στο 2021, αντί για το 2019. Κι αυτό ήταν γνωστό, αφού το δούλευε μέρες τώρα η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, μέσω διαρροών.
 
Ομως, για το 2016 (και αναδρομικά για το δεύτερο εξάμηνο του 2015) δεν προτάθηκε στους αγρότες τίποτα διαφορετικό από αυτό που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου. Ενα εφιαλτικό χαράτσι 722 εκατ. ευρώ.
 
Σ' αυτά πρέπει να προστεθούν τα 260 εκατ. ευρώ επιστροφές από το «πακέτο Χατζηγάκη», καθώς και ο νέος φορολογικός εφιάλτης. Και τα δύο είναι έτοιμα και θα πάρουν το δρόμο της υλοποίησης, αν οι αγρότες εγκαταλείψουν τα μπλόκα.
 
 
πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου