.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Πόλυς Χατζηιωάννου: Τελευταία στιγμή ο... χρηματοδότης της "Αγιά Σοφιάς" γλύτωσε την υποχρεωτική έξοδο από το Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το mononews.gr:

Π. Χατζηιωάννου: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ανακοίνωσε η Safe Bulkers



Το σχέδιό της για την επαναγορά (buy-back) μετοχών της ύψους ως και 2 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Safe Bulkers του Πόλυ Χατζηιωάννου μετά το κλείσιμο της αγοράς την Τετάρτη, στο πλαίσιο του οποίου, αν αποκτηθεί ο μέγιστος αριθμός κοινών μετοχών, θα αναπαριστά το 2,4% των μετοχών της σε κυκλοφορία και το 5,7% των μετοχών ελεύθερης διασποράς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόγραμμα δεν υποχρεώνει τη Safe Bulkers να προχωρήσει σε αγορές μετοχών και ενδεχομένως να τροποποιηθεί ή να τερματιστεί ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Safe Bulkers στον δείκτη NYSE έκλεισε χθες μόλις πάνω από το 1 δολάριο, που είναι το όριο για την παραμονή μίας μετοχής στον δείκτη. Μάλιστα, στα μέσα Ιανουαρίου η μετοχή της εταιρείας είχε απειληθεί με απομάκρυνση από τον δείκτη, επειδή για 30 συνεχόμενες συνεδριάσεις η τιμή της βρισκόταν κάτω από το 1 δολάριο, όμως πρόσφατα η Safe Bulkers κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της μετοχής της στο ταμπλό.

Εξάλλου, στις αρχές του μήνα η Safe Bulkers παρουσίασε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2016, που δείχνουν καθαρές ζημίες της τάξεως των 15,5 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένες σημαντικά σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2015, όταν είχε εμφανίσει ζημίες 5,3 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, οι προσαρμοσμένες απώλειες ανά μετοχή ανήλθαν στα 0,21 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας την πρόβλεψη για απώλειες 0,18 δολαρίων ανά μετοχή.

Παράλληλα, ωστόσο, η Safe Bulkers κατέγραψε εντυπωσιακές περικοπές των λειτουργικών εξόδων για τα πλοία της εταιρείας, που κατρακύλησαν στα 3.221 ευρώ ημερησίως, χαμηλότερα από τα 3.591 ευρώ ημερησίως που ήταν στο 4ο τρίμηνο του 2015 και πολύ χαμηλότερα (κοντά στο 25%) από τα 4.296 ευρώ ημερησίως που ήταν στο 1ο τρίμηνο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου