.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΑΕΚ - Μελισσανίδης: Μας «έκλεψαν» το Λαΐφη, το "χαρίσαμε", ή μας φάνηκε ακριβός και τώρα κάνουμε πως στενοχωρηθήκαμε;

Κάποιος άδειασε τις τσέπες του και γέμισε ο τόπος από δαύτα...


Σαν κεραυνός έσκασε στην ΑΕΚ, λέει το ρεπορτάζ του PRONEWS, η είδηση πως ο Ολυμπιακός έκλεισε το Λαΐφη που αποτελούσε διακαή πόθο του Τιμούρ Κετσπαγια. Και υποτίθεται η ΑΕΚ, είχε καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να τον αποκτήσει.


Η πραγματικότητα μάλλον αποτυπώνεται ακριβέστερα, σε χτεσινό χλευαστικό δημοσίευμα της ολυμπιακής ιστοσελίδας redking.gr, που κι αυτό παραθέτουμε στη συνέχεια.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης προσπαθεί τζάμπα να φτιάξει ομάδα. Όπως δηλαδή προσπαθεί να φτιάξει και ιδιωτικό γήπεδο, για να το εκμεταλλεύεται για μισό αιώνα. Οι ομάδες όμως δε λειτουργούν πάντα σα το δημόσιο, όπου διαπλεκόμενοι πολιτικοί νομοθετούν σύμφωνα με τη θέληση της πλουτοκρατίας, χαρίζουν κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και δημόσιο χρήμα, υπολογίζοντας σε διάφορα ανταλλάγματα…

Προσπάθησε… λοιπόν να πάρει το Λαΐφη από κυπριακή ομάδα, γιατί ήταν επιθυμία του Τιμούρ Κετσπάγια. Και προσπάθησε να το κάνει με πενταροδεκάρες. Δηλαδή ή θα το πάρω στη ξεφτίλα, ή θα βρω κάποιον άλλο να πάρω στη ξεφτίλα… Τώρα αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα του παίχτη ζητούσε αρχική τιμή 600.000 ευρώ, καταλαβαίνει κανείς πως μιλάμε για αστεία ποσά στη ποδοσφαιρική πραγματικότητα.


Ο Σιμόες αποχτήθηκε από την ΑΕΚ τζάμπα ως ελεύθερος. Μετά 6 μήνες που το ζήτησε η ισπανική Μπέτις, τον έδινε στο επίπεδο της ρήτρας του νέου συμβολαίου του, 7.500.000 ευρώ. Οι κύπριοι γιατί να δώσουν το παίχτη τους για 150.000 ευρώ;

Έχει βάλει λοιπόν το επιτελείο του, να αναζητά μέτριους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι, για να μη του κοστίσουν τίποτε! Αν δηλαδή αύριο μάθουμε, πως αναζητά σε γραφεία συνοικεσίων ελεύθερους ποδοσφαιριστές, σε κανένα δε θα κάνει εντύπωση.

Βέβαια οι οπαδοί έχουν εκπαιδευτεί να τρέχουν πίσω από εμφανιζόμενους σωτήρες, κι ας μη βάζουν μία για την ομάδα, ή ας κατακλέβουν την ομάδα. Έτσι βρέθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ να χρωστά 200.000.000 ευρώ. Έτσι χρειάστηκε να πέσει στη τρίτη κατηγορία, για να πληρώσουμε όλοι εμείς, όσα έφαγαν διάφοροι διοικητικοί παράγοντες της. Κι έτσι κατέληξε τρίτη φορά στα χέρια του Μελισσανίδη, ο οποίος την είχε μοσχοπουλήσει την… ιδέα, και από τότε με το Τροχανά ξεκίνησε ο κατήφορος.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την μόνο υποσχέσεις επανεμφάνιση του. Σε μερικά χρόνια ακόμη που ούτε η ομάδα θα είναι αυτή που περιμένουν, ούτε γήπεδο θα γίνεται, μπορεί να αντιληφτούν τη πραγματικότητα που βοά μπροστά στα μάτια τους. 

Αναρωτιέμαι αν ο Σαλιαρέλης, που πριν μερικά χρόνια ήθελε να αγοράσει την ΑΕΚ για να τη κάνει παράρτημα του Ολυμπιακού, θα μπορούσε να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα. Να υπόσχεται ένα γήπεδο που ούτε γίνεται, ούτε μπορεί να γίνει, και να δηλώνει ερχόμαστε, και την ίδια στιγμή να κάνει ότι μπορεί για να μην ερχόμαστε...
 



 Ακολουθεί η αναδημοσίευση από το pronews.gr:



Σαν κεραυνός έσκασε στην ΑΕΚ η είδηση ότι ο Ολυμπιακός "έκλεισε" τον Κωνσταντίνο Λαΐφη, έναν παίκτη που δεδομένα αποτελούσε διακαή πόθο του Τιμούρ Κετσπάγια και η Ένωση είχε καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να τον αποκτήσει.

Γιατί δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι οι Κιτρινόμαυροι έχασαν έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, αλλά πολύ περισσότερο ότι η ομάδα δέχθηκε ένα σημαντικό επικοινωνιακό "χτύπημα" από τους Ερυθρόλευκους. Κάτι που, φυσικά, εξόργισε αφάνταστα τον ηγέτη του συλλόγου, Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος δεν πίστευε την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ωστόσο, το αφεντικό της ΑΕΚ δεν αναμένεται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και ετοιμάζεται να πάρει τη δική του "ρεβάνς". Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός πήρε την εκδίκησή του, με τον Κωνσταντίνο Λαΐφη, για την "κλοπή" του Τάσου Μπακασέτα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα που "έπληξε" σημαντικά την ΑΕΚ, μιας και όλα τα Μέσα παρουσίασαν την εξέλιξη με τον Κύπριο άσο ως ένα "κάζο" της Ένωσης από τους πρωταθλητές. 

Γι΄ αυτό ο Τίγρης είναι αποφασισμένος να "απαντήσει" προσεχώς μία δυνατή μεταγραφή που θα επισκιάσει την υπόθεση Λαΐφη, θα "φτιάξει" τον κόσμο της ομάδας που από χθες "βράζει" για τη συγκεκριμένη εξέλιξη αλλά θα στείλει και το ανάλογο "μήνυμα" προς το Λιμάνι.

Ακόμα είναι νωρίς και δεν έχει διαρρεύσει κάτι σχετικά με τις προθέσεις του αφεντικού της ΑΕΚ, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ένωση να κινηθεί μυστικά για κάποιον μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού. Το έκανε μία φορά με τον Μπακασέτα και υπάρχει η εκτίμηση πως μπορεί να το ξανακάνει, ειδικά μετά απ΄ αυτό που έγινε με τον Κύπριο άσο.

Εν αναμονή, λοιπόν, των επόμενων κινήσεων της διοίκησης της Ένωσης που εκτιμάται ότι μπορεί να εκπλήξουν...  




Ακολουθεί η αναδημοσίευση από το  redking.gr:



«Mε τι να τον έπαιρνε ο Μελισσανίδης;»



Η επίδειξη ισχύος από πλευράς Ολυμπιακού με την διαφαινόμενη απόκτηση του Κωνσταντίνου Λαΐφη, δείχνει ορισμένα ωραία πραγματάκια…

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά…

Ο Κωνσταντίνος Λαϊφης αποτελούσε τον νούμερο 1 στόχο της ΑΕΚ από την στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Διακαής πόθος του Γεωργιανού τεχνικού ήταν ο διεθνής Κύπριος μεσοαμυντικός.

Στην Κύπρο ακόμα γελάνε με την πρόταση που κατέθεσε η ΑΕΚ για την αγορά του ποδοσφαιριστή, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν ένα ποσό της τάξης των 100.000 με 150.000 ευρώ συν δυο δανεικούς.

Η Ανόρθωση απέρριψε πρόταση ύψους 400.000 ευρώ της Αούστρια Βιέννης συν μπόνους από τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Και εκεί που παρέμενε άγνωστος ο επόμενος σταθμός της ποδοσφαιρικής καριέρας του Λαϊφη… εμφανίζεται ο Ολυμπιακός!

Οι Πειραιώτες καταβάλλουν την ρήτρα των 600.000 ευρώ στην Κυπριακή ομάδα, κάνουν δικό τους τον διεθνή ποδοσφαιριστή και τον στέλνουν δανεικό στη Σταντάρ Λιέγης και τους ΑΕΚτζήδες στον τρελογιατρό!

Χωρίς διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων. Χωρίς να γίνει… σίριαλ η υπόθεση στα ρεπορτάζ. Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη μπαίνει στο κόλπο της διεκδίκησης του ποδοσφαιριστή και με συνοπτικές διαδικασίες βάζει το χέρι στην τσέπη (άγνωστη πρακτική για τσάμπα… μάγκες) και τον κάνει δικό του.

Και εδώ φαίνεται μια ακόμα διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ και μεταξύ Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο Ολυμπιακός τα σκάει χοντρά, για να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο στέλνει δανεικό στο Βέλγιο  για να αποκτήσει ακόμα περισσότερες παραστάσεις πριν ενταχθεί στο ρόστερ των μόνιμων πρωταθλητών.

 Η ΑΕΚ βλέπει τον Ολυμπιακό να αποκτά έναν ποδοσφαιριστή που τον ήθελε για να την βασική της ενδεκάδα και να τον στέλνει δανεικό.

Αν δεν είναι αυτό “γλέντι” τι είναι;

Άραγε θα βγει κανείς να κατηγορήσει τον Λαϊφη που επέλεξε τον Θρύλο και θα αγωνιστεί ως δανεικός στο βελγικό πρωτάθλημα;

Αυτά, για όσους πανηγύριζαν για τον Μπακασέτα. Και με άλλες πρακτικές έτσι;

Σας γλεντάει ο Μαρινάκης…

Και έχουμε και συνέχεια…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου