.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια... Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβεται...

Προσοχή...
Οι φωτογραφίες δεν αποτυπώνουν γεγονότα από την Χούντα των Συνταγματαρχών

Αφορούν το "έργο" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δεσμεύτηκε προεκλογικά για το Διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

αλλά συστηματικά καλλιεργεί το Μιλιταρισμό και τη Θρησκοληψεία σε βαθμό που θα το ζήλευαν και οι Συνταγματάρχες...

Προστάτης του όπλου των Διαβιβάσεων ο Άγιος Παϊσιος με απόφαση των Π.Καμμένου-Δ.Βίτσα
Προστάτης του όπλου των Διαβιβάσεων ανακηρύχθηκε σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο Αγιορείτης νέος Άγιος της Εκκλησίας μας Γέροντας Παϊσιος.
Η απόφαση για την ανακήρυξη του ''τηλεγραφητή του θεού'' ως προστάτη των Διαβιβάσεων, ελήφθη στις 12 Ιουλίου 2017, ημέρα μνήμης του Αγίου.
Στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην Ορεστιάδα ο Δκτης του Δ'ΣΣ Αντγος Γεώργιος Καμπάς
ΤΗΛΟΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΑΝ ΤΗΛΟΥ

Ποια NATURA, ποιο φοινικόδασος Βάι, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ της Εκκλησίας και της Τουριστικής βιομηχανίας!
Εγκρίθηκε από το ΣτΕ η επένδυση στην Μονή Τοπλού
Οι δικαστές ανοίγουν το δρόμο της κερδοφορίας της Εκκλησίας και των βιομηχάνων.
ΔΙΚΑΣΤΕΣ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ Καταστρέφουν το Περιβάλλον 
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με δύο αποφάσεις της (1705 και 1706/2017) επέτρεψε την ολοκλήρωση της επένδυσης της – βρετανικών συμφερόντων – εταιρείας Loyalward L.t.d. σε έκταση 22.120.349 τ.μ. της Μονής Τοπλού, που βρίσκεται πλησίον του Φοινικοδάσους Βάι στην Κρήτη.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με τις εν λόγω αποφάσεις της, απέρριψε τις αιτήσεις του σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» και 140 κατοίκων της Κρήτης, που ζητούν να ακυρωθεί ως αντίθετο στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία το από 7.3.2016 Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίθηκε το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) «Ίτανος Γαία» στη θέση της χερσονήσου Σίδερο, στην περιοχή Ιτάνου του δήμου Σητείας της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του εν λόγω σχεδίου.
Το πόρισμα για την πτώση του ελικοπτέρου δεν ήρθε ποτέ.. έχει ο θεός του Πενταγώνου

 

Εκκλησία: Επαγγελματική (αφορολόγητη) φιλανθρωπία

Σύνταγμα, Το Ελληνικόν. Άρθρο 4
1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις
7. Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

[ΟΠΑΠ : «Πάμε Στοίχημα»]
Η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τις ανώτατες αρχές της χώρας, τη μεταφορά του από τα Ιεροσόλυμα και προς όλην την ελληνική επικράτεια έγιναν με έξοδα του ελληνικού λαού. Άξιζε τον κόπο.
Η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τις ανώτατες αρχές της χώρας με τιμές Αρχηγού Κράτους. Η μεταφορά του από τα Ιεροσόλυμα και προς όλην την ελληνική επικράτεια έγιναν με έξοδα του ελληνικού λαού. Άξιζε τον κόπο.
Στο τέλος Αυγούστου, διαβάσαμε για ότι τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος, εν μέσω παγκόσμιας και ελληνικής (ιδιαίτερα αυτής) κρίσης είναι ιδιαιτέρως ανθηρά. Τα έσοδά της, όπως η ίδια ανακοίνωσε μέσω του απολογισμού της για το 2008 ανέρχονται περίπου στα 20 εκατ. €.
Τα έσοδα αυτά αποτελούν μόνον τα της κεντρικής εκκλησιαστικής διοίκησης…
Δεν συμπεριλαμβάνονται μητροπόλεις, οι μονές, οι ιεροί ναοί και τα «φιλέτα» αυτών, δεν συμπεριλαμβάνονται επίσης ιδρύματα (τα περισσότερα φιλανθρωπικά) από δωρεές κλπ. Ούτε φυσικά κάποιες ασήμαντες εκκλησιαστικές ΜΚΟ τύπου «Αλληλεγγύη». Όλοι αυτοί αποτελούν ξεχωριστά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. («Το Ποντίκι 17.09.09» αναφέρει ότι ο αριθμός των Νομικών Προσώπων ανέρχεται στον ασύλληπτο αριθμό των… 6.700! – κι άντε να βρεις να φορολογήσεις… ) https://roides.wordpress.com
Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Προκοπίου στο ΚΑΑΥ Πλαταμώνα
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας στις 31 Δεκεμβρίου 2016
Τα Χριστούγεννα του Στρατού: Γιορτές μιλιταρισμού και σκυλάδικου σε προσφορά Τσίπρα-Καμμένου-ΜΜΕ
 
ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ
ΤΩΡΑ, ΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ F16 TΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΝ Η ΠΑΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ Με έκπληξη παρακολουθεί ο εργαζόμενος λαός μας την συστηματική και ενορχηστρωμένη επιχείρηση στρατιωτικοποίησης της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. 
Βλέπεις στη χώρα που λανσάρεται ως λίκνο της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, δαπανώνται σε εποχές πτώχευσης τεράστια ποσά για Στρατιωτικές Παρελάσεις, η Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αγίων Προστατών των Όπλων προβάλλεται ως μέγα γεγονός, ενώ ο Στρατός της μίζας και η Εκκλησία της Φοροδιαφυγής αποτελούν εγγυητές της αστικής νομιμότητας... 
Από την πρώτη στιγμή διακυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστερής και ακροδεξιάς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και με την πλήρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρα-Λαφαζάνη-Ήσυχου-Κωνσταντοπούλου) άρχισε μια συστηματική προσπάθεια να "δεθεί" η κοινωνική και πολιτική ζωή με τις Ένοπλες Δυνάμεις, να πρυτανεύσει το χουντικό πνεύμα Στρατός=Λαός και να οικοδομηθεί μια νέου τύπου 'εθνική ενότητα" στα συντρίμμια των αλλεπάλληλων Μνημονίων και της κτηνώδους αντεργατικής πολιτικής. Όσο λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην εφαρμογή της ανάλγητης ταξικής της πολιτικής, όσο εξαφανίζει το κράτος πρόνοιας και τις κοινωνικές δαπάνες, όσο στερεί το παρόν και το μέλλον σε νεολαία-εργαζόμενους ικανοποιώντας τις πιο βάρβαρες απαιτήσεις των εργοδοτών και των τοκογλύφων. Τόσο τονίζεται ο πατερναλιστικός ρόλος του Στρατού, η κάλυψη των κενών του κρατικού μηχανισμού από τις Ένοπλες Δυνάμεις που στηρίζονται στη δωρεάν εργασία των φαντάρων. Τα θέσφατα της αντίδρασης και του ολοκληρωτισμού "ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΣΤΡΑΤΟΣ" βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη... Η κυριαρχία του Στρατού σε κάθε κοινωνική εκδήλωση είναι συστηματική καθώς μπάντες-αγήματα-παρελάσεις-επιδείξεις είναι παντού. Ο μιλιταρισμός περικυκλώνει την ζωή της νεολαίας, επιχειρεί να φέρει την κοινωνία σε επικοινωνία με τα πολεμικά μέσα και να ταυτίσει τον λαό με τον στρατό, φέρνοντας τον σε επικοινωνία με τον πόλεμο. Η κυβέρνηση που έχει ως συστατικό στοιχείο της αστικής της πολιτικής τον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό πλέον έχει και ένα ακόμη πιο καθοριστικό διακύβευμα. Πλέον η κυβέρνηση έχει κάνει επιλογή της πολεμική αναμέτρηση προκειμένου να ικανοποιήσει τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να εμπλακεί ακόμη πιο ενεργά, δηλαδή με παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων με ενεργό ρόλο σε επεμβάσεις σε Μέση Ανατολή και Αφρική.
Ο πόλεμος δεν αντιμετωπίζεται ως μια διακρατική σύγκρουση αλλά ως καθημερινότητα του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που επεκτείνεται από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας ως την εμπλοκή του Στρατού στο κυνήγι προσφύγων, από τις ασκήσεις καταστολής πλήθους των δογμάτων Πολέμου/Καταστολής για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, την συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις κοινές ασκήσεις με Ισραήλ-Ιορδανία-Αίγυπτο για να προετοιμαστούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να αναλάβουν ρόλο σε Αφρική-Μέση Ανατολή, τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων και τα Τάγματα Εθνοφυλακής που εκπαιδεύονται να αναλάβουν ακόμη και κατασταλτικό ρόλο εναντίον απεργών. Και φυσικά όλα αυτά προβάλλονται και προπαγανδίζονται. Για όλους αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση βγάζει ακόμη περισσότερο τον Στρατό στο δρόμο και τον βάζει στις τηλεοπτικές οθόνες, έχοντας την πλήρη συνδρομή των καθεστωτικών ΜΜΕ, δημόσιων και ιδιωτικών. Δε θα ήταν υπερβολή να συμπεράνει κανείς ότι αυτές οι γιορτές ταυτίστηκαν πλήρως με το Σκυλάδικο και το Μιλιταρισμό. Από τον ακατανόμαστο Παπαδόπουλο του ALPHA που έκανε ρεβεγιόν καλώντας στην εκπομπή «Στην Υγειά μας ρε παιδιά» παραμονή Χριστουγέννων την Πάολα και την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, μέχρι τα ρεπορτάζ του STAR σε φρεγάτα. έχει όμως σημασία να δούμε το πως παρουσιάζεται η είδηση, καθώς αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από αυτά τα ρεπορτάζ: "Την περιπολία μιας κανονιοφόρου του Στόλου μας στο Αιγαίο παρουσίασε σε τηλεοπτικό του ρεπορτάζ το Strar. Πολύ καλό το ρεπορτάζ όπως και η αφύπνιση του ΓΕΝ που επιτέλους κατάλαβε, ότι το έργο του Στόλου στο Αιγαίο και στο προσφυγικό πρέπει να προβληθεί. Μιλάμε για αφύπνιση, γιατί μόλις πριν μερικούς μήνες ανάλογο αίτημα είχε θέσει το Reuters κι απ΄ όσο γνωρίζουμε αυτό απορρίφθηκε!!!"ΠΗΓΗ: http://www.militaire.gr Δηλαδή η κυβέρνηση έχει κάνει επιλογή της να προβάλλει και τηλεοπτικά την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο εναντίον των Προσφύγων! 
 
Για να πιάσουν την σκυτάλη οι μπάντες και οι στρατιωτικές εκδηλώσεις. Στο στόχαστρο των στρατοκρατών και των ακροδεξιών εθνικιστών καθοδηγητών τους από το Υπουργείο Πολέμου πρωτίστως οι μαθητές και οι γονείς. Διαβάζουμε λοιπόν: Μια όμορφη ψυχαγωγική μουσική εκδήλωση ετοίμασε για τους μικρούς μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, το Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου και η Στρατιωτική Μουσική της 5ης Μεραρχίας Κρητών. Οι μαθητές προσκλήθηκαν από τα στελέχη του στρατού για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δένδρο του Στρατιωτικού Μουσείου Χρωμοναστηρίου! 
Άλλο παράδειγμα:
 
Ο Άγιος Βασίλης έφτασε με Phantom… στη Λάρισα! Συγκεκριμένα προσγειώθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης, με το πολεμικό αεροσκάφος και με τη συνοδεία ενός F-16. Κρατώντας τον σάκο με τα δώρα, χάρισε χαμογέλα και ευχές στα παιδιά των οικογενειών των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και των παιδιών που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές υποδομές του Δήμου Λαρισαίων, σε ειδική εκδήλωση.
 
Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες από την μπάντα της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού με γλυκίσματα για… μικρούς και μεγάλους στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών το πρωί της Τρίτης. Φυσικά κανείς δεν ξεχνά... ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ «ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». 
Αυτό το μείγμα πολιτικής Παπαδόπουλου-Πατακού, επικαιροποιημένο για την εποχή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού περιλαμβάνει γλέντι στα γνωστά πρότυπα της Περόν με «1.500 κατσίκια στη σούβλα, δημοτικά από τις μπάντες του Στρατού». Γράφαμε
 τότε:
Αναρωτιόμαστε από πότε και με απόφαση ποιανού ο Στρατός ανέλαβε να αντικαταστήσει το Κράτος-Πρόνοιας; Γιατί αυτές τις πρωτοβουλίες δεν τις αναλαμβάνουν οι Δήμοι όπως ίσχυες μέχρι τώρα; Είναι αριστερή πολιτική αντί να οργανώνεις με σταθερότητα και σχέδιο την απάντηση στις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες να κάνεις μιλιταριστικό θέαμα τη φιλανθρωπία της μιας μέρας; Αντί να οικοδομείς κοινωνικές δομές, να επιχειρείς με το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των Δήμων να σταθείς στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, αντίθετα να παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη τους και να αναμασάς τα βρώμικα κόλπα της Χούντας των Συνταγματαρχών, αλλά και κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος που πρόσφερε και θα προσφέρει ευκαιριακά «άρτον και θέαμα», δηλαδή για μια μέρα «σούβλα, μπάντα και Γιώργο Μάγκα»; 
Δεν είναι τυχαίο ότι και αυτή η φιέστα των Ενόπλων Δυνάμεων, που διαφημίζεται με οργανωμένο τρόπο, θα πραγματοποιηθεί ελάχιστες μέρες μετά την αποκάλυψη για την κατασπατάληση 500 εκατ. δολαρίων για άχρηστα πολεμικά αεροσκάφη, ενώ τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της ¨ανθρωπιστικής κρίσης¨ είναι 200 εκ. ευρώ. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος έχουν άλλες προτεραιότητες. Επιδιώκουν να κάνουν πράξη αυτό που οραματίζεται κάθε αντιδραστική και συντηρητική διακυβέρνηση, τη συναδέλφωση Στρατού-Κοινωνίας, επιδιώκοντας να επιβάλλουν «εθνική ενότητα», συμφιλίωση του θύτη και του θύματος της αστικής πολιτικής, καθώς απαιτούν νέες θυσίες από τον κόσμο της εργασίας. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιάνει το νήμα της αστικής πολιτικής και προχωρά σε μια πολύ πιο συστηματική και συγκροτημένη εκμετάλλευση της παραμέτρου «έθνους», με πρώτη καταγραφή τα συλλαλητήρια ενίσχυσης «της εθνικής διαπραγμάτευσης». 
Πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου, το οποίο προβλέπει την έξαρση του εθνικισμού και μιλιταρισμού με την ενορχήστρωση του Υπουργείου Άμυνας και όχι μόνο. Είναι μια απόπειρα του αστικού κράτους Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που ήδη δείχνει τις κατασταλτικές του διαθέσεις, αλλά επίσης απειλεί να μας εμπλέξει σε επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Δίνοντας νέο περιεχόμενο στην έννοια «του έθνους και του εθνικού συμφέροντος», θέλει να επιτεθεί εντός και εκτός συνόρων, προσδοκώντας την ικανοποίηση των αστικών συμφερόντων. Πρώτος στόχος, η υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης με Μνημόνια ή όχι. Ακολουθεί η ΑΟΖ, η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και η αναβάθμιση του ρόλου της αστική τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο που προβάλλεται ως στρατηγικός στόχος. 
Για να υλοποιηθούν οι τυχοδιωκτισμοί αυτοί απαιτούνται συμμαχίες. Ενίσχυση της συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Απαιτούνται ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και όπλα. Για αυτό την ίδια ώρα που υπογράφει νέα Μνημόνια, επιβάλλει νέους φόρους και περικοπές, διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 2,7 δις δολ! 
Κυρίως όμως το αστικό κατεστημένο γνωρίζει ότι απαιτείται η υποταγή του κόσμου της εργασίας και η «εθνική συστράτευση στις νέες «Μεγάλες Αστικές Ιδέες». 
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να ενισχύσουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη και την συλλογική προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. 
Με κίνημα μαζικό, μέσα και έξω από τον Στρατό, η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας πρέπει να μπλοκάρει τους εξοπλισμούς, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό και το φασισμό. Παλεύοντας για την ανατροπή της σκληρής ταξικής και μνημονιακής πολιτικής, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
 ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου