.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Τι είδους «συνεννόηση» μάς ζητά ο project manager Δημήτρης Ανδριόπουλος;


Οπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, χτες δημοσιεύσαμε μερικά ακόμα αποκαλυπτικά στοιχεία για το όργιο των παρανομιών με τις οποίες εκδόθηκε από τη ΔΑΟΚΑ η Εγκριση – Αδεια Δόμησης του «γηπέδου Μελισσανίδη» στη Νέα Φιλαδέλφεια (δείτε εδώ).

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, επιδιώξαμε να επικοινωνήσουμε την ίδια μέρα (31.7.2017) με τη συμβολαιογράφο Ευφρροσύνη Σιμοπούλου-Κορωναίου. Η γραμματέας της μας είπε ότι σε λίγο θα έρθει στο γραφείο, αλλά επειδή έχει να υπογράψει συμβόλαια και από την επομένη το γραφείο θα είναι κλειστό, δε θα μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί μας. Της εξηγήσαμε τη σοβαρότητα του προβλήματος, για το οποίο ζητούσαμε να μιλήσουμε μαζί της (ότι δηλαδή συνέταξε ένα παράνομο συμβόλαιο, αποδεχόμενη τους ισχυρισμούς του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Α. Αλεξίου, ότι και το ακίνητο των 26.621,50 τετραγωνικών μέτρων, που από το 1934 έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ και αποτελεί ιδιοκτησία της, ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο) και κλείσαμε τη συνομιλία με τη γραμματέα, λέγοντάς της, ότι η κυρία Σιμοπούλου έχει το πρόβλημα και αυτή θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας. Της δώσαμε, φυσικά, τον αριθμό του κινητού μας.


Λίγο αργότερα, χτύπησε το κινητό μας με κλήση από άγνωστο σε εμάς κινητό. Επειδή κόπηκε η γραμμή, καλέσαμε εμείς και ο συνομιλητής από την άλλη άκρη της γραμμής μάς συστήθηκε ως Δημήτρης Ανδριόπουλος! Η γνωστή φωνή δεν άφηνε αμφιβολία για την ταυτότητα του συνομιλητή μας. Αλλωστε, οι κλήσεις, εισερχόμενη και εξερχόμενη, και οι αριθμοί των δύο κινητών είναι καταγεγραμμένα.

Στην σύντομη επικοινωνία μας, αρχικά μας είπε ότι η συμβολαιογράφος δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει μαζί μας και εάν θέλουμε κάτι, να επικοινωνήσουμε μαζί του από κοντά! Αφού συνήλθαμε από το… μικρό σοκ (δεν είναι και λίγο ν’ ακούς ότι μια συμβολαιογράφος, πρόσωπο που έχει «στρογγυλή σφραγίδα» και συντάσσει πράξεις που παράγουν νομικά αποτελέσματα, χρειάζεται να έχει εξουσιοδότηση από έναν ιδιώτη, που ασκεί καθήκοντα project manager σε μια επιχείρηση), του απαντήσαμε ότι δε ζητήσαμε να μιλήσουμε μαζί του, ούτε με τον κ. Αλεξίου.

Μας απάντησε, πως όταν επιστρέψουμε στην Αθήνα να τα πούμε από κοντά και να βρούμε μια συνεννόηση! Του επαναλάβαμε, ότι δεν ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε ούτε με τον ίδιο ούτε με τον κ. Αλεξίου και ότι δεν προτιθέμεθα να συναντηθούμε μαζί του. Αλλωστε, τι είδους συνεννόηση θα μπορούσε να γίνει ανάμεσα σε έναν επιχειρηματία και σε μια εφημερίδα που ερευνά τη νομιμότητα των ενεργειών του; Συμπληρώσαμε πως αν δε θέλει η συμβολαιογράφος να μιλήσει μαζί μας, το καταγράφουμε, όπως και το τηλεφώνημά του, και βάλαμε τελεία στη συνομιλία μας.

Ενα σχόλιο μόνο, γιατί οι αναγνώστες μας έχουν σίγουρα βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Η πρώτη φράση του Κώδικα Συμβολαιογράφων, όπως παρατίθεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναφέρει ότι «ο Συμβολαιογράφος είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός με καθήκοντα:

α. Να συντάσσει και να φυλάσσει έγγραφα συστατικά ή αποδεικτικά δικαιοπραξιών και δηλώσεων των ενδιαφερομένων όταν η σύνταξη των εγγράφων αυτών είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το νόμο ή όταν οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να προσδώσουν σε αυτά κύρος δημοσίου εγγράφου».

Το πέμπτο άρθρο του ίδιου Κώδικα ορίζει:
«1. Ο συμβολαιογράφος οφείλει να απέχει από σύνταξη πράξης που αντίκειται στο νόμο ή στα χρηστά ήθη.

2. Ο συμβολαιογράφος ασκεί τα καθήκοντά του ευσυνείδητα και αμερόληπτα. Κατά τη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων οφείλει να εξηγεί στους δικαιοπρακτούντες τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν και τα δικαιώματα που έχουν από τις πράξεις που καταρτίζονται και να διαπιστώνει ότι γνωρίζουν τα αποτελέσματα των πράξεων αυτών».

Εχει κάθε δικαίωμα η κ. Σιμοπούλου-Κορωναίου να αρνηθεί να συνομιλήσει μαζί μας, όπως κι εμείς κάθε δικαίωμα να ελέγχουμε τις πράξεις της ως αμίσθου δημόσιου λειτουργού και μάλιστα επί υποθέσεων ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος, όπως η συγκεκριμένη. Οταν, όμως, εμφανίζεται ένας επιχειρηματίας και δηλώνει πως η συμβολαιογράφος δεν έχει εξουσιοδότηση (από ποιον;) να μιλήσει για μια ελεγκτέα πράξη της, και προτίθεται να μιλήσει αυτός, τότε –όπως αντιλαμβάνεστε- οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Τότε η συμβολαιογράφος εμφανίζεται όχι ως άμισθος δημόσιος λειτουργός, με καθήκοντα και υποχρεώσεις που απορρέουν από το νόμο, αλλά ως υπάλληλος του συγκεκριμένου επιχειρηματία, ο οποίος μάλιστα την εξουσιοδοτεί πότε, για τι και με ποιους θα μιλάει!

Είναι προφανές ότι η συμβολαιογράφος Αθηνών Ευφροσύνη Σιμοπούλου-Κορωναίου θορυβήθηκε από την επικοινωνία μας με το γραφείο της και τη συνομιλία μας με τη γραμματέα της. Και απευθύνθηκε στον κ. Ανδριόπουλου, ο οποίος –ειρήσθω εν παρόδω- δεν εμφανίζεται ως συμβαλλόμενος στην Πράξη Προσδιορισμού Θέσεων Πάρκινγκ (εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Α. Αλεξίου). Γιατί να θορυβηθεί, όμως, ένας συμβολαιογράφος, αν έχει κάνει σωστά τη δουλειά του; Και γιατί να επικοινωνήσει με την εφημερίδα που ερευνά ο project manager του έργου, όταν όλα έχουν σωστά και νόμιμα;

Ρητορικά είναι, όπως αντιλαμβάνεστε, τα ερωτήματα. Και φυσικά, περιττεύει να πούμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε και να αποκαλύπτουμε όλες τις πτυχές αυτού του όζοντος σκανδάλου.

Γεράσιμος Λιόντος

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου