.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Το ΠΡΙΝ που έχουμε ανάγκη

Συζητήσαμε ανοιχτά και δημοκρατικά, εντός και εκτός της συντακτικής επιτροπής. Πήραμε τον χρόνο μας, αλλά τελικά κρίναμε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο. Έτσι, έχουμε πάρει πλέον την απόφαση. Προετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό και τώρα πλησιάζει η ώρα της πράξης. Αφού, όμως, πάρουμε πρώτα μιαν …ανάσα και αναπληρώσουμε δυνάμεις, σταματώντας (δυστυχώς, για μιαν ακόμη χρονιά δεν γίνεται διαφορετικά, στις παρούσες συνθήκες…) την έκδοση της εφημερίδας μας για τις τέσσερις Κυριακές του Αυγούστου.

Από Σεπτέμβρη, όμως, θα είμαστε πάλι εδώ. Με την απολύτως απαραίτητη βοήθεια των συντρόφων και των φίλων μας, με τη συνδρομή και την πολύτιμη συμβουλή των εκατοντάδων πιστών αναγνωστών μας, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να κάνουμε το ΠΡΙΝ καλύτερο. Με το μεγαλύτερο και με το πιο αξιόπιστο δίκτυο συνεργατών και ανταποκριτών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μα και σε πολλά μέρη της Ευρώπης και του πλανήτη. Πιο χρήσιμο και πιο αιχμηρό, πιο αποκαλυπτικό και πιο διεισδυτικό, πιο μάχιμο μα και πιο θεωρητικό. Και την ίδια στιγμή, πιο σύγχρονο και ελκυστικό, ικανό να αφουγκράζεται και να ενσωματώνει τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα.


Σχεδιάζουμε ένα ΠΡΙΝ, έντυπο και ηλεκτρονικό ταυτόχρονα, που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αναζητήσεων και των αγώνων της μελαγχολικής μα και τόσο συναρπαστικής εποχής μας. Που θα είναι καθημερινός σύντροφος, απλό μέλος και καθοδηγητής μαζί. Που θα «θρέφεται» από τις αγωνίες και τις διεργασίες, τις ήττες που μας πληγώνουν και τις νίκες, έστω και τις μικρές, που μας συνεπαίρνουν και μας ξεσηκώνουν. Που θα δίνει τροφή και επιχειρήματα στους πρωτοπόρους ανθρώπους, σε εκείνους που συνεχίζουν στη γραμμή της ανυπακοής, της ρήξης και της ανατροπής. Που θα «ταρακουνάει» αυτούς που απογοητεύτηκαν και θεωρούν πως όλα έχουν τελειώσει, κάνοντάς τους να το ξανασκεφτούν.

Θέλουμε ένα ΠΡΙΝ που θα μπορεί να ανοίγει δρόμους μέσα στη ζούγκλα της καπιταλιστικής κρίσης και του μνημονιακού Αρμαγεδώνα. Που θα εμπνέει και θα φωτίζει τον άλλο δρόμο, δείχνοντας ότι μπορεί να πάει επιτέλους αλλιώς. Που θα βάζει πλάτη στην ελπιδοφόρα προσπάθεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της συγκρότησης ενός ισχυρού πόλου της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής Αριστεράς. Που θα αποτελεί αξιόπιστο εργαλείο στο μεγάλο και ιστορικό εγχείρημα της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης.

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει μόνο με την υπάρχουσα ομάδα. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά που περιγράψαμε παραπάνω και το λέμε ξεκάθαρα, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και συντρόφους. Το ΠΡΙΝ έχει αδήριτη και άμεση ανάγκη από συντάκτες και συνεργάτες. Από φρέσκιες, καινοτόμες και ανατρεπτικές ιδέες. Από πιο ζωντανό και διαφορετικό τρόπο γραψίματος. Και γι’ αυτό, πάνω από όλα και όλους, έχει ανάγκη τους νέους. Τη ζωντάνια και την κριτική τους, τα πρωτόγνωρα ερωτήματα και την ιδιαίτερη ματιά τους, την ενέργεια και τον συγκλονιστικό και ασυγκράτητο αυθορμητισμό τους.

Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι ζούμε στην εποχή του κινητού και της ταμπλέτας. Ότι οι εφημερίδες και τα έντυπα δεν συγκινούν, γενικότερα, τη νέα γενιά. Μα το ΠΡΙΝ μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Να γίνει η δική τους εφημερίδα, όπως και η δική μας. Να γίνει «γέφυρα» επικοινωνίας, διαλόγου, αντιπαράθεσης και συντονισμού. Και κυρίως, να είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία εφημερίδα ή, έστω, μια ιστοσελίδα.

Το στοίχημα είναι συγκεκριμένο και μας προ(σ)καλεί. Μπορούμε να το κερδίσουμε και να δείξουμε ότι ένας άλλος τρόπος ενημέρωσης και επικοινωνίας είναι εφικτός. Ξένος και αντίπαλος με τη φαστ-φουντ ειδησεογραφία της αντιγραφής. Μακριά και απέναντι από την αντιδραστική και φασίζουσα προπαγάνδα των αστικών μίντια, που έχουν μετατραπεί σε μακρύ χέρι της εξουσίας, σε μηχανισμό καταστολής και ιδεολογικής τρομοκρατίας. Ανεξάρτητος από κέντρα εξουσίας, χωρίς φανερές ή υπόγειες συναλλαγές μαζί τους.

Ως συντακτική επιτροπή, απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες και όλους, για να φτιάξουμε μαζί το ΠΡΙΝ που έχουμε ανάγκη και αξίζουμε. Δεν είναι καιρός για στείρα αντιπαράθεση και ανταγωνισμούς, για κατακερματισμό και καχυποψία. Είναι η ώρα της συστράτευσης και της συγκέντρωσης δυνάμεων — ειδικά σε αυτό το επίπεδο.

Είμαστε παρόντες επί 28 ολόκληρα χρόνια, έχοντας εκδώσει 1341 φύλλα μαζί με το σημερινό. Και λέμε να παραμείνουμε εδώ για πολλά ακόμη!

πηγή: prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου