.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΟΑΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ




ΟΑΣΗ
ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΔΡΩΜΕΝΟ”

  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι τα παιδιά μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους αλλά και να βρουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας. 


 

Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα σε μια διαδικασία που ξεκινάει από διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα, μια παράσταση, ένα βίντεο στο ίντερνετ, το άρθρο μιας εφημερίδας, μια φωτογραφία, μια εικόνα που μπορεί να είδαν κάπου τυχαία και τράβηξε την προσοχή τους... 

Τα παιδιά καλούνται μέσα από την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει ο ρόλος και μέσα από τη δραματοποίηση μιας φανταστικής ιστορίας να συζητήσουν και να εκφραστούν για απολύτως αληθινά ζητήματα που μπορεί να τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους. 

Το παιχνίδι, η κίνηση του σώματος, η σιωπή και η παύση, ο αυτοσχεδιασμός και ο ρόλος θα δώσουν στο κάθε παιδί την ανακούφιση, την ευχαρίστηση, την απόλαυση, βοηθώντας το να στραφεί προς τον εαυτό του αλλά και προς τις ανάγκες και τα πιστεύω των άλλων. 

Επίσης η θεατρική αγωγή είναι πολύ σημαντική γιατί βοηθάει να εκφραστούν παιδιά που είναι πιο εσωστρεφή, γιατί εδώ η επικοινωνία δεν γίνεται μόνο με τους παραδοσιακούς όρους της προφορικής ομιλίας αλλά με πολλά προσωπικά εκφραστικά μέσα, όπως ο αυτοσχεδιασμός, η κίνηση, ακόμα και η σιωπή. 

Τα παιδιά λατρεύουν το θέατρο και το παιχνίδι. Είναι λογικό λοιπόν, όταν ακούμε για «θεατρικό παιχνίδι», να υποψιαζόμαστε ότι πρόκειται για κάτι που θα είναι σίγουρα πολύ διασκεδαστικό για εκείνα.

Φθινοπωρινό ξύπνημα

Το  Φθινοπωρινό ξύπνημα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης γεμάτο θέατρο, ομαδικά παιχνίδια, ζωγραφική, χορό, προβολές, κατασκευές, μα πάνω απ’ όλα διασκέδαση, δημιουργία και ευχαρίστηση !!

Φιλοσοφία προγράμματος:

Στόχος μας είναι μέσα από το θεατρικό παιχνίδι  να αντλήσουμε πληροφορίες  που μπορούν στη συνέχεια να μετατραπούν σε γνώσεις.

Γιατί σε εμάς;

Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι εξερευνούν τον κόσμο και γνωρίζουν το περιβάλλον τους, αναπτύσσουν την φαντασία τους και βιώνουν κοινωνικές σχέσεις και εμπειρίες.

Οι δραστηριότητες  είναι σχεδιασμένες,  ώστε να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα.

Έχουμε δημιουργήσει ένα διαδραστικό και βιωματικό πρόγραμμα  όπου μέσα από το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, το παιχνίδι, τις δημιουργίες  θα διασκεδάσουμε και θα αποκομίσουμε αξέχαστες εμπειρίες.

Γενικές πληροφορίες προγράμματος:


Τόπος:   Πλατεία Αϊδινίου 7, Νέα Φιλαδέλφεια

Διάρκεια:   28 Αυγούστου  έως 8 Σεπτεμβρίου 2017,  Δευτέρα έως Παρασκευή

Ηλικίες:   6 έως 12 ετών

Ωράριο:   07.30 πμ – 14.30 μμ

Κόστος συμμετοχής:   40 ευρώ
 
    
Εκπαιδευτική Ομάδα:

Σπύρος Κοπανιτσάνος      Θεατρολόγος - συγγραφέας

Γκενέ Δανάη                     Θεατρολόγος - θεατροπαιδαγωγός


Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής  στα τηλέφωνα :
694.569.0775  &  698.176.9298



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΙΑΝΝΗΣ  ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΑΡΕΤΗ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου