.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Οι θέσεις του Αριστοτέλη για την 2χρονη προσχολική και την καθιέρωσή της από το 2018-19 στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα


Όπως ξέρετε στον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από το σχολικό έτος 2018-19 καθιερώθηκε η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή/εκπαίδευση. Στην εφαρμογή της στον Δήμο συμφώνησαν ο Αριστοτέλης και ο δήμος Φιλαδέλφειας στην τριμερή που συγκροτήθηκε. Οι εγγραφές γίνονται από 2-18/5 και όλα τα παιδιά που ως 31/12/2018 κλείνουν τα 4 έτη, υποχρεωτικά χρειάζεται να εγγραφούν στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της πόλης. Μετά από αυτή την απόφαση, το κράτος υποχρεώνεται στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα να έχει θέση στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά 4-6 ετών και ταυτόχρονα, όλα τα παιδιά 4-6 είναι υποχρεωτικό πια να εγγραφούν στο Νηπιαγωγείο. Έχουμε μια ενημέρωση ως σωματείο από συναδέλφισσες, ότι ο παιδικός της εκκλησίας η "Βρεφοκρατούσα" στη Φιλαδέλφεια, λέει ότι θα κρατήσει τα προνήπια εκεί. Ενημερώνουμε ότι αυτό είναι παράνομο. 


Για όλες και όλους όσους/ες αγωνιζόμαστε για Δημόσια Δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά έχει μεγάλη σημασία η καθιέρωση της 2χρονης στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα. Το θεωρούμε κατάκτηση του κινήματος, όπως θα δείτε και στις ανακοινώσεις μας. Αυτή η κατάκτηση έχει πολλά άλυτα ζητήματα και κινδύνους. Γιατί, φυσικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει άλλους σκοπούς συνολικά για την εκπαίδευση. Αρνήθηκε να εφαρμόσει τη 2χρονη σε όλη τη χώρα, ανοίγοντας κερκόπορτες στο σχολείο της αγοράς, των κουπονιών-voucher, της αντιδραστικής αποκέντρωσης. Θα διαβάσετε αναλυτικά στις ανακοινώσεις του σωματείου μας. Η αποκέντρωση, η λειτουργία της εκπαίδευσης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με κέντρο το κέρδος, οι μνημονιακές περικοπές, είναι οι βασικές κατευθύνσεις κυβέρνησης-ΚΕΔΕ-ΕΕ-ΟΟΣΑ.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχη και να συμβάλλουμε με τους αγώνες μας ώστε στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα να έχουμε κτήρια, υποδομές, προσλήψεις εκπαιδευτικών και να αποκρούσουμε κάθε απόπειρα μετακινήσεων μαθητών, χρήσης voucher κ.λπ.. Ενημερώνουμε ως σωματείο την πόλη, αναρτήσαμε πανό, εντός των ημερών θα κυκλοφορήσουμε γράμμα προς τους γονείς. 


Αντίθετα, στο δήμο Αθηναίων η κυβέρνηση δεν μπήκε σε κανένα απολύτως κόπο. Δεν συγκρότησε τριμερή και φυσικά δεν συμπεριέλαβε το δήμο Αθηναίων στην ΚΥΑ που εξέδωσε για την εφαρμογή της δίχρονης. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος στο Δήμο της Αθήνας δεν υποχρεώνεται να έχει θέση στο Δημόσιο Νηπαιγωγείο για κάθε παιδι΄4-5 ετών. Και άρα κάποια παιδιά που ζουν στο δήμο Αθηναίων, θα αναζητούν και πάλι κουπόνια-voucher, θα πληρώνουν τροφεία κ.λπ. για να μπουν στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.  Με τον τρόπο αυτό οι πιο χτυπημένες περιοχές από την κρίση, οι λαϊκές εργατικές γειτονιές στερούνται του αγαθού του Δημόσιου και Δωρεάν Νηπιαγωγείου. Ο δήμος Αθηναίων δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνούσε με τη 2χρονη, άλλωστε είναι απολύτως ενταγμένος στις κεντρικές ΕυρωΕνωσιακές κατευθύνσεις. Η λειτουργία της σχολικής επιτροπής του είναι αποκαλυπτική. Δίνουν στα σχολεία το 30% και τα υπόλοιπα τα διαχειρίζονται οι ίδιοι για την πληρωμή υποτίθεται των ΔΕΚΟ και ως κουμπαρά. Η ΑΤΑ που αφορά χρήματα για   επισκευές των σχολικών συγκροτημάτων δεν φτάνει ποτέ στα σχολεία ούτε κανείς ξέρει τι γίνεται. Αλλά για όλα αυτά θα ενημερώσουμε και με ξεχωριστή ανακοίνωση που θα αφορά τα χρήματα των επιχορηγήσεων και τις σχολικές επιτροπές.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και δράσεις για όλα και θα σας ενημερώσουμε

Καλή δύναμη σε όλες και όλους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου