.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Ν.Φ. βραβεύτηκαν από τη Περιφέρεια Αττικής και συνέχισαν τις δραστηριότητες τους



ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ


  1. Ένα ακόμα Βραβείο για τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ επιφύλασσε η εκδήλωση βράβευσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια Αττικής. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/2 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών παρουσία Κρατικών Φορέων, έγινε αναφορά από την εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κα Ιωάννα Τσούπρα, στο σημαντικό και ανιδιοτελές έργο των Ε.Ο. της Περιφέρειας.


  1. Από νέο σημείο υποστήριξης, τη συμβολή της οδού Πανόρμου με τη Λεωφ. Αλεξάνδρας, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ στον 7ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ της ΑΘΗΝΑΣ 2018, την Κυριακή 18/3. Στη σημαντική αυτή γιορτή του Αθλητισμού, με δυναμική Ομάδα 24 ατόμων, προσέφεραν στους δρομείς νερό-σοκολάτες-ισοτονικά ποτά, ενώ παράλληλα τους εμψύχωναν με συνθήματα και χειροκροτήματα.


  1. Την ετήσια εκπαίδευση χρήσης του επιχειρησιακού εξοπλισμού του Συλλόγου, πραγματοποίησαν οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ την Κυριακή 22/4 στο Φυλάκιο της λίμνης.  Η εκπαίδευση πραγματοποιείται κυρίως για τα νέα Μέλη του Συλλόγου, από τον Αξιωματικό ΠΣ, Πιστοποιημένο Διασώστη και Μέλος του Συλλόγου κ. Δημήτρη Ομουρλόγλου, πριν από την Άσκηση Διάσωσης κάθε έτους.

  1. Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Προλαμβάνω, δεν φοβάμαι…….. Ανθρώπινες παρεμβάσεις για την πρόληψη, τη διαχείριση και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών», οι  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ πραγματοποίησαν ομιλία/παρουσίαση στους μαθητές  του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, κατόπιν αιτήματος του συνυπευθύνου Καθηγητή του Προγράμματος κ. Νεκτάριου Μαργέτη.  Μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του Συλλόγου, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το εύρος των Εθελοντικών δράσεων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.


  1. Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ συμμετείχαν και φέτος στην ταυτόχρονη, Πανελλαδική Περιβαλλοντική Δράση LETS DO IT GREECE 2018, την Κυριακή 29/4. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο ΝΦ, κατά την διάρκεια της οποίας οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, συνεπικουρούμενοι από το τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, έβαψαν τα κάγκελα και τις κερκίδες του αύλειου χώρου, με τη συμβολή των μικρών μαθητών και Οδηγών.



  1. Μια ακόμα Άσκηση Διάσωσης εγκλωβισμένων ατόμων μετά από σεισμό, πραγματοποιήθηκε για εκπαιδευτικό σκοπό από τους Εθελοντές ΠΠΝΦ. Η Άσκηση, στην οποία συμμετείχαν 20 Εθελοντές, έλαβε χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο ΝΦ και περιλάμβανε τρία διαφορετικά σενάρια: διάσωση τραυματία και πολυτραυματία, και ψυχολογική υποστήριξη εγκλωβισμένου, και σε κατάσταση πανικού, ατόμου. Τον σχεδιασμό και την επίβλεψη της Άσκησης είχε ο Εκπαιδευτής του Συλλόγου κ. Δημήτρης Ομουρλόγλου. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου