.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Έντονα αισθητή έγινε η παρουσία του Συντονιστικού Κατοίκων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, στη χτεσινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής.




585.000.000 ευρώ προϋπολογισμός

 

288.000.000 ευρώ ταμειακό απόθεμα

 

20.000.000 ευρώ για το γήπεδο Μελισσανίδη

 

7.000.000 ευρώ για το γήπεδο Αλαφούζου

 

13.000.000 ευρώ για κοινωνική πολιτική στο μισό πληθυσμό της Ελλάδας.

 

Αν αυτό λέγεται αριστερή διακυβέρνηση ή αριστερή πολιτική, πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμιση της Αριστεράς!


 

Το Συντονιστικό Κατοίκων μοίρασε σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, δημοσιογράφους,  και παρισταμένους, την Ανοιχτή Επιστολή προς τη Ρένα Δούρου! Η παρουσία του Συντονιστικού, χρωμάτισε ορισμένα από αυτά που ειπώθηκαν σε τοποθετήσεις. Μάλιστα πριν την έναρξη της συνεδρίασης δυο Περιφερειακές Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, εκδήλωσαν την ενόχληση τους για τον τίτλο: «Η Ρένα χωρίς φρένα στο δρόμο του Σγουρού». Ούτε εκείνη τη στιγμή όμως, ούτε αργότερα που οι ίδιοι επιβεβαίωσαν ότι έφεραν τον προϋπολογισμό Σγουρού για ψήφιση σε ποσοστό 90%, μπόρεσαν να απαντήσουν τι δουλειά είχαν να διατηρήσουν τα κονδύλια των 20.000.000 ευρώ για το γήπεδο Μελισσανίδη και τα 7.000.000 ευρώ που κρίθηκαν παράνομα, για το γήπεδο Αλαφούζου!

 

Η αντιφατικότητα ανάμεσα σε προεκλογικές δεσμεύσεις και μετεκλογικές αποφάσεις, και οι ενσυνείδητα θολές τοποθετήσεις, περίσσεψαν. Σε αντίθεση με την προεκλογική περίοδο, στη σημερινή πλειοψηφία περιορίστηκαν δραστικά οι λεονταρισμοί περί σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα, και παραλήφτηκαν οι δεσμεύσεις - διαβεβαιώσεις για υπεσχημένα. 

 

Έκφραση αυτής της πραγματικότητας είναι και η πόλη μας. Σε αντίθεση με την υπόσχεση για την κατασκευή του 3ου Γυμνάσιου-Λύκειου, για την οποία δεν εγγράφηκε καν  κωδικός στον προϋπολογισμό, παρά την παρουσία της Επιτροπής διεκδίκησης, εγγράφηκε κωδικός και σωστά, για τη μελέτη του άλσους. Αυτό αποδεικνύει πως δεν ήταν τεχνικό πρόβλημα ή αθώα παράλειψη. Το ίδιο έγινε όπως προαναφέραμε, και με τον κωδικό των γηπέδων Μελισσανίδη-Αλαφούζου. Διατηρήθηκαν οι κωδικοί στο ίδιο ύψος, επιβεβαιώνοντας ότι δε βρίσκονται έξω από τις επιλογές της νέας Περιφερειακής διοίκησης. 

 

Θετικά για τους κατοίκους εκφράστηκαν οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, και της Παρέμβασης για την Αττική. 

 

Ωστόσο η πλειοψηφία βρέθηκε στην ανάγκη να υπερασπίζεται τον προϋπολογισμό που είχε συντάξει ο Σγουρός! Να καμαρώνει για τις μικρές αλλαγές που έκανε. Να υπόσχεται ότι σε 3 μήνες θα φέρει την πρώτη αναμόρφωση, η οποία και θα εκφράζει την πολιτική της θέση.

 

Ορισμένα πράγματα βεβαίως έχω την αίσθηση ότι εξελίσσονται ως τραγωδία. Όπως το γεγονός ότι η πλειοψηφία καυχιέται πως αύξησε στα 13,1 εκατ. από 1,9 εκατ. το κονδύλι για την ανθρωπιστική κρίση! Το οποίο θα ήταν πράγματι σημαντικό, αν δε συνοδευόταν από την κριθείσα από το Ελεγκτικό Συνέδριο παράνομη χρηματοδότηση κατά 100% του γηπέδου Αλαφούζου με 7.000.000 ευρώ!

 

 Όπως επίσης η σύγκριση ανάμεσα στα 27.000.000 ευρώ που δίνει σε Αλαφούζο-Μελισσανίδη, και τα 13.100.000 που δίνει για την ανθρωπιστική κρίση! 

 

Συγκρίνοντας δε στις τρέχουσες συνθήκες ένα προϋπολογισμό ύψους 585.000.000 ευρώ με τα 13.100.000 ευρώ για τους εξαθλιωμένους, αναρωτιέμαι τι θα πει αναλγησία!

 

Αν προσθέσουμε ότι το ταμειακό υπόλοιπο που έχει η Περιφέρεια κι όχι κάποια ιδιωτική επιχείρηση, φτάνει το ύψος των 288.000.000 ευρώ, τότε καταλαβαίνουμε πόσο δεξιά παραμένει η πολιτική της Περιφέρειας…

1 σχόλιο:

  1. Σαν απο ταινία προσεχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το Περιφερειακό Συμβούλιο. Οπως η Δουρου επικαλέστηκε τις συμφωνίες που είχε υπογράψει η προηγούμενη αρχή ετσι θα γίνει και με τις συμφωνίες της κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά δεν θα μείνουν παραπονεμένοι οι γνωστοί ευνοημένοι των τελευταίων ετών. Πάνω απο το 60% των κονδυλίων της περιφέρειας αφορά αμοιβές εργολάβων για δρόους και συναφή. Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ αρχισε απο την Περιφέρεια. VIVA RENA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή