.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

6 λόγοι για τους οποίους υποστηρίζουμε την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα


Υποστηρίζουμε την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις 30 Μαΐου γιατί:

1. Ο Κουφοντίνας δικαιούται την άδεια που δεν του δίνεται Για την ακρίβεια, έπρεπε σύμφωνα με τον νόμο, να την έχει πάρει πριν οχτώ ολόκληρα χρόνια και να συνεχίζει να την παίρνει απρόσκοπτα, δεδομένου ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

2. Υποστηρίζουμε τον θεσμό των αδειών για όλους του κρατούμενους, χωρίς εξαιρέσεις. Η άδεια αποτελεί μίνιμουμ μέτρο εξανθρωπισμού ενός κατά τα άλλα βάρβαρου και άδικου σωφρονιστικού συστήματος.

3. Στην περίπτωση του Κουφοντίνα ακολουθούνται απαράδεκτες μεθοδεύσεις φαλκίδευσης του νόμου από αυτούς που είναι εντολοδόχοι της διαφύλαξης του. Οι δύο πειθαρχικές διώξεις εναντίον των εισαγγελέων που νομίμως συναίνεσαν στις δύο προηγούμενες (και υπέρμετρα αυστηρές ως προς τους όρους τους) άδειες, συνιστούν πράξεις εκφοβισμού κι αυθαιρεσίας.


4. Οι ωμές παρεμβάσεις των ΗΠΑ ενάντια στις άδειες του Κουφοντίνα προκαλούν το αίσθημα αξιοπρέπειας όλων μας. Αποδεικνύουν δε ότι η ελληνοναμερικανική «φιλία» για την οποία τόσα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι παρά η εμπέδωση της ιμπεριαλιστικής επιβολής και του δεσποτισμού που αυτή συνεπάγεται.

5. Το καθεστώς εξαίρεσης δικαιωμάτων των πολιτικών κρατούμενων οδηγεί στην αφαίρεση δικαιωμάτων για όλους τους κρατούμενους και εντέλει στον περιορισμό των χώρων ελευθερίας όλης της κοινωνίας.

6. Όπως ακριβώς είναι ενιαία και αδιαίρετη η καταστολή, έτσι ακριβώς είναι και η υπεράσπιση δικαιωμάτων κι ελευθεριών.

Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση και δικαιολογίες. Να δοθεί τώρα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Να πούμε ένα ηχηρό «Όχι» στην τρομοϋστερία και το καθεστώς εξαίρεσης.

Αναμέτρηση (Ομάδα Κομμουνιστών/στριων), Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, Α.Π. Ροσινάντε, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΑΡΚ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, Κόκκινο Δίκτυο, Κόκκινο Νήμα

pandiera.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου