.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τα θωρηκτά του ιδιωτικού τζόγου

Στον γενικότερο επιχειρηματικό πόλεμο που γίνεται κατά βάση στον χώρο του ποδοσφαίρου και στην προσπάθεια να σπάσει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, ενεργό ρόλο φαίνεται ότι θα παίξουν οι ιδιωτικές εταιρείες στοιχηματισμού. Τελευταίο πεδίο εισβολής τους είναι το πρωτάθλημα βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έκλεισαν ήδη συμφωνία με εταιρείες ανταγωνίστριες του ΟΠΑΠ. Με δεδομένο ότι οι διοικήσεις στα τμήματα βόλεϊ των ομάδων συνήθως ελέγχονται ή συνεργάζονται στενά για να το πούμε πιο κομψά από τις ΠΑΕ, (για παράδειγμα ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ κ. Θανάσης Κατσαρής έχει ενεργό ρόλο στις ενέργειες που κάνει ο Ιβάν Σαββίδης με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας για να σβήσει με διάφορους τρόπους, μέρος από τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την τακτική και να αναλύσουμε την λογική της συμφωνίας της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ με ανταγωνίστρια εταιρεία του ΟΠΑΠ, από τη στιγμή που είναι γνωστές οι σχέσεις Σαββίδη – Μελισσανίδη.


Για τη φετινή χρονιά ο ΟΠΑΠ θα έδινε 700.000 ευρώ και θα ονόμαζε το πρωτάθλημα βόλεϊ, Volley League ΟΠΑΠ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις όμως περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις από την πλευρά του οργανισμού, την στιγμή που τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ακολουθεί και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η κατάσταση φαίνεται ότι έχει πάρει τη μορφή της χιονοστιβάδας. Αν αναρωτιέστε πόσα να δίνει μια στοιχηματική εταιρεία σε μια ομάδα βόλεϊ, σας λέμε ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει πάνω από 130.000 ευρώ για ένα χρόνο.

Ποια είναι η στάση τον ανθρώπων της ομοσπονδίας βόλεϊ; Μουδιασμένοι. Κάποιοι έλεγαν πως οι κόντρες του ποδοσφαίρου δεν πρόκειται να μεταφερθούν στο πρωτάθλημα βόλεϊ. Διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Αν ο ΟΠΑΠ αποσυρθεί από την χορηγία του πρωταθλήματος τότε όσες ομάδες δεν βρουν χορηγό θα διαλυθούν. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής κ. Παντελής Ταρνατώρος ξέρει ότι τα συμφέροντα του πρωταθλήματος βόλεϊ με την μορφή που έχει πάρει ο «αθλητισμός» στις μέρες μας, είναι ταυτισμένα με τη χορηγοί του ΟΠΑΠ. Λεπτομέρεια; Ο κ. Ταρνατώρος είναι ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στη Λίγκα. Σύγκρουση συμφερόντων. Αντιφάσεις που γίνονται αδιέξοδα όταν ο αθλητισμός συνδέεται με τα οικονομικά συμφέροντα και τους κανόνες της αγοράς.
Το θέμα αναδείχτηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του AEK-LIVE RADIO «Απονεύρωση»… Κάθε Τετάρτη στις 20:00 με τον Βασίλη Αντωνίου και τον Παναγιώτη Αλιατά.

πηγή:  aek-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου