.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ



Για το φλέγον ζήτημα της αντιμετώπισης του προβλήματος της υπολειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών, η Δημοτική Αρχή συγκάλεσε την Πέμτη 23-10-2014 έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Στόχος ήταν η εξεύρεση άμεσων λύσεων στο πρόβλημα που έχει προκύψει εξ αιτίας της καθυστέρησης έγκρισης των θέσεων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”. Η ανάγκη αυτή μέχρι να μπορέσουν οι προς πρόσληψη εργαζόμενοι να στελεχώσουν τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου δυστυχώς παραμένει.

Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί στενά το ζήτημα πριν αναλάβει το Δήμο και μετά την 01-09-2014, οπότε ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά της. Στα πλαίσια της παρακολούθησης αυτής γίνονται συστηματικές επισκέψεις στην αρμόδια διεύθυνση για τους ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό, την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής επισκέφθηκε το Υπουργείο τη Δευτέρα 20-10-2014, την Τετάρτη 22-10-2014 και την Παρασκευή 24-10-2014. Στην τελευταία αυτή επίσκεψη ενημερώθηκε ότι η έγκριση των θέσεων υπεγράφη από τον Υπουργό στις 22-10-2014. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής παρέλαβε ιδιοχείρως την εγκριτική πράξη, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση μέχρι την τελική  κοινοποίηση της εγκριτικής πράξης στο Δήμο.

Όπως έχουμε επανειλημμένα διευκρινήσει, δεν αρκεί η γνώση της ύπαρξης όποιας υπογραφής ή η γνώση ότι τελικά εγκρίνονται 14 από τις 15 αρχικά αιτούμενες θέσεις ώστε το Γραφείο Προσωπικού του Δήμου να μπορέσει να κινήσει τη διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού ή για να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε προσαρμογή του αιτήματός του για τις 14 θέσεις.
Ενημερώνουμε ότι η διαδικασία κάλυψης των θέσεων προϋποθέτει:

      1.  Έγγραφο από το Υπ. Εσωτερικών περί έγκρισης πρόσληψης
2.       Ανακοίνωση για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος.
3.       Διαβίβαση ανακοίνωσης με τα σχετικά δικαιολογητικά για έγκριση από το ΑΣΕΠ (Εκτίμηση 7-10 ημέρες).
4.       δημοσίευση της περίληψης της ανακοίνωσης σε 2 ημερήσιες εφημερίδες για μία ημέρα
5.       Ανάρτηση της ανακοίνωσης και του παραρτήματος στα δημοτικά καταστήματα, την ιστοσελίδα του Δήμου, το ΑΣΕΠ.
6.       Την επόμενη μέρα της τελευταίας δημοσίευσης στις εφημερίδες ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για 10 ημερολογιακές ημέρες.
7.       Το αργότερο μέσα σε 20 μέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής πρέπει να αναρτηθούν οι πίνακες κατάταξης και βαθμολογίας ανά ειδικότητα των υποψηφίων.
8.       Σύναψη συμβάσεων εργασίας.
9.       Απόφαση δημάρχου για προσλήψεις και ανάρτηση στη Διαύγεια.
10.    Αναγγελία προσλήψεων και πίνακα προσλαμβανόμενου προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας και τον ΟΑΕΔ.
11.    Διαβίβαση δικαιολογητικών προσλήψεων στο ΑΣΕΠ
12.    Διαπιστωτική πράξη δημάρχου για την κατάταξη των εργαζομένων
13.    Απογραφή των προσληφθέντων στο μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου
14.    Δημιουργία Ατομικού δελτίου Κατάταξης Υπαλλήλων.

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην ανωτέρω διαδικασία προσλήψεων για τους Παιδικούς Σταθμούς, σεβόμενη την εκ του νόμου διαδικασία. Προς το παρόν, εκκρεμεί η προσαρμογή του αιτήματος του Δήμου λόγω της έγκρισης μίας λιγότερης θέσης εργασίας από τις 15 αρχικά αιτηθείσες και για αυτό θα συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο για τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου