.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η χτεσινή προσπάθεια της Επιτροπής για την ανέγερση των 3ου Γυμνάσιου-Λύκειου στο Περιφερειακό Συμβούλιο



Δραστήρια και δυναμική παρουσία στο χτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, είχε η Συντονιστική Επιτροπή  για τη διεκδίκηση της ανέγερσης των νέων κτιρίων των 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας.

 

Η Επιτροπή έφτασε πριν την έναρξη της συνεδρίασης, επιχειρώντας να ενταχτεί στο προϋπολογισμό της Περιφέρειας το έργο, που αφορά τα παιδιά και τις οικογένειες των σχολείων που εκπροσωπεί.  Την Επιτροπή συνόδευε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Χαρά Ρόκκου.

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Τάσος Κωνσταντινίδης, ως εκπρόσωπος της Επιτροπής, εκτός άλλων, συνομίλησε με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Η συνομιλία δεν απέδωσε κάτι…

 

Η συνομιλία που ακολούθησε με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ερμίνα Κυπριανίδου, απέδωσε μια υπόσχεση για συνάντηση στο γραφείο της, την επόμενη βδομάδα.

 

Ωστόσο το θέμα του Σχολείου ακούστηκε αρκετές φορές από μικροφώνου, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι μόνοι που έδειξαν ενδιαφέρον για τη λύση του, ήταν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, και της Παρέμβασης για την Αττική.

 

Όπως ήταν λογικό, όλοι συνέδεσαν την επιλογή για εγγραφή ποσών που αφορούν τα γήπεδα Μελισσανίδη-Αλαφούζου, με τα κτίρια των 3ου Γυμνάσιου-Λύκειου. Ιδίως του πρώτου όμως γιατί είναι στην περιοχή μας που βρίσκεται και το σχολείο.

 

Στις ομιλίες τους οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, απολογούμενοι γιατί ο προϋπολογισμός είναι κατά 90%, ο προϋπολογισμός Σγουρού, είπαν ότι σε 3 μήνες θα φέρουν άλλον που θα είναι δικός τους! Ο ίδιος ο κ. Σγουρός, που σημειωτέον ψήφισε υπέρ, αναγνώρισε ως δικό του τον προϋπολογισμό σε ποσοστό 95%!

 

Βεβαίως το γεγονός ότι ούτε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ούτε άλλος από την πλειοψηφία δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να διαβεβαιώσει πως η δέσμευση τους ισχύει, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για τις μετεκλογικές προθέσεις της νέας πλειοψηφίας.

 

Σε ένα προϋπολογισμό περισσότερο από μισό δις, αν έχεις την πολιτική βούληση, είναι πολύ εύκολο να εντάξεις ένα έργο του μεγέθους αυτού. Μειώνεις άλλους κωδικούς που είναι τεχνητά φουσκωμένοι, εγγράφεις και μεταφέρεις το ποσό στο συγκεκριμένο έργο. Πόσο μάλλον όταν η Περιφέρεια έχει ταμειακό απόθεμα 300.000.000 ευρώ!

 

Αν βέβαια δεν υπάρχει πολιτική βούληση, τότε είναι από πολύ δύσκολο, ως αδύνατο να συμβεί κάτι παρόμοιο οικεία βουλήσει…

 

Η κατάσταση ασφαλώς δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για την ανέγερση των σχολείων. Για το λόγο αυτό πρέπει να φροντίσουν όλοι, γονείς, κάτοικοι της περιοχής, παρατάξεις, κόμματα, φορείς, κυρίως όμως ο Δήμος, να εκδηλώσουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και να παρέμβουν προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.  

 

Είναι μια ευκαιρία να εκδηλωθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών για το καλό όλων! Γιατί αύριο κάποιο άλλο σχολείο, κάποιος άλλος σύλλογος γονέων, κάποιοι άλλοι συμπολίτες, θα έχουν ανάγκη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα που θα κάνουν!

 

Αν δεν έχει γίνει κατανοητό, η ανέγερση των κτιρίων των 3ου Γυμνάσιου – Λύκειου, αφορά την πόλη, το μέλλον, τα παιδιά μας…

 

Το αν η υπόλοιπη τοπική κοινωνία, θα παραμείνει και σε αυτό το θέμα σιωπηλή, συνιστά «εξετάσεις» ενηλίκων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου