.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 15ΜΕΛΕΣ Δ.Σ. ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ; (ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΤΟΛΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Δ.Σ.)

Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής συνεδρίασε δύο φορές πραγματοποιώντας νέο σχετικό ρεκόρ. Η προηγούμενη την οποία σχολιάσαμε σχετικά (βλέπε εδώ) ήταν την Πέμπτη 2 Οκτώβρη 2014. Ωστόσο η τελευταία συνεδρίση ήταν η πλέον ενδιαφέρουσα μιάς και θεωρητικά έγινε επειδή η διοίκηση δέχθηκε την πρόταση του Γεωργαντζόγλου για έκτακτη συνεδρίαση με βασικό θέμα συζήτησης (αλλά όχι μοναδικό) την αντικατάσταση του Αλεξίου όχι μόνο από τη θέση του Προέδρου αλλά και από μέλος του Δ.Σ. εξαιτίας της νομικής απαγόρευσης που αυτός αντιμετωπίζει (βλέπε εδώ). 


Στην διάρκεια της συνεδρίασης (αλλά και αμέσως μετά απ’ όσα γράφτηκαν σχετικά) έγινε ξεκάθαρο γιατί η διοίκηση «υποχώρησε» τόσο εύκολα στο αίτημα του Γεωργαντζόγλου για έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. Ο Αλεξίου για κάποιο λόγο θεώρησε ότι είναι στιγμή να «κλείσει τους λογαριασμούς του με κάποιους» και για τον λόγο αυτό κάλεσε στη συνεδρίαση και τους εφόρους των τμημάτων. «Τους την είχε στημένη δηλαδή» όπως λέει ο λαός μας. 

Φυσικά εξαιτίας της αριθμητικής πλειοψηφίας (και όχι μόνο) στο Δ.Σ. τον «παίρνει» να εκπονεί τέτοιους σχεδιασμούς και να τους βάζει σε λειτουργία. Ας δούμε όμως λίγο καλύτερα τί «παίχτηκε» χθές. 

Κατ’ αρχάς η παρουσίαση του θέματος ποικίλλει από την «στρατευμένη» του ΑΕΚ365 (βλέπε εδώ) έως αυτή του AEK-LIVE (βλέπε εδώ) και του AEK24HOURS.GR (βλέπε εδώ). Δεν είμαστε σε θέση (παρά μόνο αν δεχτούμε ότι το έκαναν επίτηδες για την δημιουργία κλίματος) γιατί γράφεται στο ΑΕΚ365 για «πρόταση μομφής» η οποία μάλιστα δεν προβλέπεται πουθενά από το Καταστατικό μας. Έτσι κι’ αλλιώς ο Γεωργαντζόγλου (που έφτασε κοντά στην παραίτηση από το Δ.Σ.) είναι σαφές ότι ζήτησε έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. στην οποία να συζητηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 13 του Καταστατικού αντικατάσταση του Αλεξίου (καμία σχέση με πρόταση μομφής) εξαιτίας του νομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει. Επιθυμούμε να πιστέψουμε πως υπήρχε η συγκεκριμένη σκοπιμότητα και όχι ότι κάποιοι φαίνεται να μην έχουν καλή σχέση με τα νέα ελληνικά και πιθανώς να μην έπρεπε ν’ αποφοιτήσουν από το Γυμνάσιο ή το Λύκειο (αν όντως αποφοίτησαν). 

Στα της συζήτησης τώρα. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο Αλεξίου δήλωσε ότι δεν παραιτείται. Μόνη διαφοροποίηση (τουλάχιστον απ’ όσα διαβάσαμε εμείς) αποτελεί το ρεπορτάζ του AEK24HOURS.GR σύμφωνα με το οποίο ο Αλεξίου δήλωσε πως δεν παραιτείται μέν τώρα, αλλά θα το κάνει αν δεν διορθωθεί το νομικό πρόβλημα που έχει προκύψει. Κάτι το οποίο είναι αφ’ ενός μεν λογικό και έντιμο από την πλευρά του, αλλά αφ’ ετέρου όχι απαραίτητο επειδή τότε θα είναι έκπτωτος έτσι κι’ αλλιώς (αδιάφορο αν τυπικά δεν θα έχει κηρυχθεί «έκπτωτος» ακόμα) και άρα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Δ.Σ.   

Το δεύτερο θέμα ήταν η κατάσταση στα τμήματα. Εκεί φάνηκε η πρόθεση του Αλεξίου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με όσους εφόρους «δεν είναι του γούστου του» και έτσι να έχει λιγότερα «ανοιχτά μέτωπα» για το μέλλον. Άδραξε την ευκαιρία να ξεφορτωθεί τους αδερφούς Σταματιάδη στους οποίους προσήψε την γενικόλογη «Σταλινικού τύπου» κατηγορία ότι «ως στριμμένα άντερα όχι μόνο δεν έδειχναν ενθουσιασμό για την αναγένννηση της Α.Ε.Κ. αλλά αντέπρατταν (πως άραγε;) κιόλας οι αχάριστοι» και επειδή την αχαριστία δεν μπορεί ούτε ο «Τίγρης», ούτε και ο Αλεξίου, γι’ αυτό και αφού τους καταδίκασαν με συνοπτικές διαδικασίες ως «προδότες της αναγέννησης της Α.Ε.Κ.» τους ξεφορτώθηκαν στο πι και φι. Για την παρουσίαση δε της αποπομπής (ουσιαστικά) των αδερφών Σταματιάδη (βλέπε εδώ & εδώ

Εμείς στις 12 Μάη 2014 μ’ αφορμή την δημοσίευση της επιστολής Σταματιάδη τα είχαμε γράψει (βλέπε εδώ). Από το κείμενο αυτό αντιγράφουμε αυτούσιο το παρακάτω απόσπασμα: 

«Ένα παράπλευρο ηθικό δίδαγμα είναι ότι:

Όσο «καλό παιδί» και αν είσαι, όσο συναινετικός και αν εμφανίζεσαι, όσο λιγότερο διεκδικητικός και αν αποδεικνύεσαι, τίποτα δεν σου εγγυάται ότι αυτοί απέναντι στους οποίους εσύ συμπεριφέρεσαι έτσι θα το εκτιμήσουν και θα σου σταθούν όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες. Ίσα-ίσα η ιστορία και η ψυχολογία έχουν αποδείξει ότι θα το εκμεταλλευτούν στο έπακρο, αφού θα σε θεωρούν δικό τους και δεδομένο, απαξιώντας ν’ ασχοληθούν σοβαρά μαζί σου.»

Βέβαια στην συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκε και η Κεντρική Οικονομική Διαχείρηση με την οποία είχαμε ασχοληθεί από τις 10 Ιούνη 2014 (βλέπε εδώ). Αν η Κεντρική Οικονομική Διαχείρηση είναι όπως την έχουμε περιγράψει στο άρθρο μας έχει καλώς. Αν όμως ο Αλεξίου την έχει οραματιστεί διαφορετικά, τότε έχουμε πρόβλημα και σ’ αυτή την περίπτωση θα είχε νόημα η ανάρτηση του www.aekarena.gr. Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμη φορά πως Κεντρική Οικονομική Διαχείρηση νοείται μόνο πάνω στα έσοδα της Ερασιτεχνικής από:
  • Γενικές χορηγίες που δίνονται στο Σωματείο.
  • Δωρεές στο Σωματείο (όχι για συγκεκριμένο τμήμα ή σκοπό).
  • Το έσοδο του 10% από τις πωλήσεις εισιτηρίων των Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.
  • Τα έσοδα από την παραχώρηση του σήματος για εμπορική εκμετάλλευση.
  • Τα έσοδα από την πώληση υλικού με το σήμα του Σωματείου, εκτός και αν είναι διαθέσιμη ανάλυση σχετικά με τα πωληθέντα είδη (π.χ. μπλουζάκια Χάντμπολ, Στίβου, Βόλλεϋ κ.λπ.).
Τα έσοδα που εξασφαλίζει κάθε τμήμα χωριστά δεν μπαίνουν στην Κεντρική Οικονομική Διαχείριση, γιατί προφανώς ο επιχειρηματίας που συμφωνεί να δώσει χορηγία στο γυναικείο βόλλεϋ γιατί γουστάρει να φωτογραφίζεται (ως χορηγός) με τις αθλήτριες του τμήματος δεν ενδιαφέρεται να δώσει τα λεφτά γενικά στην Ερασιτεχνική αλλά σε συγκεκριμένο τμήμα της. Έτσι το τμήμα που καλύπτει τον προϋπολογισμό του με χορηγίες μετέχει της Κεντρικής Οικονομικής Διαχείρισης μόνο κατά το ποσό που υπολείπεται (αν υπολείπεται) μέχρι την πλήρη κάλυψη του προϋπολογισμού του. Αλήθεια έχουν κατατεθεί στο Δ.Σ. πρός έγκριση οι προϋπολογισμοί όλων των τμημάτων προκειμένου αυτό (ως σύνολο) να έχει εικόνα των οικονομικών των τμημάτων;   

Τέλος έκπληξη μας προκαλεί η απαίτηση του Αλεξίου οι έφοροι να υπογράψουν συμβόλαιο για την Κεντρική Οικονομική Διαχείριση. Δηλαδή απόφαση του Δ.Σ. δεν φτάνει; Ή μήπως δεν του εμπιστεύεται;

Για το κλείσιμο σας έχουμε την αναδημοσίευση από το AEK24HOURS.GR μέρους των διαλόγων που διεμήφθησαν στο Δ.Σ. (βλέπε εδώ). Η αρχική δημοσίευση έγινε στη LIVESPORT. Από τους διαλόγους αυτούς μπορείτε και πρέπει να κρατήσετε σαν πιό σημαντικές τις ατάκες του Αλεξίου οι οποίες δείχνουν έναν άνθρωπο που νομίζει (όπως άλλωστε και ο Λουδοβίκος ΙΔ’ ο επονομαζόμενος και «Βασιλιάς Ήλιος») ότι αυτός είναι όχι μόνο το κέντρο του μικρόκοσμου του, αλλά επίσης και η πηγή κάθε εξουσίας (και άρα νομιμοποιείται να συμπεριφέρεται όπως γουστάρει). 

Ειδικά οι ερωτήσεις του στον Γεωργαντζόγλου είναι ενδεικτικές (ακόμη και αν δεν είχαμε άλλη απόδειξη) της στάσης του. Τον ρωτά δυό φορές, την πρώτη «Πού τον βρήκες τον νόμο;» (με τον οποίο λόγω της συμμετοχής του στο τελευταίο Δ.Σ. της Π.Α.Ε. κηρύσσεται έκπτωτος) και την δεύτερη «Γιατί το θέλεις;» (εννοώντας το Πρακτικό της Γ.Σ. της 31ης Ιούλη 2014 που αποφάσισε για δεύτερη φορά την σύσταση της Κ.Α.Ε.). Να υποθέσουμε, λοιπόν, από τα παραπάνω ότι δεν ξέρει πως ν’ αναζητήσει έναν νόμο και ότι υπάρχει κάτι ύποπτο στο Πρακτικό της 31ης Ιούλη 2014; Χρειάζεται ιδιαίτερος λόγος για να λάβει κάποιος που συμμετείχε στην Γ.Σ. αντίγραφο του Πρακτικού της; Αν η Ερασιτεχνική ήταν Α.Ε. θα μπορούσε ο Γεωργαντζόγλου να το λάβει μέσω του Γ.Ε.ΜΗ. Αυτός όταν ζητούσε (αν το έκανε ποτέ) κάποιο Πρακτικό Δ.Σ. ή Γ.Σ. της πρώην Π.Α.Ε. από τον Γρηγορίου θα του άρεσε να τον ρωτά μ’ αυτό το ύφος; Στο κάτω-κάτω η Γ.Σ. έτυχε της ζωντανής κάλυψης των ΑΕΚτζήδικων διαδικτυακών μέσων και άρα όλοι μας γνωρίζουμε τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε. Εκτός και αν στο Πρακτικό έχουν γραφτεί και άλλα πράγματα για τα οποία η Γ.Σ. δεν συζήτησε ή αποφάσισε. Σημειώνουμε ότι η μοναδική απόκλιση που θα πρέπει να βρούμε στο Πρακτικό της Γ.Σ. είναι αυτή που η Ε.Ε.Α. και το Υπουργείο Ανάπτυξης απαίτησαν να μπεί σχετικά με τη παραίτηση της Ερασιτεχνικής από τα δικαιώματα της στην υπό εκκαθάριση Κ.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (βλέπε σχετικά εδώ).

Σημειώνουμε, τέλος, για την ιστορία την ατάκα του κυρίου Ασλανίδη στους αδερφούς Σταματιάδη: «Είστε εχθροί της ΑΕΚ. Ντροπιάσατε το όνομα του πατέρα σας.». Έστω ότι η πρώτη φράση αποτελεί μια προσωπική του κρίση (αν και ταιριάζει περισσότερο σε Εισαγγελέα Έκτακτου Στρατοδικείου παρά σε μέλος Δ.Σ.). Η δεύτερη, όμως, φράση δεν ξεστομίζεται καλά-καλά ούτε από παλιό οικογενειακό φίλο. Επειδή είναι από τα ελάχιστα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. που είναι άξιο (κάποιου έστω) σεβασμού θα τον παρακαλούσαμε να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες κρίσεις του σχετικά με πρόσωπα τα οποία επί χρόνια κατέχουν θέση ευθύνης στο Σωματείο. Φυσικά όλοι μας μπορούμε να έχουμε τη γνώμη μας για οποιονδήποτε, αλλά από το σημείο αυτό ως την απαξιωτική κρίση του κυρίου Ασλανίδη υπάρχει διαφορά.

Υ.Γ. Μετά απ’ όλα τα παραπάνω ήρθε η ώρα να εκφράσουμε την απορία μας την οποία τοποθετήσαμε και στον τίτλο του άρθρου μας. Γιατί χρειάζεται 15μελές Δ.Σ. όταν ο Πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι δεν θα παραιτηθεί αν και έχει νομικό κώλυμα; Επειδή τάχα το προβλέπει το Καταστατικό; Όλα τα μέλη στο Δ.Σ. δεν έχουν από μία ψήφο; Συνεπώς όταν τέθηκε το θέμα (το οποίο και συζητήθηκε) είχαν όλη την ευχέρεια ψηφίζοντας πρός το συμφέρον του Σωματείου να τον αντικαταστήσουν. Αφού δεν το έκαναν είναι πλέον συνυπεύθυνοι με τον Αλεξίου για τα τυχόν προβλήματα που θ’ αντιμετωπίσει το Σωματείο εξαιτίας της παραμονής του Αλεξίου στην θέση του. Συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη για 15 μέλη αφού όλοι υποτάσσονται στην θέληση του Προέδρου ο οποίος έχει μόνο μία ψήφο στις ψηφοφορίες όπως άλλωστε και αυτοί. Αν όμως μιλάγαμε για Δ.Σ. για παράδειγμα στις Η.Π.Α. εκεί δηλαδή που τα Δ.Σ. ασκούν πραγματική εξουσία, τότε ο Αλεξίου θα είχε αντικατασταθεί την επομένη από την ημέρα που θα είχε προκύψει το κώλυμα του.

Μιά άλλη απορία που έχουμε είναι αν θ’ αντικατασταθούν και (αν ναι) πότε όσοι έχουν παραιτηθεί όπως προβλέπει το άρθρο 13 του Καταστατικού;

Τέλος οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η καιροσκοπική και παρελκυστική τακτική που φαίνεται να έχει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. (θα παραιτηθώ αργότερα αν δεν διορθωθεί το ζήτημα μου) μπορεί να έχει δυσάρεστες εξελίξεις για την Π.Α.Ε. Αν δε όπως προκύπτει και από την ανάρτηση του AEK24HOURS.GR στην οποία αναδημοδημοσιεύει τους διαλόγους ότι ο Αλεξίου θα παραμείνει ακόμη για 1 με 1,5 μήνα ακόμη στη θέση του για «συγκεκριμένους λόγους», τότε ενδέχεται να έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Προφανώς οι «συγκεκριμένοι λόγοι» είναι η λήψη της απόφασης του Δ.Σ. για την παραχώρηση της έκτασης στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» για να προχωρήσει το θέμα του γηπέδου. Η απόφαση αυτή είναι μιά ουσιαστική πράξη και είναι «προαπαιτούμενο» για την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας. Οι «συγκεκριμένοι λόγοι» δεν πρέπει να είναι άσχετοι με την εξέλιξη της εξέτασης του φακέλου από την Δ.Ο.Κ.Κ. καθώς και με την διαβεβαίωση του Υπουργού Υ.ΠΕ.Κ.Α. (βλέπε εδώ). Πάντως κανείς από τους «παρατηρητές» δεν θα ήθελε να είναι «ούτε ψύλλος στο κόρφο» του Αλεξίου αν υπογράψει αυτός την συγκεκριμένη απόφαση και εξαιτίας του κωλύματος του υπάρξει ανάγκη αυτή να ληφθεί εκ νέου. 

Άποψη του «παρατηρητηρίου» είναι ότι ο Αλεξίου θα έπρεπε να διευκολύνει από την πρώτη στιγμή την Ερασιτεχνική, την Π.Α.Ε. και την Κ.Α.Ε. και να έχει παραιτηθεί από όλες τις θέσεις που κατέχει. Δεδομένου ότι τα 14/15 του παρόντος Δ.Σ. είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του «Τίγρη» η απόφαση για την παραχώρηση της έκτασης στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» θα μπορούσε να ληφθεί και από τους υπόλοιπους χωρίς κανένα πρόβλημα.

21 Οκτώβρη 2014.
παρατηρητήριο. 

πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου