.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

3η ανακοίνωση κατάληψης Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ-ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Από τις 10/11 ο Νίκος Ρωμανός έχει ξεκινήσει απεργία πείνας καθώς το κράτος αρνείται να του δώσει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται. Η κατάσταση της υγείας του μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας οι αναρχικοί σύντροφοι Γ. Μιχαηλίδης(17/11), Δ.Πολίτης και Α.Δ. Μπουρζούκος(1/12).


Έτσι επιλέξαμε να καταλάβουμε το Δημαρχείο της Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ώστε να το μετατρέψουμε σε κέντρο αγώνα και μέσο άσκησης πίεσης. Ταυτόχρονα σε πολλά σημεία της χώρα καταλαμβάνονται δημόσια κτήρια ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Το κράτος και η κυβέρνηση έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια σε αγαστή συνεργασία με τη τρόικα και το ΔΝΤ, ολομέτωπη επίθεση στη κοινωνία, τους εργαζομένους, τους πολιτικούς κρατουμένους και τους έγκλειστους στις φυλακές.


Συγκεκριμένα έχουν καταστρατηγηθεί όλα τα εργασιακά και συνδικαλιστικά κεκτημένα. Η εργασία έχει μετατραπεί σε απασχόληση και μαύρη ανειδίκευτη εργασία.


Οι άνεργοι κοντεύουν τα 2 εκατομμύρια και το βιοτικό επίπεδο του κόσμου έχει πιάσει πάτο. Η δημόσια υγεία διαλύεται κάτω από τις επιταγές του διεθνούς κεφαλαίου και των δημοκρατικών συμμοριών των κεντρικών τραπεζών.


Κοντά στις 5.000 αυτοκτονίες έχουν φτάσει οι απώλειες της τάξης μας από τον καιρό του μνημονίου.
Η δημόσια εκπαίδευση έχει καταστρατηγηθεί (νόμος πλαίσιο, κατάργηση ασύλου). Μέχρι σήμερα η ακροδεξιά ατζέντα ακολουθείται και από τον Πρύτανη Φορτσάκη.


Ανελέητη καταστολή στους αγώνες σε όλα τα επίπεδα και στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τον «εσωτερικό εχθρό».


Στον κόσμο της φυλακής οι συνθήκες που επικρατούν είναι άθλιες. Μηδενική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άθλιες συνθήκες υγιεινής. Παράλληλα η κυβέρνηση του Σαμαρά ψήφισε νομοσχέδιο των φυλακών τύπου Γ’ όπου αποτελεί το νεκροταφείο των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος.


Εμείς από μεριάς μας συνεχίζουμε τον αγώνα μας πλάι στο Νίκο Ρωμανό, στους Σύρους πρόσφυγες απεργούς πείνας καθώς και σε κάθε αντιστεκόμενο κομμάτι της κοινωνίας που αγωνίζεται για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΙΣ 8.μμ
 

Συνέλευση κατειλημμένου
Δημαρχείου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου