.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Η Μίλαν φτιάχνει γήπεδο σε βιομηχανική περιοχή στα προάστεια του Μιλάνου και της αρκούν 48.000 θέσεις θεατών

Η Μίλαν φτιάχνει γήπεδο

 
Αφού ομάδα δεν μπορεί να φτιάξει, η διοίκηση της Μίλαν αποφάσισε να το... πάρει αλλιώς και να κατασκευάσει γήπεδο! Αυτό μπορεί να αργήσει, αλλά τουλάχιστον όταν ετοιμαστεί θα είναι ένα στολίδι.

Αυτό μαρτυρούν οι μακέτες που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι «ροσονέρι». Πήραν απόφαση να αφήσουν το «Σαν Σίρο» και τη συγκατοίκηση έπειτα από 70 χρόνια, για να δημιουργήσουν ένα γήπεδο 48.000 θέσεων.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο «σπίτι» της Μίλαν θα είναι έτοιμο το 2018 και θα κοστίσει 240 εκατομμύρια ευρώ. Η χωρητικότητά του θα φτάνει τις 48.000 και η τοποθεσία του θα είναι η βιομηχανική περιοχή του Πορτέλο, στα προάστια του Μιλάνου.


Πέρα από το γήπεδο, θα δημιουργηθούν εκεί ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, αθλητικό κολέγιο και εμπορικό κέντρο. Παράλληλα, υπάρχουν δεσμεύσεις ώστε να αναβαθμιστεί γενικότερα η περιοχή.
Το έργο ανέλαβε η εταιρεία Arup, που στο πρόσφατο παρελθόν κατασκεύασε την «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου, αλλά και το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, την περίφημη «φωλιά του πουλιού». Πάντως, ο αρχιτέκτονας Εμίλιο Φαρόλντι τόνισε πως «έμπνευση για το νέο γήπεδο της Μίλαν αποτέλεσε το «Εμιρεϊτς» της Αρσεναλ».

πηγή:  efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου