.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Στην «Ενωση Φίλων... Μελισσανίδη» η ΠΑΕ


Γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ | INTIME
 
Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ καταλήγει στο σωματείο «Ενωση Φίλων ΑΕΚ», για το οποίο αρκετούς μήνες μετά την αποκάλυψη της ύπαρξής του και της υπογραφής τις ιδρυτικής του διακήρυξης πολλοί αναρωτιούνταν τι απέγινε.


Αυτή τη στιγμή, βάσει της έγκρισης που πήρε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η νέα ΠΑΕ, τρεις είναι οι κύριοι μέτοχοι.

Από 45% ο Μάκης Αγγελόπουλος, που έχει και την ΚΑΕ ΑΕΚ, και ο Στέργιος Γαντζούλας, επιχειρηματίας από τον κατασκευαστικό χώρο και προσωπικός φίλος του Δημήτρη Μελισσανίδη. Φυσικά υπάρχει και το 10% της Ερασιτεχνικής.

Τώρα, λοιπόν, μπήκαν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της πρώτης μετά την αρχική έγκριση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Από τις 300 χιλιάδες ευρώ που είναι αυτή τη στιγμή πηγαίνει στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, με τα 1,2 εκατομμύρια να μπαίνουν από την «Ενωση Φίλων ΑΕΚ» -δηλαδή το σωματείο που μακροπρόθεσμα προβλέπεται να γίνει όχημα μιας μορφής εταιρείας λαϊκής βάσης με ιδρυτικά του μέλη να είναι γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της ΑΕΚ.

Η «Ενωση Φίλων ΑΕΚ», λοιπόν, θα γίνει μέσω της αύξησης ο μεγαλομέτοχος και κυρίαρχος της ΠΑΕ. Μέχρι να φτάσουμε όμως σε κάτι τέτοιο υπάρχει ακόμη πολύ ψωμί. Αν και όταν φτάσουμε...

Προς το παρόν, είναι σαφές πως αποτελεί ακόμη μια λύση για τον έμμεσο έλεγχο της ΠΑΕ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην ΑΕΚ είναι γνωστό πως έχει το ασυμβίβαστο με τον ΟΠΑΠ στον οποίο είναι μέτοχος και δεν μπορεί να έχει άμεση μετοχική σχέση με την ομάδα.

Για του λόγου το αληθές, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή της «Ενωσης Φίλων ΑΕΚ». Πρόεδρος είναι η Αγγελική Αρκάδη, υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΕ, και μέλη ο Στέργιος Γαντζούλας, ο επίσης προσωπικός φίλος του Μελισσανίδη, ο Γιώργος Σκρέκης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο επί δεκαετίες επικεφαλής του τιμ των φυσιοθεραπευτών της ΑΕΚ, ο Νίκος Πανταζής.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου γίνεται επειδή για μια τριετία οι μετοχές που έχουν στην κατοχή τους ο Αγγελόπουλος και ο Γαντζούλας δεν επιτρέπεται να μεταβιβαστούν. Επίσης πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως μέσα στο επόμενο διάστημα η «Ενωση Φίλων ΑΕΚ» θα έρθει στο προσκήνιο αφού θα είναι ο νέος μεγαλομέτοχος και θα έχουμε και κινήσεις για να πάρει και την τελική κι επίσημη μορφή της.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες πως η διαδικασία είναι πολύ προχωρημένη κι ότι την άλλη εβδομάδα οι αλλαγές μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα πάνε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Φαίνεται όμως πως δεν είμαστε ακόμη σε τέτοιο στάδιο. Πάντως είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων.

πηγή:  efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου