.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

«Αγιά Σοφιά»: Άνοιξη του 2016 καλώς εχόντων των πραγμάτων

Μάριος Ματσάνκος

Υπομονή, υπομονή, υπομονή, θα πρέπει να κάνει ο κόσμος της ΑΕΚ για την «Αγιά Σοφιά». Θα αντέξει; Ιδού η απορία. Κάτι ο «πολέμιος του γηπέδου», όπως χαρακτηρίζεται από μερίδα του Τύπου, Άρης Βασιλόπουλος, κάτι η καθυστέρηση των ανθρώπων της διοίκησης της Ένωσης να πάρει πρωτοβουλίες, φτάσαμε Σεπτέμβρη και ακόμα τίποτα.
Μέσα σε αυτά ήρθε και η παράταση που ζήτησε και πήρε ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για τη δημόσια διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντολικών Επιπτώσεων, η οποία καθυστερεί ακόμα περισσότερο το έργο και το πάει τέλη Νοεμβρίου.

Πολλοί δε, βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν μη νόμιμη αυτή την κίνηση. Ωστόσο όπως σας έχουμε αποκαλύψει και έχουμε ξεκαθαρίσει η κίνηση του Βασιλόπουλου βασίζεται στο νόμο 4014/2011 στο άρθρο 3.
Πρόσφατα, η εφημερίδα «Live Sport», έγραψε πως θα πρέπει να περιμένουμε την ΜΠΕ το 2016. Εμείς, ως aek24hours.gr το πάμε λίγο παρακάτω. Άνοιξη του 2016. Γιατί;


Εκτός από τις 45 εργάσιμες ημέρες της διαβούλευσης (εδάφιο δδ), απαιτείται συνολικό διάστημα 45 (20+25) εργάσιμων ημερών (60 ημερολογιακές ημέρες), ακόμη (εδάφια εε και στστ), για την επεξεργασία των στοιχείων διαβούλευσης και των απόψεων των αρμόδιων δημόσιων φορέων.
Τέλος, στην παράγραφο 3 του άρθρου 3, αναφέρεται και «γνώμη» της Διεύθυνσης Χωροταξίας του ΥΠΑΠΕΝ.

Για του λόγου το αληθές:
  1. 4014/2011
δδ) Συλλογή γνωμοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς της Διοίκησης και απόψεων του κοινού και άλλων φορέων (διαδικασία διαβούλευσης) σε χρονικό διάστημα σαράντα πέντε εργάσιμων ημερών από την αποστολή και δημοσιοποίηση της ΜΠΕ.
εε) Αξιολόγηση και στάθμιση γνωμοδοτήσεων και απόψεων, καθώς και τυχόν απόψεων του φορέα του έργου ή της δραστηριότητας επ’ αυτών, από την αρμόδια υπηρεσία, εντός είκοσι εργάσιμων ημερών, από την παρέλευση της προθεσμίας του προηγούμενου σταδίου (δδ).
στστ) Σύνταξη ΑΕΠΟ ή απόφασης απόρριψης από την αρμόδια περιβαλλοντική αρχή εντός είκοσι πέντε εργάσιμων ημερών από την ολοκλήρωση του σταδίου (εε) βάσει της αξιολόγησης των υφιστάμενων γνωμοδοτήσεων και απόψεων και ανεξαρτήτως του αν έχουν γνωμοδοτήσει όλοι οι συναρμόδιοι φορείς.
ζζ) Έκδοση ΑΕΠΟ ή απόφασης απόρριψης, αν η αρμόδια αρχή κρίνει αιτιολογημένα ότι οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις του προτεινόμενου έργου ή της δραστηριότητας είναι εξαιρετικά σημαντικές ακόμη και μετά την πρόβλεψη ειδικών όρων και περιορισμών, καθώς και μετά την αντιστάθμισή τους.
  1. Για το σύνολο των έργων και δραστηριοτήτων ζητείται γνώμη της Διεύθυνσης Χωροταξίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
πηγή: aek24hours.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου