.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Το περιεχόμενο της αγωγής για την ακύρωση της απόφασης παραχώρησης του δημόσιου οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ, για εκμετάλλευση από τη "Δικέφαλος Α.Ε."




Είναι πλέον γνωστή η αγωγή που κατατέθηκε, για την ακύρωση της από 3-2-15 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης – παρωδία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Στο περιεχόμενο της αγωγής, παρά την αυστηρά νομική γλώσσα που υποχρεωτικά έχει, καθένας μπορεί να διακρίνει καθαρά την ψυχή της γνήσιας αθλητικής ΑΕΚ. Κυρίως όμως ακούγεται στεντόρεια η φωνή των προσφύγων, που δημιούργησαν την ομάδα και τα τμήματα της.

Από τις 29-7-15 που είναι η ημερομηνία κατάθεσης, κανείς από εκείνους που γνώριζαν και στηρίζουν το σχέδιο Μελισσανίδη, δεν είπε το παραμικρό. Και πώς να πουν; Αφού από το περιεχόμενο της αγωγής, αναδεικνύεται ο αγνός φίλαθλος και όχι ο τυφλός οπαδός. Η αλήθεια και το συμφέρον των αθλούμενων, του αθλητισμού και των πολιτών. Η απόλυτα τεκμηριωμένη επιδίωξη της ακύρωσης της ντροπιαστικής απόφασης σε βάρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του σωματείου. Το ξεγύμνωμα και οι μεθοδεύσεις για την απόσπαση της απόφασης παραχώρησης από μια χούφτα προσώπων, σε όφελος μιας Α.Ε. με στόχο το κέρδος. 


Ακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος της κατατεθείσας αγωγής:



                                             Ε Ν Ω Π Ι Ο Ν
          ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
                                          (Τακτική Διαδικασία)


                                         Α Γ Ω Γ Η
..............

                                          Κ Α Τ Α

Του Αθλητικού Σωµατείου υπό την επωνυµία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ
KΩNΣTANTINOYΠOΛΕΩΣ» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΕΚ», το οποίο εδρεύει στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, οδός Τυάννων αρ. 2,  νόμιμα εκπροσωπούμενου.
                                          
                                             Περί
Αναγνωρίσεως της ακυρότητας της από 3/2/2015 έκτακτης Γ.Σ. των μελών του καθού Σωματείου και  ακυρώσεως και εξαφανίσεως των κατ΄ αυτή ληφθεισών αποφάσεων
                     ------------------------------------------------
Το καθ’ ού η παρούσα αποτελεί Αθλητικό Σωµατείο του Νόμου 2725/1999, όπως, τροποποιηθείς κατ΄ επανάληψη ισχύει σήμερα,  το οποίο ιδρύθηκε το έτος 1924 στην Αθήνα και αναγνωρίσθηκε µε βάση την υπ' αριθ. 3844/1924 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία καταχωρήθηκε στο ειδικό βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών µε αριθµό μητρώου 2952. Στη συνέχεια το καταστατικό του εναγομένου αθλητικού σωματείου έχει τροποποιηθεί και ισχύει µε βάση τις εκδοθείσες διαδοχικά αντιστοίχως υπ' αριθ.  1816/1929,996/1951, 1595/1969, 768/1973,  2721/1976 και 71/2003 αποφάσεις του δικαστηρίου Σας, οι οποίες καταχωρήθηκαν στα αυτά βιβλία σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών.                        
            
            Ι.-  Θεμελίωση της παρούσης διαφοράς.
           
            α) Το Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία « ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – Α.Ε.Κ.» , ιδρύθηκε το 1924 και αποτελεί, εκ της νομοτυπικής μορφής του,  μη κερδοσκοπικό οργανισμό  λαϊκής βάσης, με χιλιάδες μέλη και με σκοπό την παροχή κοινωφελών υπηρεσιών ερασιτεχνικού αθλητισμού (στίβου, ποδοσφαίρου, μπάσκετ μπολ , βόλεϊ μπολ, κ.λ.)  χωρίς να αποβλέπει, με την εφαρμοζόμενη τιμολογιακή πολιτική του, στο κέρδος αλλά μόνο στην κάλυψη των εξόδων του. Στα αθλητικά σωματεία εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων   78 επ.  του Α.Κ. και ειδικά ο Ν. 2725/1999 (Αθλητικός Νόμος) . σύμφωνα με το άρθρο 1 αυτού, που δίνει τον ορισμό του αθλητικού σωματείου για το οποίο εφαρμόζονται οι ειδικές διατάξεις του εν λόγω νόμου, κατά το οποίο «Αθλητικό σωματείο είναι η κατά τις διατάξεις του άρθρου 78 επ. του Α.Κ., ένωση φυσικών προσώπων, που έχει ως κύριο σκοπό τη συστηματική καλλιέργεια και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών της, για τη συμμετοχή τους στους αθλητικούς αγώνες».

               Το εν λόγω Σωματείο, εκ των πλέον ιστορικών αθλητικών σωματείων της χώρας μας,  ιδρύθηκε από Έλληνες πρόσφυγες εκ Κωνσταντινουπόλεως και γιαυτό προβλέπεται  στο άρθρο 2  του καταστατικού του 1929 ως σκοπός του σωματείου : «… η περισυλλογή και συγκέντρωσις των εκ Κωνσταντινουπόλεως εν Αθήναις και Πειραιά αθλητών προς συνέχισιν του έργου των διαφόρων αθλητικών και Γυμναστικών, εν γένει, Σωματείων Κωνσταντινουπόλεως, των οποίων ενεργά μέλη οι αθληταί ούτοι, καθώς και η διάδοση της Γυμναστικής και του φιλάθλου αισθήματος παρά τη νεολαία  και ιδία η εκ Κωνσταντινουπόλεως τοιαύτη, προς διάπλασιν αλκίμων σωμάτων, ψυχών θαρραλέων και χαρακτήρων ευγενικών, ικανών προς εκπλήρωσιν πασών των προς την Πατρίδα, τα άτομα, την κοινωνίαν και την οικογένειαν υποχρεώσεων, ενισχυομένης ούτω, εκ πνεύματος αμίλλης και αδιασπάστου αλληλεγγύης της προόδου του Έθνους».       Στο άρθρο 3 του ίδιου καταστατικού προβλέπεται, μεταξύ των σκοπών του «….η εξεύρεση καταλλήλου γηπέδου προς εγκατάσταση γυμναστηρίου, όπου θα ασκούνται εις πάντα τα είδη και συστήματα αθλήματος και γυμναστικής ….».

        β) Με την με αριθμ. πρωτ. 62032/2-9-1934 Απόφαση παραχώρησης εκτάσεως του Υπουργείου Υγιεινής και Αντιλήψεως  (παραχωρητήριο), παρεχωρήθη δωρεάν  έκταση 27 περ. στεμμάτων στο Αθλητικό Σωματείο Α.Ε.Κ. «προς ίδρυσιν γυμναστηρίου», με τον αναφερόμενο στην ως άνω απόφαση όρο - περιορισμό, ότι: «Η παραχώρηση υπόκειται εις ανάκλησιν, άμα η έκτασις αύτη μετά των εν αυτή κτισμάτων θα έπαυεν εξυπηρετούσα τον δι΄ ον παρεχωρήθη κοινωφελή σκοπό του εν άρθρω 2 του δια της υπ’ αρίθμ. 1816/1929 αποφάσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών, εγκριθέντος καταστατικού της Αθλητικης Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως , προβλεπόμενον».

                   Δηλαδή, σύμφωνα με το πιο πάνω παραχωρητήριο, η δημόσια αυτή έκταση παραχωρήθηκε από το Δημόσιο, δωρεάν  στο Αθλητικό Σωματείο Α.Ε.Κ, που είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός  (ΜΚΟ) για την κατασκευή γυμναστηρίου που θα εξυπηρετεί τον κοινωφελή σκοπό που προβλέπει το καταστατικό του Σωματείου με τη δημιουργία εγκαταστάσεων όλων των  τμημάτων αθλήσεως, όπως στίβου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ  ποδοσφαίρου κ.λ. και δεν μπορεί να τον εκμεταλλευθεί κάποιος για κερδοσκοπικούς  σκοπούς, όπως π.χ. μια  Ανώνυμη Εταιρεία που έχει, από τον νόμο, κερδοσκοπικό χαρακτήρα και σκοπό την ανέγερση μόνο γηπέδου ποδοσφαίρου, δηλαδή του μοναδικού κερδοφόρου τμήματος του αθλητισμού.   

               γ).- Το πιο πάνω παραχωρητήριο είναι μεταγεγραμμένο στον 1236, με αύξοντα αριθμό καταχωρήσεως 386, δεν έχει ανακληθεί μέχρι σήμερα και ως εκ τούτου η παραχωρηθείσα από το Δημόσιο έκταση στο Α.Σ. Α.Ε.Κ. εξακολουθεί να παραμένει στην πλήρη και αδιαφιλονίκητη κυριότητα, νομή και κατοχή του Σωματείου

               Σε κάθε όμως περίπτωση το Σωματείο Α.ΕΚ. έχει αποκτήσει την πλήρη κυριότητα του ακινήτου, με χρησικτησία έναντι του Δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2  του Ν. 3127/2003, γιατί το νέμεται, αδιαταράκτως, πλέον των τριάντα (30) ετών, υφίστατο δε κτίσμα στο ακίνητο, κατά την 31/12/2002 , που κάλυπτε , τουλάχιστον, το 30% του ισχύοντος στην περιοχή συντελεστή δόμησης.  
   
                 Επί της κατά τα άνω παραχωρηθείσας εκτάσεως είχε ανεγερθεί το γνωστό «ΣΤΑΔΙΟ Α.Ε.Κ.» για την εξυπηρέτηση των κατά το καταστατικό του σκοπών, οι οποίες κατεδαφίσθηκαν το 2003 για την ανέγερση νέων συγχρόνων, κατόπιν οικοδομικής αδείας που χορηγήθηκε στο σωματείο με τον Ν. 3207/2003 

               δ.-  Στο άρθρο 7 παρ. 10 του Αθλητικού Νόμου (Ν. 2725/1999) προβλέπεται ότι: «Σε περίπτωση διάλυσης αθλητικού σωματείου, όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, μετά την εκκαθάριση, περιέρχονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για την εξυπηρέτηση αθλητικών σκοπών». Με τη διάταξη αυτή θεμελιώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας των αθλητικών σωματείων και των περιουσιακών τους στοιχείων, τα οποία, συνήθως έχουν αποκτηθεί με δημόσιους πόρους για την εξυπηρέτηση κοινωφελών σκοπών. 

               ε- Τέλος, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 7 του Ν.2725/1999 :  «Η κατά οποιονδήποτε τρόπο μερική ή ολική εκποίηση και αλλαγή χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων των σωματείων απαγορεύεται. Κατ' εξαίρεση, αν οι παραπάνω εγκαταστάσεις δεν καλύπτουν ή δεν εξυπηρετούν πλέον τις αγωνιστικές ανάγκες του σωματείου ή υφίσταται άφευκτη ανάγκη, επιτρέπεται η εκποίησή τους για την κατασκευή ή απόκτηση νέων που πληρούν τις ανάγκες του ή η αλλαγή χρήσης. Αποκλειστικά αρμόδιο να βεβαιώσει τα ανωτέρω καθίσταται το κατά το άρθρο 825 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δικαστήριο (Εφετείο Αθηνών). Η αίτηση υποβάλλεται από τη διοίκηση του σωματείου, ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσής του, που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του.»

         Κατά συνέπεια των ανωτέρω, η μερική ή ολική εκποίηση ή αλλαγή χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων των σωματείων απαγορεύεται, τόσο από τις διατάξεις του Α.Κ. , όσο και από τον αθλητικό νόμο, επιτρεπομένων, κατ΄ εξαίρεση, σε δύο, περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις, που και αυτές δεν αποτελούν εκποίηση, αλλά αντικατάσταση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, την ύπαρξη των οποίων θα πρέπει να βεβαιώσει αποκλειστικά το Εφετείο Αθηνών και δεν αρκεί, μόνο, απόφαση της Γ.Σ. των μελών του σωματείου, με πλειοψηφία, μάλιστα, των 2/3 των μελών του.

             Από τα πιο πάνω προκύπτει ότι το οικόπεδο της Α.Ε.Κ. στη Φιλαδέλφεια, ,ανήκει μεν κατά πλήρη κυριότητα στο Α.Σ. Α.Ε.Κ. αποτελεί όμως , στην ουσία, δημόσια έκταση  που της παραχωρήθηκε για να εξυπηρετεί κοινωφελή σκοπό. Για το λόγο αυτό χαρακτηρίζεται από τον Αστικό Κώδικα ως πράγμα εκτός συναλλαγής, και  δεν μεταβιβάζεται η χρήση του, καθοιονδήποτε τρόπο, θεωρουμένης ως μεταβιβάσεως και της μισθώσεως ή της  παροχής του δικαιώματος εκμεταλλεύσεως σε τρίτο, ούτε υποθηκεύεται ούτε κατάσχεται. Τα σωματεία, όπως και τα ιδρύματα, αποτελούν νομικές μορφές οργανισμών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, γιατί δεν επιδιώκουν κέρδος με την τιμολογιακή τους πολιτική, αλλά απλά προσπαθούν να καλύψουν τα έξοδά τους, δεν διανέμουν μερίσματα, δεν αποκτούν υπεραξίες τα μέλη τους   γι αυτό δεν μπορεί να παραχωρηθεί η εκμετάλλευσή τους σε κερδοσκοπικούς οργανισμούς όπως είναι, εκ του νόμου,  η Α.Ε., που εκ της φύσεώς τους επιδιώκουν το κέρδος.

       Ειδικότερα, όμως από τον αθλητικό νόμο, απαγορεύεται να μεταβιβασθούν, καθοιονδήποτε τρόπο, οι αθλητικές εγκαταστάσεις των αθλητικών σωματείων, όπως το Α.Σ. Α.Ε.Κ., (άρθρ. 7 παρ 9 Ν. 2725/1999) κάθε δε συμφωνία περί μεταβιβάσεως απαγορευομένη από τον νόμο, είναι απόλυτα άκυρη και ανυπόστατη (άρθρο 175 Α.Κ.)    

                στ) Με το άρθρο 42  παρ. 1 του Ν. 4277/2014 ορίσθηκε ότι: « Έκταση συνολικού εμβαδού 29.121 τ.μ. περίπου, η οποία βρίσκεται στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Αττικής, όπως αυτή ρυθμίζεται με τις διατάξεις της παραγράφου 4 και εμφαίνεται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα του παρόντος , παραχωρείται κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως που ιδρύθηκε με την υπ’ αρίθμ. 3844/1924 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών μ έδρα την Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής, για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού και την ανέγερση στην παραπάνω έκταση Κέντρου Αθλητισμού , Μνήμης και Πολιτισμού με την επωνυμία «Αγία –Σοφία – Ν. Φιλαδέλφεια».

                 Από την έκταση αυτή των 29.121 τ.μ. τμήμα της, εκτάσεως 26621,50 τ.μ. έχει παραχωρηθεί στην Α.Ε.Κ. με την κατά τα άνω, υπ’ αρίθμ. 62032/1934 απόφαση   παραχώρησης εκτάσεως του Υπουργείου Υγιεινής και Αντιλήψεως  (παραχωρητήριο), η οποία δεν έχει ανακληθεί μέχρι σήμερα. Κατά συνέπεια αυτού, με την πιο πάνω διάταξη του άρθρου 42 του Ν.4277/2014 παραχωρήθηκε στην Α.Ε.Κ. κατά χρήση η διαφορά 29.121 -26.621,50 τ.μ., όπως , άλλωστε δέχθηκε και το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αρίθμ. 2153/2015 σε σχετική με την παρούσα διαφορά απόφασή του.    
                 ζ) Στις 3-2-2015 συνήλθε, κατόπιν αναβολής λόγω ελλείψεως απαρτίας κατά την αμέσως προηγούμενη ημέρα, επαναληπτική  Έκτακτη Γ.Σ. των μελών του σωματείου με μοναδικό, στην ουσία , θέμα ημερησίας διατάξεως :  « Επικύρωση της σύμβασης για την ανέγερση του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια». Κατά τη συνέλευση αυτή στην οποία παρευρέθηκαν περίπου 50 μέλη από τα 5.000 τακτικά μέλη του σωματείου και ορισμένη τρίτοι, μη μέλη αυτού, ζητήθηκε η επικύρωση της σύμβασης  παραχώρησης που είχε υπογραφεί μεταξύ του εναγομένου αθλητικού σωματείου και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» Παρ’ όλο που μέλη προβάλλαμε στη  Γ.Σ.. την αναγκαιότητα της μελέτης της ενημέρωσης της πληροφόρησης της ανάλυσης για να εκφράσουμε την γνώμη μας, η σύμβαση αυτή ουδόλως  κατατέθηκε στη συνέλευση αλλά εκρατήθη αδιαφανής και  μυστική συμβατική συναλλαγή. Παραβιάσθηκε έτσι, καταφανέστατα, η καταστατική υποχρέωση του άρθρου 5 του καταστατικού και η διάταξη της παρ.9 του άρθρου 7 του αθλητικού Ν.2725/1999, όπως κατωτέρω λεπτομερέστερα...

                Η εν λόγω σύμβαση παραχώρησης, με την οποία παραχωρείται στη Α.Ε.  «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε, για 49 χρόνια άνευ ουδενός ανταλλάγματος προς το σωματείο  αποτελεί «λεόντια», χαριστική δικαιοπραξία  επαχθεστάτη , καθ’ υπέρβαση δικαιοδοσίας καταρτισθείσα και υπογραφείσα με καταχρηστική παράνομη εξουσία χωρίς αμοιβαιότητα επωφελών συμφερόντων, δημιουργώντας σύστημα «δουλείας» σε βάρος του σωματείου με υπέρμετρες παραχωρήσεις στη «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924», σε βάρος των συμφερόντων του σωματείου το οποίο εκδιώκεται εντελώς από τον χώρο του οικόπεδου του και δεν θα  λαμβάνει ούτε το προβλεπόμενο μίσθωμα από τον αθλητικό Νόμο 2725/25-6-1999, ούτε το σύστημα αντιπαροχής δεν εφαρμόζεται της συνεκμετάλλευσης , της συστέγασης και της συλλειτουργίας και χωρίς καμία δικαιοδοσία παρέμβασης του σωματείου. Το σωματείο αποστερείται τα πάντα και την ιδιοκτησιακή του κυριότητα του χώρου παρά την θεμελιώδη συνταγματική διάταξη που προστατεύει την ιδιοκτησία

       Αλλά και από πλευράς δημοσίου, η όλη μεθόδευση συνιστά ιδιωτικοποίηση δημόσιας εκτάσεως με χαριστική δικαιοπραξία , άνευ τηρήσεως των διατάξεων περί προστασίας του δημοσίου.
  
       ΙΙ.-  Νομιμοποίησή προς άσκηση της παρούσης.
    
          ...του εναγοµένου αθλητικού σωµατείου Α.Ε.Κ. , όπως και τα άλλα μέλη του, να διατηρήσουμε την ύπαρξή του και την περαιτέρω ανάπτυξή του . Με την προσβαλλόμενη απόφαση της Γ.Σ. με την οποία παραχωρείται ΔΩΡΕΑΝ για 49 χρόνια η διοίκηση και εκμετάλλευση του γηπέδου του σωματείου στην Ανώνυμη Εταιρεία «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ  1924 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΉ Α.Ε.» , διακυβεύεται η λειτουργία του και η ύπαρξή του, λόγω στερήσεως των αθλητικών  χώρων των τμημάτων του, αδυναμίας εξυπηρετήσεως των σκοπών του  και  απώλειας επί 49 χρόνια των εσόδων από την μίσθωση του , σύμφωνα με τον νόμο.

           Διακυβεύεται επίσης η ανάκληση του παραχωρητηρίου του 1934,  δεδομένου ότι η παραχώρηση του χώρου έγινε προς ύδρυσιν γυμναστηρίου, όπου θα ασκούνται εις πάντα τα είδη και συστήματα αθλήματος και γυμναστικής και τελεί υπό τον όρο:  «Η παραχώρηση υπόκειται εις ανάκλησιν, άμα η έκτασις αύτη μετά των εν αυτή κτισμάτων θα έπαυεν εξυπηρετούσα τον δι΄ ον παρεχωρήθη σκοπόν».  Σύμφωνα όμως με την απο 3/2/2015 σύμβαση παραχώρησης, σκοπός της είναι η δημιουργία μόνο γηπέδου ποδοσφαίρου  και δεν προβλέπεται η κατασκευή άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετούν και τα λοιπά , κατά το καταστατικό του σωματείου αθλήματα.

       Στη Γ.Σ. αυτή, παρέστην και προέβαλλα την ακυρότητα της για τους λόγους...  Με την από 26/6/2015 που κατατέθηκε με αριθμό πρωτ. 680/26-6-2015  αίτησή μου ζήτησα από το σωματείο να μου χορηγηθούν αντίγραφα των πρακτικών της εν λόγω Γ.Σ. ως και αντίγραφο της επικυρωθείσης συμβάσεως , πλήν όμως οι εκπρόσωποι αυτού, αρνούνται να μου τα χορηγήσουν.     

       Κατόπιν των ανωτέρω το έννομο συμφέρον μας είναι προσωπικό του καθενός από εμάς, άμεσο και ενεστώς και γιαυτό νομιμοποιούμεθα στην έγερση της παρούσης αγωγής.

          ΙΙΙ.- ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ
         
           Την ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως  του εναγοµένου αθλητικού σωµατείου ως και τις κατ’ αυτή ληφθείσες αποφάσεις..., ζητώντας την ακύρωση και εξαφάvισή τους, για τους αµέσως κατωτέρω νοµίµους και κατ' ουσία βασίµους λόγους, καθώς και για όσους άλλους προσθέσουμε, νόμιμα και εμπρόθεσμα. 

Ειδικότερα;

          1.-  Η προσβαλλόμενη Γ.Σ. της 3ης/2/2015 είναι ανύπαρκτη και ανυπόστατη, γιατί συνεκλήθη από μη ενεργό και ουσιαστικά ανύπαρκτο Δ.Σ. και Πρόεδρο του Σωματείου κατά τον χρόνο της συγκλήσεώς της (21/01/2015)   και συγκεκριμένα:

           α) Ως προς το Δ.Σ. του Σωματείου. Το Δ.Σ. που φέρεται ότι συνεκάλεσε την προσβαλλόμενη Γ.Σ. εξελέγει από την Γ.Σ. της 15ης/6/2013 και αποτελέσθηκε από 15 άτομα, σύμφωνα με το καταστατικό του Σωματείου. Από τα αρχικά μέλη και τα αναπληρωματικά αυτών, είχαν απομείνει 10 μέλη , λόγω παραιτήσεων των λοιπών τακτικών και αναπληρωματικών μελών. Από αυτά τα τέσσερα (4) δηλ. οι α) Α. Αλεξίου, β) Μ. Αγγελόπουλος, γ) Γ.  Μπέρκοβιτς και δ) Ε. Ασλανίδης είναι έκπτωτα λόγω συμμετοχής τους στα Διοικητικά Συμβούλια των Επαγγελματικών Αθλητικών Σωματείων Α.Ε.Κ. Π.Α.Ε. και Α.Ε.Κ. Κ.Α.Ε., κατά  παράβαση του άρθρου3 παρ.6  του Αθλητικού Νόμου 2725/1999, ως ισχύει σήμερα, ως και του άρθρου 9 περ.β του καταστατικού

            Σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού του σωματείου « Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκονται 8 σύμβουλοι….»

            Κατά συνέπεια των ανωτέρω, οι σύμβουλοι που μπορούν να μετέχουν νόμιμα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι έξη (6) και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να υπάρξει απαρτία για να ληφθούν νόμιμες αποφάσεις και γιαυτό η απόφασή του περί συγκλήσεως της προσβαλλόμενης Γ.Σ. είναι ανυπόστατη. 

           β) Ως προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 7 του καταστατικού του Σωματείου « Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται τακτικά μια φορά τον χρόνο και έκτακτα όταν το αποφασίσει το Δ.Σ. ή το ζητήσει το 1/3/των μελών του Σωματείο που είναι ταμειακώς εντάξει με αίτηση στην οποία αναφέρονται και τα θέματα που θα συζητηθούν. Η Γενική Συνέλευση συγκαλείται από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα με έγγραφη πρόσκληση των μελών του……» 

           Επίσης στο άρθρο 8  του καταστατικού ορίζεται ότι: « Στις Γ.Σ. προεδρεύει ο Πρόεδρος του Δ.Σ……»

          Στην προκειμένη περίπτωση ο εμφανισθείς ως Πρόεδρος, τόσο για την πρόσκληση της Γ.Σ. όσον και για την προεδρία αυτής κατά την έναρξή της Αλέξιος Αλεξίου, ήταν έκπτωτος, γιατί διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε.Κ. Π.Α.Ε. που αποφάσισε την λύση και εκκαθάριση της εν λόγω Π.Α.Ε. και αυτό γιατί σύμφωνα με το νόμο 3372/2005 επιβάλλεται 10ετής αποκλεισμός από κάθε συμμετοχή σε παραγοντικές και μεγαλομετοχικές δραστηριότητες, σε σωματεία, ομοσπονδίες και αθλητικές ανώνυμες εταιρίες, των μελών της διοίκησης που αποφάσισε τη λύση της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής αθλητικής εταιρείας (Π.Α.Ε.).

            
 Συγκεκριμένα ο Νόμος 3372/2005 στο άρθρο 2 παρ 5β αναφέρει ότι: “Μέλη της διοίκησης καθώς και μέτοχοι, πλην του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου, κατέχοντες ποσοστό τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε. που αποφασίζει κατά τη διαδικασία της περιπτώσεως α' της παραγράφου αυτής τη λύση της, δεν δικαιούνται συμμετοχής σε Π.Α.Ε., Τ.Α.Π. ή αθλητικό σωματείο επί μία δεκαετία από τη λύση της Π.Α.Ε.” Προστέθηκε μάλιστα και παράγραφος 6 που ορίζει πως οι διατάξεις της παρ. 5 εφαρμόζονται και για τις ΚΑΕ.

          Κατά συνέπεια των ανωτέρω, κατά τον χρόνο συγκλήσεως και συνεδριάσεως της Γ.Σ. της 3ης/2/2015 δεν υπήρχε το νόμιμο αρμόδιο όργανο ή πρόσωπο για να συγκαλέσει την Γ.Σ. αλλά και να προεδρεύσει αυτής κατά τη συνεδρίασή της και ως εκ τούτου η συνέλευση αυτή είναι ανύπαρκτη και ανυπόστατη.

           2.- Η προσβαλλόμενη Γ.Σ. είναι ανύπαρκτη και ανυπόστατη λόγω μη τηρήσεως των περί προσκλήσεως των μελών της νομίμων διατυπώσεων.

           Στη διάταξη του άρθρου 7 παρ. 2 του ισχύοντος, µετά την τελευταία ανωτέρω τροποποίησή του, καταστατικό του εναγοµένου αθλητικού σωµατείου, ορίζεται ότι: «1.- ………………. 2.- Η Γενική Συνέλευσις συνέρχετaι τακτικά µία φορά το χρόνο και έκτακτα όταν το απoφασίσει το Διοικητικό Συµβούλιο ή το ζητήσει το 1/3 των µελών του Σωµατείου που είναι ταµειακώς εντάξει, µε αίτηση στην οποία αναφέρονται και τα. θέµατα που θα συζητηθούν. Η Γενική Συνέλευσις συγκαλείται από τον Πρόεδρο και τον Γραµµατέα, µε έγγραφη πρόσκληση των µελών στην oποία αναφέρονται  ηµέρα, η ώρα, ο τόπος και τα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης, καθώς επίσης και η αναφορά ότι αν δεν υπάρξει απαρτία η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ορισμένη ημερομηνία. Η πρόκληση απoστέλλεται στα μέλη και τοιχοκολλείται στα γραφεία του Σωµατείου οκτώ (8) τουλάχιστον ηµέρεs πριν τη Γενική Συνέλευση» 

             Στην προκειµένη περίπτωση και σε συνδυασµό µε τις αµέοως ανωτέρω παρατιθέµενες αντίστοιχες σχετικές διατάξεις του καταστατικού του εναγοµένου αθλητικού σωµατείου, η κατά τα ανωτέρω προσβαλλοµένη Γενική Συνέλευση στερείται κύρους και ως εκ τούτου δεν µπορούν να προκύψουν έγκυρα και νόµιμα αποτελέσµατα, δεδοµένου ότι αντιβαίνει κατά τρόπο άμεσο και ευθύ στις παραπάνω αντίστοιχες διατάξεις του καταστατικού του εναγοµένου, σύµφωνα και κατ' ανάλογη εφαρµογή της αµέσως ανωτέρω διάταξης του άρθρου 101 ΑΚ και κατά συνέπεια δεν είναι νόµιµη η αποφασισθείσα απόφαση και τούτο, διότι:

            α) Δεν τηρήθηκαν οι κατά τα προεκτεθέντα οριζόµενες µε το καταστατικό προϋποθέσεις για τη σύγκληση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, δεδοµένου ότι δεν εστάλησαν έγγραφες προκλήσεις στα µέλη προ τουλάχιστον οκτώ (8) ηµερών, όπως ρητά επιτάσσει η προµνησθείσα διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 7 του καταστατικού και οπωσδήποτε τα περισσότερα  από τα µέλη του εναγοµένου σωµατείου, δεν έλαβαν γνώση της συγκλήσεως της Γ.Σ.

            β) Σε κάθε περίπτωση και υπό την εκδοχή ότι ως έγγραφη πρόκληση θα µπορούσε να θεωρηθεί η δηµοσίευση στον αθλητικό τύπο (εκδοχή... δεν προβλέπεται από το καταστατικό), ουδέποτε δημοσιεύθηκε η σχετική πρόσκληση ως πρόσκληση αλλά με την μορφή ενημερώσεως (ρεπορταζ) οπαδικών εφημερίδων και ιστοσελίδων, όπως είχε συμβεί, αλλά     και πάλι αυτή έλαβε χώρα εκπρόθεσµα, δεδοµένου ότι δημοσιεύθηκε μετά την εκπνοή  της κατά τα ανωτέρω αποκλειστικής οκταήµερης προθεσμίας. και  είναι προφανές ότι και πάλι δεν πληρούνται οι κατά τα ανωτέρω καταστατικές προϋποθέσεις, αφού το πέρας της τελευταίας ηµέρας της προθεσµίας είχε παρέλθει.

             γ) Ούτε τοιχοκόλληση έγινε στα γραφεία της εταιρείας για τον απλούστατο λόγο ότι το σωματείο είχε εξωσθεί από τα επί της οδού Δεκελείας 130-135 γραφεία του από τον Μάϊο του 2014 και γι αυτό ήταν ανύπαρκτη αλλιώς άγνωστη η έδρα του, όπως άλλωστε προκύπτει και από την με ημερομηνία 3/2/2015 και προς επικύρωση Σύμβαση, περί της οποίας κατωτέρω, επί της οποίας δεν αναφέρεται έδρα του σωματείου.

            δ) Oµoίως, πέραν όσων προαναφέρθηκαν, όλως επικουρικώς, η κατά ανωτέρω προσβαλλόμενη απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως του εναγόμενου σωματείου , εκτός του ότι είναι μη νόμιμη και αντίθετη προς το καταστατικό, παρίσταται και ως καταχρηστική, για τους εξής λόγους: δα) Είναι προφανής η μεθοδευμένη προσπάθεια που καταβλήθηκε από τους αρμοδίους  για να αποτραπούν να λάβουν μέρος στη Γ.Σ. τα περισσότερα μέλη του σωματείου, δβ)  Για ένα τόσο σοβαρό θέμα , όπως ήταν αυτό της παραχωρήσεως άνευ ανταλλάγματος (Δωρεάς) της χρήσεως αστικού οικοπέδου της, που στην ουσία αποτελεί δημόσια έκταση, για 49 χρόνια σε ανώνυμη εταιρεία, δεν ανακοινώθηκε , ούτε καν περίληψη της φερομένης προς επικύρωση από τη Γ.Σ. συμβάσεως παραχωρήσεως .    

            3.-  Η προσβαλλόμενη Γ.Σ. είναι ανύπαρκτη και ανυπόστατη λόγω ελλείψεως απαρτίας και της απαιτούμενης πλειοψηφίας για τη λήψη αποφάσεως παραχωρήσεως των αθλητικών εγκαταστάσεων του σωματείου σε τρίτους .

            Σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του καταστατικού «Για την εκποίηση κατά οποιονδήποτε τρόπο ή και ανταλλαγή των αθλητικών εγκαταστάσεων….. απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως που λαμβάνεται με πλειοψηφία των 2/3 των μελών της» 

             Την ίδια διατύπωση για το ίδιο θέμα περιλαμβάνει και η ειδική διάταξη του άρθρου 7 παρ. 9 του Αθλητικού Νόμου 2725/ 1999 σύμφωνα με την οποία «απαγορεύεται  η κατά οποιονδήποτε τρόπο μερική ή ολική εκποίηση και αλλαγή χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων των σωματείων. Κατ’ εξαίρεση, αν οι παραπάνω εγκαταστάσεις δεν καλύπτουν ή δεν εξυπηρετούν πλέον τις αγωνιστικές ανάγκες του σωματείου ή υφίσταται άφευκτη ανάγκη, επιτρέπεται η εκποίηση τους για την κατασκευή ή απόκτηση νέων που θα πληρούν τις ανάγκες του ή η αλλαγή χρήσης. Αποκλειστικά αρμόδιο να βεβαιώσει τα ανωτέρω καθίσταται το κατά το άρθρο 825 του Κωδ. Πολ.Δικ. δικαστήριο (Εφετείο Αθηνών) ύστερα από απόφαση της Γ.Σ. του σωματείου που λαμβάνεται, με πλειοψηφία των 2/3 των μελών του » .

        Από την ανωτέρω διατύπωση τόσο του νόμου όσο και του καταστατικού σαφώς προκύπτει  ότι δεν προβλέπεται απαρτία αλλά απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του και όχι μόνο των ταμειακώς ενημερωμένων κατά τη Συνέλευση μελών.

         4.- Ακυρότητα της σχετικής αποφάσεως περί Επικυρώσεως της Σύμβασης για την Ανέγερση του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού – Αγία Σοφία Νέα Φιλαδέλφεια.

          Η απόφαση της Γ.Σ. της 3ης /2 2015 περί   Επικυρώσεως της ανωτέρω Σύμβασης είναι άκυρη, για τους εξής λόγους:

          Α) Γιατί απαγορεύεται, τόσο από τον Αστικο Κώδικα, όσο και από τον Αθλητικό νόμο 2725/1999, η καθοιονδήποτε τρόπο μερική ή ολική εκποίησης και αλλαγή χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων των σωματείων και συγκεκριμένα: 

           α) Όπως και ανωτέρω εκτίθεται, με την με αριθμ. πρωτ. 62032/2-9-1934 Απόφαση παραχώρησης του Υπουργείου Υγιεινής και Αντιλήψεως  (παραχωρητήριο), παρεχωρήθη δωρεάν  έκταση 27 περ. στεμμάτων στο εναγόμενο Αθλητικό Σωματείο Α.Ε.Κ. «προς ίδρυσιν γυμναστηρίου», με τον περιορισμό, ότι : «Η παραχώρηση υπόκειται εις ανάκλησιν, άμα η έκτασις αύτη μετά των εν αυτή κτισμάτων θα έπαυεν εξυπηρετούσα τον δι΄ ον παρεχωρήθη κοινωφελή σκοπόν του εν άρθρω 2 του δια της υπ’ αρίθμ. 1816/1929 αποφάσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών, εγκριθέντος καταστατικού της Α.Ε.Κ, προβλεπόμενον»

             Η πιο πάνω παραχώρηση, όπως προκύπτει από το κείμενο του παραχωρητηρίου, στηρίχθηκε στο Ν. 5160/1931 «περί δωρεάν παραχωρήσεως οικοπέδων δια κοινωφελείς   σκοπούς». Πρόκειται περί μεταβιβάσεως εμπραγμάτου δικαιώματος κυριότητας και γιαυτό μεταγράφηκε,  υποχρεωτικά, στα βιβλία μεταγραφών του αρμόδιου, κατά τον χρόνο της παραχώρησης  κατά τόπο Υποθηκοφυλακείου Αθηνών.

                Δηλαδή, σύμφωνα με το παραχωρητήριο, το οποίο δεν έχει ανακληθεί μέχρι σήμερα, η δημόσια αυτή έκταση παραχωρήθηκε από το Δημόσιο, δωρεάν  στο Αθλητικό Σωματείο Α.Ε.Κ, που είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός  (ΜΚΟ) για την κατασκευή γυμναστηρίου που θα εξυπηρετεί τον κοινωφελή σκοπό που προβλέπει το καταστατικό του Σωματείου με τη δημιουργία εγκαταστάσεων όλων των  τμημάτων αθλήσεως, όπως στίβου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ  ποδοσφαίρου κ.λ. και δεν μπορεί να τον εκμεταλλευθεί κάποιος για κερδοσκοπικούς  σκοπούς, όπως π.χ. μια  Ανώνυμη Εταιρεία που έχει, από τον νόμο, κερδοσκοπικό χαρακτήρα και σκοπό την ανέγερση μόνο γηπέδου ποδοσφαίρου, δηλαδή του μοναδικού κερδοφόρου τμήματος του αθλητισμού.   

               β).- Τέλος, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 7 του Ν.2725/1999 :  «Η κατά οποιονδήποτε τρόπο μερική ή ολική εκποίηση και αλλαγή χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων των σωματείων απαγορεύεται. Κατ' εξαίρεση, αν οι παραπάνω εγκαταστάσεις δεν καλύπτουν ή δεν εξυπηρετούν πλέον τις αγωνιστικές ανάγκες του σωματείου ή υφίσταται άφευκτη ανάγκη, επιτρέπεται η εκποίησή τους για την κατασκευή ή απόκτηση νέων που πληρούν τις ανάγκες του ή η αλλαγή χρήσης. Αποκλειστικά αρμόδιο να βεβαιώσει τα ανωτέρω καθίσταται το κατά το άρθρο 825 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δικαστήριο (Εφετείο Αθηνών). Η αίτηση υποβάλλεται από τη διοίκηση του σωματείου, ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσής του, που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του.»

Κατά συνέπεια των ανωτέρω, η μερική ή ολική εκποίηση ή αλλαγή χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων των σωματείων απαγορεύεται, τόσο από τις διατάξεις του Α.Κ. , όσο και από τον αθλητικό νόμο, επιτρεπομένων, κατ΄ εξαίρεση, σε δύο, περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις, που και αυτές δεν αποτελούν εκποίηση, αλλά αντικατάσταση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, την ύπαρξη των οποίων θα πρέπει να βεβαιώσει αποκλειστικά το Εφετείο Αθηνών και δεν αρκεί, μόνο, απόφαση της Γ.Σ. των μελών του σωματείου.

             Από τα πιο πάνω προκύπτει ότι το οικόπεδο της Α.Ε.Κ. στη Φιλαδέλφεια, ,ανήκει μεν κατά πλήρη κυριότητα υπό όρους στο Α.Σ. Α.Ε.Κ. αποτελεί όμως , στην ουσία, δημόσια έκταση, όπως δέχθηκε και η Ολομέλεια του Συμβούλιο της Επικρατείας στην πρόσφατη σχετική του απόφαση 2153/2015,  που της παραχωρήθηκε για να εξυπηρετεί κοινωφελή σκοπό. Για το λόγο αυτό χαρακτηρίζεται από τον Αστικό Κώδικα ως πράγμα εκτός συναλλαγής, και  δεν μεταβιβάζεται η χρήση του, καθοιονδήποτε τρόπο, θεωρουμένης ως μεταβιβάσεως και της μισθώσεως ή της  παροχής του δικαιώματος εκμεταλλεύσεως σε τρίτο και μάλιστα άνευ ουδενός ανταλλάγματος (Χρησιδάνειο), ούτε υποθηκεύεται ούτε κατάσχεται. 

       Ειδικότερα, όμως από τον αθλητικό νόμο, απαγορεύεται να μεταβιβασθούν, καθοιονδήποτε τρόπο, οι αθλητικές εγκαταστάσεις των αθλητικών σωματείων, όπως το Α.Σ. Α.Ε.Κ., (άρθρ. 7 παρ 9 Ν. 2725/1999) κάθε δε συμφωνία περί μεταβιβάσεως απαγορευομένη από τον νόμο, είναι απόλυτα άκυρη και ανυπόστατη (άρθρο 175 Α.Κ.)    

          Β) Γιατί, και αν ακόμη ήθελε γίνει δεκτή η άποψη που αναφέρεται στην από 3/2/2015 σύμβαση ότι, δήθεν, το δικαίωμα χρήσεως της Α.Ε.Κ. επί του ακινήτου, στηρίζεται στην παραχώρηση που της έγινε με το άρθρο 42 παρ.1 του Ν.4277/2014, πράγμα που ρητά αρνούμαι και αποκρούω και πάλι ισχύουν τα αμέσως ανωτέρω αναφερόμενα (περίπτωση Α ). Με τη διάταξη αυτή. 

           Κατά τη διάταξη αυτή έκταση συνολικού εμβαδού 29.121 τ.μ. περίπου, , παραχωρείται κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως που ιδρύθηκε με την υπ’ αρίθμ. 3844/1924 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με έδρα την Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής, για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού. Δηλαδή και με τη διάταξη αυτή, η δωρεάν παραχώρηση έγινε για την εκπλήρωση του κοινωφελούς σκοπού του σωματείου που προβλέπεται στο καταστατικό του. Η παραχώρηση αυτή είναι προσωποπαγής προς το αθλητικό σωματείο, δεδομένου ότι, μόνο αυτό, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, μπορεί να προσφέρει κοινωφελές έργο και δεν δύναται να παραχωρηθεί, περαιτέρω, και μάλιστα δωρεάν σε ανώνυμη εταιρεία.

            Γ) Γιατί με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 42 του Ν. 4277/2014, ορθά ερμηνευμένη, δεν μπορεί να παραχωρηθεί όπως αναφέρεται στην από 3/2/2015 σύμβαση έκταση 29.121 τ.μ., δεδομένου ότι, ως προκύπτει από τα αναφερόμενα στην παρούσα αγωγή δημόσια έγγραφα, δέχθηκε δε και η Ολομέλεια του Σ.τ.Ε.  με την 2153/2015 απόφασή της, τα 26.621,50 τ.μ. είχαν παραχωρηθεί στην Α.Ε.Κ. με το Παραχωρητήριο του 1934.

              Η προσπάθεια θεμελιώσεως του δικαιώματος της Α.Ε.Κ. στο άρθρο 42 του Ν.4277/2014 και η παράβλεψης του προς αυτή Παραχωρητηρίου του 1934, ενέχει άλλη σκοπιμότητα και συγκεκριμένα αυτή της όλης μεθοδεύσεως για την απομάκρυνση του σωματείου από την ιδιοκτησία του με ενοχική σύμβαση αντί της εμπραγμάτου απαιτουμένης.          

          Δ) Η απόφαση της Γ.Σ. αφορά «επικύρωση σύμβασης », που σημαίνει έγκριση του περιεχομένου σύμβασης καταρτισθείσης από τα αρμόδια προς τούτο όργανα του σωματείου είναι άκυρη για τους εξής λόγους:.

             Προϋπόθεση για την λήψη αποφάσεως περί επικυρώσεως της συμβάσεως αποτελεί η κατάρτιση της από αρμόδια προς τούτο όργανα του σωματείου. Και ως εκ τούτου η εγκυρότητα αυτής. 

           Από το περιεχόμενο της από 3/2/2015 συμβάσεως που επικυρώθηκε με την προσβαλλόμενη απόφαση και συγκεκριμένα εκ της αναφερόμενης σε αυτή παραχωρήσεως για 49 χρόνια άνευ ουδενός ανταλλάγματος της εκμεταλλεύσεως των υπό ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου, σαφώς προκύπτει ότι πρόκειται περί χαριστικής δικαιοπραξίας, χαρακτηριζόμενης από τον Αστικό Κώδικα ως χρησιδανείου, δηλαδή, ουσιαστικά πρόκειται περί δωρεάς του χώρου ανεγέρσεως των αθλητικών εγκαταστάσεων του σωματείου προς ανώνυμη εταιρεία, την  «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», που δεν είναι Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Α.Ε.) και με την  οποία, ουδεμία απολύτως σχέση έχει το νομικό πρόσωπο του σωματείου.

               Η σύμβαση αυτή καταρτίσθηκε και υπεγράφει από τους φερομένους ως εκπροσώπους του εναγομένου σωματείου και τον εκπρόσωπο της αντισυμβαλλομένης ανωνύμου εταιρείας, χωρίς οι υπογράψαντες ως εκπρόσωποι του σωματείου Πρόεδρος και Γενικός  Γραμματέας να έχουν την αρμοδιότητα και εξουσία, σύμφωνα με τα άρθρα 16 και 17 του καταστατικού  χαριστικής παραχωρήσεως περιουσίας του νομικού προσώπου και συγκεκριμένα περιουσίας ανήκουσα, στην ουσία, στο Ελληνικό Δημόσιο και εκτός συναλλαγής, σύμφωνα με τα ανωτέρω εκτεθέντα.  

              Αλλά και αν ακόμη ήθελε προβληθεί ο ισχυρισμός ότι υπάρχει απόφαση του Δ.Σ., ...και πάλι αυτό δεν έχει καμία αρμοδιότητα και εξουσία χαριστικής δικαιοπραξίας περιουσιακών στοιχείων του σωματείου          

              Κατά συνέπεια αυτών είναι άκυρη η απόφαση της Γ.Σ. περί επικυρώσεως ανυποστάτου και ακύρου  αποφάσεως των ανωτέρω Προέδρου και Γενικού Γραμματέα του σωματείου.

              Επειδή η παρούσα αγωγή είναι νόμιμη, θεμελιουμένη στα όσα αναπτύσσουμε ανωτέρω και στις επικαλούμενες διατάξεις του νόμου και του καταστατικού του σωματείου, ασκείται δε νομοτύπως και εμπροθέσμως προ της παρόδου της οριζόμενης  από το άρθρο 101 Α.Κ. προθεσμίας των έξη (6) μηνών από τη λήψη της προσβαλλόμενης αποφάσεως.

               Επειδή με την προσβαλλομένη απόφαση της Έκτακτης Γ.Σ. της 3/2/2015 επιχειρείται, με διαφόρους μεθοδεύσεις, η υφαρπαγή της ακίνητης περιουσίας του Αθλητικού Σωματείου Α.Ε.Κ. , που στην ουσία αποτελεί περιουσία του Δημοσίου ταχθείσα για την εξυπηρέτηση κοινωφελών σκοπών που αποτελούν και τους σκοπούς του Σωματείου , με συνέπειες τη στέρηση του θεμελιώδους δικαιώματος στεγάσεως των αθλητικών του τμημάτων και την απώλεια πόρων από την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεών που θα ανεγερθούν, όπως συμβαίνει σε όλα τα αθλητικά σωματεία που διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις.

               Επειδή, κατ’ ακολουθία των ανωτέρω εκτεθέντων, η προσβαλλόμενη απόφαση είναι ανυπόστατη,  αλλιώς άκυρη για τους ανωτέρω εκτιθεμένους λόγους και για όσους άλλους ρητά επιφυλασσόμαστε να προσθέσουμε νόμιμα και εμπρόθεσμα και θα πρέπει, γενομένης δεκτής της παρούσα αγωγής να αναγνωρισθεί το ανυπόστατο της προσβαλλόμενης αλλιώς να κηρυχθεί αυτή άκυρη με απόφαση του Δικαστηρίου Σας

              Επειδή συντρέχουν οι προϋποθέσεις του εννόμου συμφέροντος, δεδομένου ότι...

               Επειδή το Δικαστήριό Σας είναι αρμόδιο καθ’ ύλη και κατά τόπο προς εκδίκαση της παρούσας αγωγής.
        
                                ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και όσους άλλους ρητά..., νόμιμα και εμπρόθεσμα και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας .

                                               Ζ Η Τ Ω

Να γίνει δεκτή η παρούσα αγωγή. Να αναγνωρισθεί η ακυρότητα αλλιώς να ακυρωθεί και εξαφανισθεί για τους λόγους που..., η προσβαλλομένη από 3ης Φεβρουαρίου 2015 απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως του εναγομένου Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ » και τον δ.τ. «Α.Ε.Κ.», το οποίο εδρεύει στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής ως προς το θέμα της ημερησίας διατάξεως  « Επικύρωση της σύμβασης για την ανέγερση του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια » . Και Να συμψηφισθεί η δικαστική δαπάνη.

                                                         Αθήνα   29 Ιουλίου 2015

                                               Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ   

1 σχόλιο:

  1. Αυτη η αγωγη, περα απο το ουσιαστηκο περιεχομενο της, μπορει να μην ερχεται και τοσο ασχημα στο μεγαλο αφεντηκο........./// Και αυτο εχει να κανη, οτι πλεον η οποιαδηποτε καθηστερηση του γυπεδου, θα χρεονεται στα νομικα κοληματα....... ενω μπορουμε να καταλαβουμε ,οτι το πραγματικο και μεγα κωλημα ειναι οτι ΚΑΝΗΣ, δεν θελη να βαλη ζεστο χρημα...... Ουτε το μεγαλο αφεντικο και οι φυλοι του, ουτε και η κρατηκη χρηματοδωτηση ειναι αμεσα διαθεσημη......... Συγουρα το σηριαλ--Γυπεδο-- θελη και τους κακους του.......////

    ΑπάντησηΔιαγραφή