.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η θέση της Ρένας Δούρου για την ΜΠΕ και το γήπεδο της ΑΕΚ αποκλειστικά στο aek24hours

Μάριος Ματσάνκος

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα συζήτησης τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν γιατί δεν τοποθετήθηκε η Ρένα Δούρου. Πράγματι, έκανε εντύπωση το γεγονός πως η Περιφερειάρχης πέταξε το… μπαλάκι στην εξέδρα και χωρίς να πάρει θέση για το αν εγκρίνει ή όχι τη ΜΠΕ, άφησε άλλους να «αλληλοτρώγονται».
Το aek24hours.gr επικοινώνησε με την κ. Δούρου για να της θέσει κάποια ερωτήματα, αλλά λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων μας παρέπεμψε στο Γραφείο Τύπου της.

Επικοινωνήσαμε λοιπόν με την ευγενική, κ. Ελένη Τσερεζόλε για να πάρουμε την επίσημη θέση της Ρένας Δούρου για την ΜΠΕ και το γήπεδο της ΑΕΚ.


Στην ερώτησή μας γιατί δεν τοποθετήθηκε η κ.Δούρου πάνω στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η απάντηση που μας δόθηκε ήταν η εξής: «Η κ. Δούρου τοποθετείται σπάνια. Δεν είναι θέμα αν πει η ίδια ναι ή όχι για την Μελέτη, η οποία σας θυμίζω ότι πέρασε με πολλή μεγάλη πλειοψηφία. Άλλωστε από το Σεπτέμβριο του 2014 η κ. Δούρου ακολουθεί πιστά την ίδια πολιτική που έχει χαράξει. Δεν αλλάζει λοιπόν σε τίποτα την τοποθέτησή της για όλα όσα έχει πει για το γήπεδο της ΑΕΚ».

Για το ποια είναι τα επόμενα βήματα, η κ. Τσερεζόλε μας τόνισε: «Τώρα η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα πρέπει να περάσει από το Υπουργείο. Ο κ. Σκουρλέτης μαζί με τις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα δώσουν ή όχι το οκ για να ‘’κλειδώσει’’ η ΜΠΕ».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας, μεταφέραμε στην έμπειρη δημοσιογράφο, ότι στη συνάντηση που είχε γίνει μεταξύ Δούρου – Μελισσανίδη, τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της ΑΕΚ για το γήπεδο. Ότι η ΑΕΚ θα πάρει το δίκαιο και νόμιμο που δικαιούται. Πράγματι μας το επιβεβαίωσε. «Ισχύουν απολύτως τα λόγια της κ. Δούρου. Ότι το νόμιμο και δίκαιο που δικαιούται η ΑΕΚ για το γήπεδο θα το πάρει. Ότι είναι παράνομο και άδικο, όχι. Σε εκείνη τη συνάντηση η Περιφερειάρχης έβαζε τα ζητήματα των προϋποθέσεων σε σχέση με τη νομιμότητα που υπάρχει για να γίνει το γήπεδο. Κινούμαστε σε αυτό το πλαίσιο».

Κλείνοντας την ρωτήσαμε αν οι όροι και οι προϋποθέσεις που έβαλε το Περιφερειακό Συμβούλιο εμποδίζουν την ανέγερση του γηπέδου ή όχι και φυσικά αν πρέπει να γίνουν πριν ή μετά την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς».

Η απάντηση που πήραμε ήταν η εξής: «Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με το γήπεδο. Δεν είμαι και η αρμόδια να σας απαντήσει βέβαια. Νομίζω όμως, πως οι όροι που έθεσε το Συμβούλιο πρέπει να γίνουν παράλληλα με την οικοδόμηση του γηπέδου».

πηγή: aek24hours.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου