.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Νάσος Αναγνωστόπουλος: Για τα «σκουπίδια» οι προϋποθέσεις που θέσαμε για το γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ) (βίντεο)



Ο Νάσος Αναγνωστόπουλος ήταν εκείνος που από την πλευρά της πλειοψηφίας, έκανε την εισήγηση στο περιφερειακό συμβούλιο που συζήτησε τη ΜΠΕ του γήπεδου Μελισσανίδη. Σε αυτή περιλαμβάνονταν κάποιοι όροι και  προϋποθέσεις που υποτίθεται κρίνονταν απαραίτητη η τήρηση τους, προκειμένου να αδειοδοτηθεί το έργο.

Αυτός ο ίδιος πολιτικός που τους εκφώνησε και τους ψήφισε, έρχεται με δηλώσεις του στο aek24hours.gr, να τους ακυρώσει με μια μονοκοντυλιά! Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι αδιάλειπτα συνεχίζεται η λειτουργία του πολιτικού προσωπικού, ως υπηρετικού της οικονομικής ολιγαρχίας, και με το ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ν. Αναγνωστόπουλος, οι όροι και οι προϋποθέσεις που αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν έχουν αξία, από τη στιγμή που δεν είναι απαραίτητο πρώτα να φτάσει η γραμμή 4 στον Περισσό, και μετά να γίνει το γήπεδο!

Σε πιο απλά ελληνικά, έβαλαν τους όρους και τις προϋποθέσεις για να παραστήσουν πως υπερασπίζονται τους κατοίκους της περιοχής, και δε διστάζουν να θέσουν εμπόδια στα μεγάλα συμφέροντα. Ενώ στην πραγματικότητα μονομερώς τα υπερασπίζονται.


Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε όσα εισηγήθηκε ο Ν. Αναγνωστόπουλος στην Περιφέρεια για λογαριασμό της Δύναμης Ζωής. Μέχρι το 9.14 εκφωνεί όσα ισχυρίζεται η ΜΠΕ Μελισσανίδη. Στο σημείο εκείνο αρχίζει να εκφωνεί τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Περιφέρεια Αττικής. 

«…εισηγείται… τις ακόλουθες προϋποθέσεις…»

Στο 10.38 αναφέρεται με σαφήνεια στην προϋπόθεση κατασκευής του γήπεδου, αφού προηγηθεί ο εκσυγχρονισμός των σταθμών του ΗΣΑΠ και η επέκταση της γραμμής 4 ως τον Περισσό.

«…εν τούτοις, στην περίπτωση του εξεταζόμενου έργου δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αν δεν προηγηθεί ο εκσυγχρονισμός των σταθμών ΗΣΑΠ, Περισσός – Πευκάκια, καθώς και η επέκταση της γραμμής 4 του Μετρό…»


        .


Ακολουθεί η αναδημοσίευση από το aek24hours.gr:


Αποκαλύψεις για το γήπεδο της ΑΕΚ από τον εισηγητή του ΠΕ.ΣΥ. που είπε «ναι» στη ΜΠΕ της «Αγιά Σοφιάς»


Μάριος Ματσάνκος

Μετά τη θέση της Ρένας Δούρου για την ΜΠΕ και το γήπεδο της ΑΕΚ, το aek24hours.gr επικοινώνησε με τον εισηγητή του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νάσο Αναγνωστόπουλο για να μάθει αν οι όροι και οι προϋποθέσεις που έβαλε το ΠΕ.ΣΥ. «μπλοκάρουν» αντί να βοηθούν την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς».
Ο πολιτικός μηχανικός απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις, ήταν αποκαλυπτικός, ωστόσο, μας άφησε και κάποιες απορίες.


«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε προ των πυλών να γίνει ένα μεγάλο έργο. Θα πρέπει τα αρμόδια υπουργεία να δουν τι θα κάνουν. Άρα προχωράμε για την υλοποίησή του», ανέφερε αρχικά ο κ. Αναγνωστόπουλος όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

«Υπογειοποιήσεις με χρήματα του Δημοσίου»

Φυσικά εκεί που σταθήκαμε είναι στους όρους που θέτει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως για παράδειγμα η ταπείνωση οδών πέριξ του γηπέδου και αν αυτά τα 20 εκατ. ευρώ που δίνει η Περιφέρεια θα πάνε για το γήπεδο ή για τις υπογειοποιήσεις. «Μία πόλη λειτουργεί με τα δημόσια έργα. Τα 20 εκατ. είναι αποκλειστικά για το γήπεδο της ΑΕΚ», τόνισε ο εισηγητής της ΜΠΕ. Αυτομάτως θα πρέπει να βρεθεί επιπλέον ποσό για τις υπογειοποιήσεις. «Πράγματι» μας απάντησε. Όταν τον ρωτήσαμε ποιος θα δώσει αυτά τα χρήματα μας είπε «το Δημόσιο. Θα είναι χρήματα του Δημοσίου».

Από κει και πέρα, ρωτήσαμε τον κ. Αναγνωστόπουλο σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ΜΠΕ και αν έχει περάσει στα χέρια του Υπουργείου. Η απάντησή του ήταν η εξής: «Καταρχάς να πω ότι εμείς είπαμε ναι στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το γήπεδο της ΑΕΚ. Η απόφασή μας είναι καθαρά γνωμοδοτική και τίποτα παραπάνω. Τα τελικά συμπεράσματα τα βγάζει το υπουργείο. Ας πούμε ότι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαβούλευσης. Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν και πιστεύω πως καλύψαμε το μεγαλύτερο κομμάτι. Εγκρίναμε τη Μελέτη και είμαστε στη σωστή κατεύθυνση για το γήπεδο».

anagnwstopoulos
«Παράλληλα γήπεδο και γραμμή 4 του Μετρό»

Του εκφράσαμε και τις ανησυχίες μας για ακόμα έναν όρο του ΠΕ.ΣΥ., της δημιουργίας της γραμμής 4 του Μετρό κι αν αυτή θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ανέγερση του γηπέδου. «Κοιτάξτε. Εμείς αυτό που είπαμε είναι πως για να γλιτώσει η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας το κυκλοφοριακό θα πρέπει ο κόσμος της ΑΕΚ να μετακινείται με τα Μέσα μεταφοράς. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει πριν το γήπεδο η γραμμή 4. Μπορούν να προχωρούν παράλληλα ή και ακόμα να γίνει πρώτα το γήπεδο της ΑΕΚ και στη συνέχεια να ολοκληρωθεί και η γραμμή 4 του Μετρό».

«Βρισκόμαστε σε καλό σημείο – Το Υπουργείο την τελική απόφαση»

Ερωτηθείς για την τροποποίηση της μελέτης του έργου, έτσι ώστε να μην αποκόπτεται ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου από το Άλσος και να εντάσσεται αρμονικά και χωρίς εδαφικές εξάρσεις στον γενικότερο σχεδιασμό ανάπλασης του χώρου, όπως αναφέρει το Περιφερειακό Συμβούλιο του ξεκαθαρίσαμε πως στην ΑΕΚ δεν σκέφτονται να αλλάξουν το παραμικρό από το υπάρχον σχέδιο που έχουν καταθέσει για να μας απαντήσει με διάθεση χιούμορ «κακό του κεφαλιού τους. Σε ένα έργο πρέπει να κάνεις και υποχωρήσεις».

Κλείνοντας του ζητήσαμε να μας κάνει μία πρόβλεψη για το διάστημα που πιστεύει ότι θα είναι έτοιμη η ΜΠΕ. «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο. Πιστεύω πως τις επόμενες μέρες η μελέτη θα έχει βγει και θα μπορεί το Υπουργείο να την εξετάσει», κατέληξε στο aek24hours.gr.

Θυμηθείτε την επίσημη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ΜΠΕ του γηπέδου της ΑΕΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου