.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Το ψήφισμα για τους πρόσφυγες που έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25-5-16 φορείς και συλλογικότητες της περιοχής μας (βίντεο)



Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης», Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας,
Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας,
Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο
Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Ιωνίας & γύρω περιοχών,
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή,
Συντονισμός για Προσφυγικό/Μεταναστευτικό
Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων


 Η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, η οποία υπογράφτηκε και από την Ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έβαλε την οριστική ταφόπλακα σε ότι περιγράφει ο  όρος «δικαιώματα προσφύγων» κουρελιάζοντας την συνθήκη της Γενεύης μαζί με όλα τα προβλεπόμενα για πρόσφυγες πολέμου που χρήζουν διεθνούς προστασίας. Η συγκεκριμένη απόφαση σημαίνει κλειστά σύνορα, απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Για όλα τα παραπάνω πρέπει να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που ξεριζώνουν από τις εστίες τους εκατομμύρια ανθρώπους Να βρεθούμε στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών, που βιώνουν δύσκολες απάνθρωπες συνθήκες και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση αναγκαία μέτρα για την υποδοχή και την αξιοπρεπή φιλοξενία τους, την κατάργηση όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από την Δημοτική Αρχή:

§  Αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Να ανοίξουν οι κλειστοί δημόσιοι χώροι (π.χ. χώρος έναντι σταθμού ηλεκτρικού ΠΕΡΙΣΣΟΥ, ΚΗΦΗ) και άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους που υπάρχουν στη περιοχή μας.

§  Σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να παρέχεται περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία. 

§  Να εγγραφούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία τα παιδιά των προσφύγων για να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά. Να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής σε δημοτικά και γυμνάσια.  

§  Άμεση χρηματοδότηση και μαζικές προσλήψεις – διορισμοί σε σχολεία, νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, κοινωνικών λειτουργών, μαγείρων διερμηνέων και υπαλλήλων στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

§  Πρέπει ο Δήμος σε συνεργασία με την κοινωνία να σπάσουν εδώ και τώρα τις αλυσίδες των δολοφονικών συνεπειών των μνημονίων και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ



ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



ΌΧΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ



ΌΧΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ


Ακολουθεί ολόκληρη η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

 
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου