.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την Πέμπτη, 9 Ιούνη, 5μμ, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οδός Αθήνας


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την Πέμπτη, 9 Ιούνη, 5μμ, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οδός Αθήνας
Προσυγκεντρώσεις στις 4μμ σε Ομόνοια και Μοναστηράκι
Αθήνα πόλη ανοιχτή, πόλη της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες
Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας όπου θα διεξαχθεί το δημοτικό συμβούλιο με κεντρικό θέμα το προσφυγικό, καλούν σωματεία εργαζομένων, δημοτικές κινήσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, επιτροπές προσφύγων, κοινότητες μεταναστών, αλληλέγγυοι/ες και η ΚΕΕΡΦΑ διεκδικώντας να ανοίξουν οι κλειστοί χώροι και οι δομές της πόλης για τους πρόσφυγες.
Η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό σήμανε 1030 πνιγμένους σε μία βδομάδα. Σήμανε κρατήσεις στα hot spots και απελάσεις, σημαίνει γκετοποίηση με στρατόπεδα απομονωμένα από τον αστικό ιστό, ελεγχόμενα και κλειστά, με απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.
Κόντρα στις ρητορικές μίσους δεν θα επιτρέψουμε τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές μας.
Θέλουμε ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Για να σταματήσουν και να ανατραπούν οι ρατσιστικές πολιτικές, απαιτούμε τώρα από το Δήμο της Αθήνας και από τα συναρμόδια υπουργεία:
·         Να ανοίξουν άμεσα και να λειτουργήσουν ως χώροι φιλοξενίας κλειστά ξενοδοχεία, κτίρια υπηρεσιών που δεν λειτουργούν και άλλοι διαθέσιμοι δημόσιοι χώροι, όπως τα κλειστά νοσοκομεία (Γενικό Πατησίων, Πολυκλινική, ΙΚΑ).

·         Όχι στη μετατροπή του Ελαιώνα σε κέντρο κράτησης και γκέτο.

·         Μαζικές προσλήψεις τώρα και διορισμοί μονίμων σε σχολεία και νοσοκομεία, βρεφοκόμων, κοινωνικών λειτουργών, μαγείρων, διερμηνέων και υπαλλήλων στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων (Βρεφοκομείο, ΚΥΑΔΑ, Καθαριότητα κλπ).

·         Να παρέχεται περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία σε όσους και όσες έχουν ανάγκη. Εκτός από την πρωτοβάθμια περίθαλψη, να αντιμετωπίζονται και τα περιστατικά που χρήζουν εξετάσεων, θεραπειών και επεμβάσεων.

·         Να εγγραφούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία τα παιδιά των προσφύγων για να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά και να μην υπάρξει καμιά συγχώνευση-κατάργηση νηπιαγωγείο ή άλλης σχολικής μονάδας. Να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής σε δημοτικά και γυμνάσια ώστε να εγγραφούν και να φοιτήσουν τα ανάλογης ηλικίας παιδιά.

·         Δωρεάν μετακίνηση των προσφύγων και όλων των απόρων στα συγκοινωνιακά μέσα

Καλούν: Δημοτικές Κινήσεις, ΟΕΝΓΕ, B’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Αθηνά», Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Λαϊκό, Σύλλογος ΣΕΥΠ ΕΟΠΠΥ-ΠΕΔΥ, Συντονιστικό σωματείων και φορέων Αμπελοκήπων, Συνέλευση City Plaza, Φιλοξενία προσφύγων στο 5ο Λύκειο Αθηνών, Φοιτητικοί σύλλογοι, Κοινότητες μεταναστών, Επιτροπή προσφύγων από Ελληνικό, Ελαιώνα, Πειραιά, Σκαραμαγκά, ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου