.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» (ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΚΛΙΜΑ ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 30 ΕΚ. ΤΗΣ Α’ ΦΑΣΗΣ)


Αν για χρόνια είσαι καταπιεσμένος και δεν σπανίως χαίρεσαι (και τότε όχι για πολύ), αν έχεις γεννηθεί μετά το 1994 και δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος τότε είσαι αναγκασμένος να μεγαλοποιείς οτιδήποτε μπας και χαρείς λίγο. Αυτό στον κόσμο της Α.Ε.Κ. σημαίνει να ζείς στ’ απόνερα ενός «αγιασμού» και της έναρξης των εκσκαφών για το νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ. Ως οπαδός δεν χρειάζεται να πολυσκοτίζεις το κεφάλι σου με πολλές λεπτομέρειες. Άλλωστε τα περισσότερα απ’ αυτά δεν έχουν και μεγάλες δυνατότητες επεξεργασίας. Γι’ αυτό και καλύπτουν τις ανάγκες παραμυθιάσματος τους με Κετσετζόγλου & Σία. Παραμυθιάζονται μ’ όσα γράφουν, αν και θα έπρεπε να δίνουν βάση σ’ όσα ΔΕΝ γράφουν.

Δεν έχει νόημα ν’ ασχοληθούμε και να σχολιάσουμε τα διθυραμβικά (τουλάχιστον έτσι νομίζουν αυτοί που τα γράφουν) κείμενα των τελευταίων ημερών. Ούτε έχει νόημα ν’ απαντήσουμε στα κομπλεξικά υπονοούμενα όσων δηλώνουν δημοσιογράφοι (και μάλιστα αθλητικοί) γιατί είναι παντελώς άχρηστοι για οτιδήποτε άλλο. Αυτοί το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να γλύφουν το εκάστοτε αφεντικό περιμένοντας κάποια ανταπόδοση. 

Ωστόσο το καλύτερο (μετά τις μαλακίες Κετσετζόγλου περί «Εθνάρχη της Α.Ε.Κ.») το διαβάσαμε από έναν «πολιτικό αρθρογράφο» του οποίου τα κείμενα φιλοξενεί το ΑΕΚ365. Αυτό το «πολιτικός» αφήνει τα πάντα ανοικτά και έτσι μπορείς να γράφεις για τα πάντα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κείμενα του είναι και αντικειμενικά, πολύ περισσότερο όταν όπως φαίνεται με κάθε ευκαιρία αποθεώνει τον Αντώνη Σαμαρά. Άρα, είναι λογικό ν’ αποθεώνει και τον φίλο του ο οποίος σύμφωνα με τον αρθρογράφο είναι «ο λάθος άνθρωπος για να τον κοντράρεις». Τώρα γιατί του πήρε πάνω από 3 χρόνια να βγάλει ένα παληόχαρτο μη τον ρωτήσετε γιατί δεν ασχολείται με λεπτομέρειες.

Όπως σημειώθηκε και στην εισαγωγή αν οι οπαδοί παραμυθιάζονται μ’ όσα διαβάζουν θα έπρεπε αντίστοιχα να προβληματίζονται μ’ όσα ΔΕΝ διαβάζουν τις τελευταίες μέρες. Για παράδειγμα την προηγούμενη φορά που θα ξεκίναγαν τα έργα ο «Τίγρης» είχε παραγγείλει τα τσιμέντα. Τούτη την φορά δεν διαβάσαμε κάτι τέτοιο. Τώρα, όμως, που βγήκε η Άδεια για την οποία τόσο κόπιασε ο Μελισσανίδης και το επιτελείο του θα έπρεπε να διαβάζουμε συνεχώς δηλώσεις των πλουσίων ΑΕΚτζήδων σχετικά με τη συνεισφορά τους στο χτίσιμο του γηπέδου. Δηλώσεις σχετικά με το πόσο στηρίζουν το εγχείρημα και πόσο περήφανοι είναι που συμμετέχουν σ’ αυτό.

Βέβαια θα μπορούσε ν’ αντιτείνει κανείς ότι αυτή την περίοδο οι περισσότεροι λείπουν, αλλά τι διάολο ούτε μια τηλεφωνική δήλωση δεν μπορούν να βγάλουν τ «γιουσουφάκια»; Αυτή η έλλειψη δηλώσεων θα έπρεπε να προβληματίζει. Πολύ περισσότερο που αν τώρα μετά την έκδοση της Οικοδομικής Άδειας και το ξεκίνημα των σκαψιμάτων οι επώνυμοι και λεφτάδες ΑΕΚτζήδες δεν βγαίνουν να δηλώσουν ότι θα συμμετάσχουν οικονομικά δεν βλέπουμε πότε θα το κάνουν. Φυσικά αν από κάποιους τους ζητηθεί να τσοντάρουν μ’ έμμεσο τρόπο όπως με το να δώσουν στο κόστος τα τσιμέντα δεν πρόκειται ν’ αρνηθούν. Οι άλλοι όμως που δεν ασχολούνται με τα οικοδομικά και ο μόνος τρόπος συνεισφορά τους είναι η χρηματοδότηση τι θα κάνουν; Αυτό μένει να μας το ξεκαθαρίσει μόνο το μέλλον.   

Οπότε για την χρηματοδότηση του γηπέδου στρέφονται άπαντες στον Μελισσανίδη. Υποτίθεται ότι σε κάποιον λογαριασμό (όχι της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.») υπάρχουν περίπου 23 εκ. Ευρώ. Το σύνολο του κόστους της Α’ Φάσης έχει πρίν τις αλλαγές τους ΚΕ.Σ.Α. προσδιοριστεί στα 30 εκ. (με Φ.Π.Α.). Η Α’ Φάση περιλαμβάνει σκαψίματα, αντιστηρίξεις και τον σκελετό του γηπέδου. Συνεπώς και εφ’ όσον δεν υπάρξουν άμεσα νομικά εμπόδια θα πρέπει αυτά τα λεφτά (που υποτίθεται ότι υπάρχουν) να μπουν ως Μ.Κ. στο Ταμείο της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.». Που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ενημερωθούμε από τα «γιουσουφάκια» και γι’ αυτό. Φαίνεται πως ζυγώνει η ώρα στην οποία ο Μελισσανίδης θα πρέπει ν’ αποδείξει αν μπορεί να χτίσει το νέο γήπεδο όπως φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει οι οπαδοί που πίνουν νερό στ’ όνομα του και ξεχαρμανιάζουν σαν Γαύροι στο διαδίκτυο.

Υ.Γ. Πότε να περιμένουμε την ανακήρυξη του «Κράτους της Α.Ε.Κ.;». Γιατί τώρα που προσδιοριστήκαμε ως «Έθνος» (όχι η εφημερίδα) και βρήκαμε και τον «Εθνάρχη» μας θα είναι έγκλημα να μην κάνουμε δικό μας Κράτος. 

Βέβαια, τον καταλαβαίνω τον «Κεφτέ», καθώς οι υπόλοιποι τίτλοι ήταν πιασμένοι. «Πατριάρχη της Α.Ε.Κ.» δεν μπορούσε να τον ανακηρύξει. Ούτε καν «ΑΕΚάρχη». Ο τίτλος του «Πρίγκιπα» ανήκει δικαιωματικά στον Ντούσκο, οπότε τι του έμενε; Όσο για το «Εθνάρχης της Α.Ε.Κ.» ούτε αυτός κατάλαβε τι έγραφε, ούτε όσοι τον διαβάζουν και τον πιστεύουν (ας πρόσεχαν) κατάλαβαν τι διάβασαν. Το μόνο που κατάλαβαν ήταν το γλύψιμο ενός από τα «γιουσουφάκια» προς τον εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Όμως, αν το καλοσκεφτούμε μόνον «Εθνάρχη» θα μπορούσε ν’ ανακηρύξει ο «Κεφτές» έναν κοτζάμ «κουροπαλάτη».    

01 Αυγούστου 2017
παρατηρητήριο.
πηγή: aek-watch.gr

1 σχόλιο:

  1. Ενω εσυ με τον τροπο που γραφεις και τις ανακριβειες και τα ψεματα σε κανει μεγαλο δημοσιογραφο, απλα για γελια εισαι, οσο για το γηπεδο μην μου ανχωνεσε που θα βρεθουν τα λεφτα απλα περιμενε τα εγκαινια

    ΑπάντησηΔιαγραφή