.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ

 
ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στάση εργασίας 12.00 – λήξη βάρδιας
και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 στη Μπουμπουλίνας.
Να νεκρώσουν οι υπηρεσίες – να σταματήσει κάθε εργασία στο Κεντρικό Κτίριο του ΥΠΠΟ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στάση εργασίας 12.00 – λήξη βάρδιας
συγκέντρωση στις 12.30 στη Μπουμπουλίνας και πορεία στο ΥΔΜΗΔ,
μαζί με τους συναδέλφους από όλο το δημόσιο που υφίστανται
τη βάρβαρη πολιτική των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων 
  
 
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ και άλλοι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρία στη ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας) ενάντια στην αστυνομική παρέμβαση στην απεργία και στην Απεργιακή Επιτροπή.
Αντιπροσωπεία με μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναντήθηκε με αξιωματούχους στους οποίους τόνισε ότι οι ενέργειες της αστυνομίας δεν έχουν καμιά νομική βάση.
Σήμερα τέσσερα μέλη του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης (2/12) των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο Αθήνας θα κατέθεταν στην «Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του 2ου Τμήματος Προστασίας του Κράτους & του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (!) μετά από εισαγγελική παραγγελία.
 
Παρά την προδοτική στάση απομόνωσης του αγώνα από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, τη γκαιμπελική προπαγάνδα των Μνημονιακών ΜΜΕ και τις ενέργειες τρομοκράτησης, οι εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο Αθήνας συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις για 15η βδομάδα.          
 
Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα Κλεισίματα, τις Διαθεσιμότητες, τις Ιδιωτικοποιήσεις και τις Εργολαβίες τονίζει :
«Η νέα σύσκεψη [Παρασκευή 13/12] πραγματοποιήθηκε την ώρα που η κυβέρνηση και ο Αρβανιτόπουλος συνεχίζουν την λυσσαλέα προσπάθεια να σταματήσουν τη συνεχιζόμενη για 15η εβδομάδα απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ χωρίς να τα καταφέρνουν. Οι μνημονιακοί συνδικαλιστές όχι μόνο δεν καταφέρνουν να επιβάλλουν με πραξικοπηματικό τρόπο την αναστολή της απεργίας, αλλά κηρύσσονται έκπτωτοι από τη συνέλευση των εργαζόμενων. Έτσι αναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά «οι δυνάμεις της τάξης». Η παρουσία αστυνομίας στα κτίρια της Χρ. Λαδά και η κλήση σε απολογία στην ΓΑΔΑ των μελών του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων του Παν/μιου της Αθήνας, αποτελούν ωμές αστυνομικές παρεμβάσεις στους εργατικούς αγώνες. Καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες και επικίνδυνες για τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μεθοδεύσεις.
Χαιρετίζουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ για συνέχιση της απεργίας διαρκείας όσο χρειαστεί, ενάντια στις απειλές, την τρομοκράτηση και την προσπάθεια διάσπασης του αγωνιστικού μετώπου από τον φασίστα υπουργού Υγείας. Όσο και αν μιλάει για μεταρρυθμίσεις, όλη η κοινωνία καταλαβαίνει ότι εννοεί την κατεδάφιση κάθε μορφής υγείας και περίθαλψης για το λαό. Οι απειλές για διαθεσιμότητα όλων των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ και οι 1600 διαθεσιμότητες - απολύσεις των οδηγών όλων των νοσοκομείων της χώρας, δείχνει το μέγεθος της διάλυσης που θέλουν να επιβάλλουν στη δημόσια υγεία.
·       Την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη, συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στην κινητοποίηση των διαθέσιμων του Δημοσίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Καλούμε όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση για  εκείνη την ημέρα και απαιτούμε από την ΑΔΕΔΥ την προκήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.
·       Την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη, στις 7μμ στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, συμμετέχουμε και στηρίζουμε, την εκδήλωση του Συντονιστικού των νοσοκομείων της Αθήνας, για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.
·       Οργανώνουμε την Κυριακή 22 Δεκέμβρη εξόρμηση – πικετοφορία του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ στις 12 το μεσημέρι στην Ερμού για να ενημερώσουμε χιλιάδες εργαζόμενους για τον αγώνας μας.
·       Προγραμματίζουμε για την Πέμπτη 9 Γενάρη μεγάλη εκδήλωση - συνέλευση του Συντονισμού στις 5 μμ στο αμφιθέατρο του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια, για να προχωρήσουμε οργανωμένα και συντονισμένα από τα κάτω σε πανεργατική απεργία τον Γενάρη. Στη συνέχεια στις 9μμ, προχωράμε στην πραγματοποίηση μεγάλης συναυλίας στον υπαίθριο χώρο των προπυλαίων. Προχωράμε στην έκδοση αφίσας και προκήρυξης.
·       Καλούμε σε νέα σύσκεψη του Συντονισμού όλα τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και αγωνιστές από τους χώρους την Δευτέρα 23 Δεκέμβρη στις 5μμ στα Προπύλαια για το παραπέρα συντονισμό των δράσεων μας.» ■
 
► Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων σε ανακοίνωση της (15/12) εκτιμά πως συνεχίζεται και κλιμακώνεται η επίθεση της Κυβέρνησης και της Τρόικας στα δημόσια αγαθά, τον δημόσιο τομέα και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Γι’ αυτό αποφάσισε:
ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στάση εργασίας 12.00 – λήξη βάρδιας
και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 στη Μπουμπουλίνας.
Να νεκρώσουν οι υπηρεσίες – να σταματήσει κάθε εργασία στο Κεντρικό Κτίριο του ΥΠΠΟ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στάση εργασίας 12.00 – λήξη βάρδιας
συγκέντρωση στις 12.30 στη Μπουμπουλίνας και πορεία στο ΥΔΜΗΔ,
μαζί με τους συναδέλφους από όλο το δημόσιο που υφίστανται
τη βάρβαρη πολιτική των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων
 
Επίσης η ανακοίνωση αναφέρει: «Καλούμε την ΠΟΕΥΠΠΟ, τους Κλαδικούς και Ενιαίους Συλλόγους σε όλη τη χώρα να συντονίσουμε και να μαζικοποιήσουμε τις αντιδράσεις μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, μέσα και από τοπικές συνελεύσεις και δράσεις, να δηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια εξόντωσης του ΥΠΠΟΑ και των εργαζομένων του. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου