.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Μετά τις γιορτές θα ξέρουμε καλύτερα...



Από αυτά που πληροφορούμε, η «Καλημέρα» ομόφωνα αποφάσισε να συνεχίσει την πορεία της προς τις εκλογές, με επικεφαλής τον κ. Χ. Τομπούλογλου. Δε γνωρίζω πόσοι και ποιοι ήταν παρόντες και ποιοι απόντες ιδιαίτερα από όσους έχουν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι.

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι πως η παρουσία του κ. Χ. Τομπούλογλου, ακόμη και κάτω από τις νέες δυσμενέστατες για τον ίδιο συνθήκες, εμφανώς δεσπόζει του συνδυασμού. Προσωποκεντρικός ήταν πάντα ο συνδυασμός και απλά επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά με τον πιο πανηγυρικό τρόπο.


Η ανακοίνωση της παράταξης, με τις στην καλύτερη περίπτωση άστοχες διατυπώσεις, που είχε εκδοθεί ενώ ο επικεφαλής της ήταν στη ΓΑΔΑ, προμήνυε τη συνέχεια που μαθαίνουμε τώρα. Δε γνωρίζω αν και ποια διλλήματα απασχόλησαν τα στελέχη της ή συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση ή αν δεν υπήρξαν καν τέτοια. Το κρίσιμο όμως θα έπρεπε να ήταν, να σώσουμε την παράταξη, ή να κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τον αρχηγό μας; Η απάντηση ήρθε με την απόφαση που λέει πως επέλεξαν το δεύτερο. Άλλο επίσης ερώτημα μπορεί να ήταν, υπάρχει κάποιος καλύτερος ή ελκυστικότερος;

Έχουμε πολλά να μάθουμε και να συμβούν ακόμη πριν μπορέσει να υπάρξει ακριβής εκτίμηση για τις εξελίξεις. Σίγουρα όμως τα «τραύματα» που φέρει ο κ. Χ. Τομπούλογλου είναι βαριά και σίγουρα η «Καλημέρα» θα «αιμορραγήσει». Ενδιαφέρον έχει και πόσο συμπαγής και αξιόμαχος είναι ο πυρήνας στελεχών της που παραμένουν στο πλευρό του.

Εκείνο που διακρίνεται είναι ότι ο κ. Χ. Τομπούλογλου θα δώσει σκληρή μάχη για την πολιτική του επιβίωση, η οποία περνάει μέσα από τις δημοτικές εκλογές. Και όποτε οδηγηθεί στο δικαστήριο για να κριθούν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, θα είναι ένας αιρετός με την αντίστοιχη επιρροή στην τοπική κοινωνία. Προφανώς υπολογίζει πως αυτή η επιρροή θα είναι ένας αψευδής μάρτυρας υπερασπίσεως του.

Κάτι άλλο που θα περιμένω να δω, είναι η στάση των τοπικών στελεχών και της οργάνωσης της ΝΔ. Θα συνεχίσουν να συμπορεύονται εκλογικά μαζί του; Θα διαφοροποιηθούν θορυβωδώς και θα στηρίξουν άλλο συνδυασμό; Αλλά και κεντρικά η ΝΔ της οποίας είναι… από γέννηση παιδί της ο κ. Χ. Τομπούλογλου, τι θα κάνει; Θα δώσει μάχη να τον απομονώσει; Θα διαφοροποιηθεί δημοσίως καλώντας στελέχη, μέλη, οπαδούς να στηρίξουν-ψηφίσουν κάτι άλλο; Θα αφήσει τα πράγματα να εξελιχτούν;

Επομένως έχουμε ακόμη πολλά να δούμε πριν μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την «Καλημέρα», αλλά και την επίδραση των γεγονότων στους άλλους συνδυασμούς…

2 σχόλια:

  1. Η κ. Πατίλη μπορεί να είναι η μόνη λύση για να κερδίσουν τις εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως ο Χάρης, αυτός ο μεγάλος αγωνιστής της μίζας είναι μετρ στο να πάιρνει πόζες και να τοποθετεί με "χάρη" τον φάκελο στην εσωτερική τσέπη του παλτού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή