.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Μεθοδευμένα περιορίζονται οι δημοκρατικές λειτουργίες ενώ χρησιμοποιούνται οι θεσμοί και όχι μόνο… για την επίτευξη πολιτικών στόχων

Ορισμένα από τα ντοκουμέντα που διαρρέουν στα μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώνουν ότι κάποια πράγματα δεν είναι όπως μας τα είχαν σερβίρει. Μεθοδεύτηκε όμως η παρουσίαση τους έτσι για να διαμορφωθεί ανάλογο κλίμα στην κοινή γνώμη. Αυτό φυσικά εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες.


Έτσι τα 25.000 ευρώ με τα οποία πιάστηκε αναμφισβήτητα ο κ. Χ. Τομπούλογλου να τα έχει πάνω του, επισκίασαν τα 16.000.000 δολάρια τουλάχιστον του πρώην Γραμματέα εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας κ. Κάντα. Ο οποίος είπε ότι δε θυμάται καν πόσες μίζες έχει πάρει, και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως αφού αυτός πήρε τόσα, δε μπορεί παρά να πήραν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι πολύ περισσότερα! Θεωρητικά αυτό θα έπρεπε να το κάνει σημαία η ΝΔ γιατί αφορά κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο σήμερα όμως βαδίζει χέρι-χέρι… Προτιμά όμως να «σφάξει» δικά της παιδιά για να «ταΐσει» τους πεινασμένους πολίτες, παρά να διαταράξει τη σχέση της με το ΠΑΣΟΚ. Με το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει νομιμοποιήσει την… παράνομη σχέση της.

Πριν περάσω στην υπόθεση που αφορά τη γειτονιά μας, θα σταθώ για λίγο στην υπόθεση του Μ. Λιάπη. Όταν συνέβηκε το… τυχαίο γεγονός, μας είπαν ότι ο πρώην υπουργός παραβίασε στοπ και παραλίγο να πέσει στους μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ. Έτσι αναγκάστηκαν να τον σταματήσουν για έλεγχο. Αργότερα εμφανίστηκε ένα βίντεο από κάμερα καταστήματος σε κάποιο κανάλι.  Έδειχνε το αυτοκίνητο του Μ. Λιάπη σε ρυθμό περιπάτου, να είναι μπροστά από δυο άλλα. Μετά να ακολουθούν σε απόσταση οι μοτοσικλετιστές οι οποίοι στη συνέχεια τον σταμάτησαν. Η ανάγκη να διαρρεύσουν ψέματα για να δικαιολογήσουν και διογκώσουν το στημένο, στην περίπτωση του συμπολίτη μας κ. Χ. Τομπούλογλου είναι επίσης εμφανής.

Δυο πρώτες παρατηρήσεις. Τα ΜΜΕ μιλούσαν για βαλίτσα που περιείχε τα λεφτά, την οποία στη συνέχεια ο κ. Χ. Τομπούλογλου έδωσε στο συνεργό του. Από τη φωτογραφία δεν προκύπτει ούτε βαλίτσα, ούτε ανάγκη για βαλίτσα.

Η συνάντηση έχει γίνει σε καφετέρια μας έλεγαν. Από τη φωτογραφία όμως  προκύπτει ότι έχει γίνει σε κάποιο γραφείο. Μάλλον στο γραφείο του κ. Τ. Γκιάτη ο οποίος είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Άλφα μπανκ. Και ως εργοδοτικός συνδικαλιστής, εργάζεται όσο εργαζόταν και ο κ. Χ. Τομπούλογλου στην Εθνική.

Πρόκειται για το «μεσολαβητή» της εταιρίας που σε συνεργασία  με την ασφάλεια, παγίδευσε τον κ. Τομπούλογλου. Ο ίδιος δήλωσε πως «Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον κάθε ενός από εμάς να συμβάλλουμε ενεργητικά στην αποκάλυψη κάθε κρούσματος διαφθοράς, ιδίως όταν αυτή εμφανίζεται σε ευαίσθητους τομείς του Δημοσίου, όπως τα Νοσοκομεία.»

Εκτός όμως από το κίνητρο, θα πρέπει να εξηγήσει, πως βρέθηκε να γνωρίζει και τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, και πως έμαθε ότι αυτή εκβιάζεται από τον κατηγορούμενο και προσφέρθηκε να… μεσολαβήσει.

Κι ακόμη καλό θα ήταν να μας πει, ως εργαζόμενος, ως συνδικαλιστής και εκπρόσωπος των εργαζομένων για πολλά χρόνια, γιατί δεν έχει πέσει τίποτε στραβό… στην αντίληψη του στην τράπεζα που μισθοδοτείται! Κι αν στέκομαι σε αυτό είναι γιατί θεωρώ ότι η υπόθεση του κ. Χ. Τομπούλογλου εκτός από τα πραγματικά στοιχεία, συνιστά στημένη «πολιτική εκτέλεση» από συγκεκριμένα κέντρα και για συγκεκριμένους λόγους. Διαφορετικά δε θα είχε διογκωθεί και προβληθεί τόσο εντυπωσιακά από κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που συνεργάζονται μαζί της.

Τέλος θα ήθελα να υπενθυμίσω άσχετα με τα παραπάνω, δυο περιστατικά βίας και ακραίας βίας. Την επίθεση με καλάσνικοφ και… μπαζούκας στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, και τη δολοφονία των δυο Χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο. Θεωρώ ότι αυτές οι δυο υποθέσεις αφορούν παρακράτος και μαϊμούδες οργανώσεις, και απέβλεπαν στο αντίθετο από αυτό που οι πράξεις και τα γραπτά τους δήλωναν.

Το κοινό στοιχείο που βρίσκω να έχουν με τις υποθέσεις του Μ. Λιάπη και του Χ. Τομπούλογλου, είναι το μεθοδευμένα οργανωμένο που πρέπει να πάρει τα στοιχεία του εντυπωσιακού, και να μεταβάλλει κατά τα προσδοκώμενα των σχεδιαστών τους την κοινή γνώμη. Αδιαφορώντας για ζωές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου