.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Τυχαίο; Δε νομίζω…



Αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση που ταρακούνησε συθέμελα την πόλη μας τις τελευταίες μέρες, βρήκα ότι υπάρχει σχέδιο της τρόικας και φυσικά των κυβερνήσεων μας, για συγχώνευση και των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Μάλιστα ήδη υπάρχει νόμος με τον οποίο ο διοικητής των, Αγία Σοφία, Παίδων Πεντέλης και Αγλαΐα Κυριακού είναι ένας! Το διοικητικό καθεστώς όμως του Αγλαΐα Κυριακού δεν επιτρέπει την πλήρη ενσωμάτωση του με τα άλλα. Και αυτό καιρό τώρα χαρακτηρίζεται εμπόδιο.

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Στα δύο κρατικά νοσοκομεία ήδη έχει πατήσει πόδι «η Ελπίδα» με Πρόεδρο την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Η προοπτική τους δε, είναι η δημόσια παιδιατρική υγεία από τα 5 ευρώ που βρίσκεται σήμερα, να αποκτήσει χαρακτήρα φιλανθρωπίας και όλες οι σχετικές δωρεές, χορηγίες, επιδοτήσεις, να κατευθύνονται πλέον στο μόρφωμα που θα προκύψει από τη συγχώνευση!

Το σχέδιο παρουσιάστηκε από τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο και προβλέπει εννιά κύκλους συγχωνεύσεων των νοσοκομείων. Ο 9ος περιλαμβάνει τα νοσοκομεία παίδων και είναι αυτός που καθυστερεί εξαιτίας της νομικής μορφής που διέπει τη λειτουργία του «Αγλαΐα Κυριακού». Στα σχέδια αυτά έχουν αντιδράσει οι φορείς των εργαζομένων.

Αντικειμενικά αυτά που μάθαμε από τα δελτία ειδήσεων διευκολύνουν απροσδόκητα ή προσδοκώμενα(;) το έργο που έχουν αναλάβει οι κυβερνήσεις μας, για περιορισμό των δαπανών υγείας και πλήρη υποβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Προσωπικά λοιπόν ακόμη κι αν όλα είναι όπως ακριβώς μας παρουσιάστηκαν, επειδή δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη ούτε σε αυτούς που κυβερνούν, ούτε σε αυτούς που μας… ενημερώνουν, αφού γνωρίζω πως πρώτα εμφανίζουν κάποιο σκάνδαλο ή «σκάνδαλο» τα ΜΜΕ και μετά ακολουθεί η ισοπέδωση, κρατάω μικρό καλάθι και περιμένω… 




ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3868/10  Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 Παράρτημα του νόμου

ΆΡΘΡΟ 1°
Οι παράγραφοι ένα (1) και έξι (6) του άρθρου πρώτου της άνω συμβάσεως τροποποιούνται ως ακολούθως:
 

1. Ο Δωρητής ανέλαβε την υποχρέωση υπό τους όρους που ορίσθηκαν στην τροποποιούμενη από 27.3.2007 Σύμβαση να κατασκεύασα και να εξοπλίσει ξενοδοχειακά, με δικές του δαπάνες, μία Ογκολογική Μονάδα Παίδων, δυναμικότητας 107 κλινών, εκτεινόμενη σε πέντε κτήρια, με συνολικό μεικτό εμβαδόν 14.911 τ.μ. περίπου, η οποία θα περιλαμβάνει, εκτός των κλινών νοσηλείας και μεταμόσχευσης μυελού των οστών, εξωτερικά ιατρεία, εργαστήρια, σχολείο, αμφιθέατρο και χώρους ψυχολογικής υποστήριξης των νοσηλευομένων παιδιών και των γονέων τους και θα ονομάζεται ” Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ -ΕΛΠΙΔΑ”. Στην Ογκολογική Μονάδα και στα κτήρια αυτής θα ενταχθούν διοικητικά και θα στεγασθούν υφιστάμενα Ογκολογικά και Ογκολογικά/ Αιματολογικά Τμήματα, Μονάδες και Υπηρεσίες των Νοσοκομείων Παίδων “Η ΑΠΑ ΣΟΦΙΑ” και “Π. & Α.ΚΥΡΙΑΚΟΥ”. Τα κτήρια της Ογκολογικής Μονάδας θα συνδέονται με εναέριο διάδρομο με το κτήριο του Νοσοκομείου Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” και δια μέσου αυτού και με το Νοσοκομείο Παίδων “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ”.
 

6. Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες και νοσηλεία σε παιδιά πάσχοντα από κακοήθεις νεοπλασίες και κακοήθεις αιματοπάθειες, θα διαθέτει χώρους αφιερωμένους στην έρευνα για τη θεραπεία των ανωτέρω παθήσεων και θα εφαρμόζει νέες μεθόδους και μορφές νοσηλείας και ιατρικής εν γένει περίθαλψης. Περαιτέρω, θα παρέχει ψυχολογική και ηθική υποστήριξη στα πάσχοντα παιδιά και τις οικογένειες τους με ευθύνη, φροντίδα και επιμέλεια του Δωρητή.

Για να πάρουμε μια ιδέα πως στην πράξη εφαρμόζονται αυτά, ας ρίξουμε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα. 100% δαπάνη του δημοσίου για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που αξιοποιείται 100% από τον φιλάνθρωπο ιδιώτη!


 Ενταγμένα έργα Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Αττικής στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013

Ημερομηνία αναφοράς 25-2-2013

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΟΖΙΤΡΟΝΙΩΝ (PET-CT) ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ "ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - ΕΛΠΙΔΑ" ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ"Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"


Συνολική δημόσια δαπάνη 2.748.066 συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 2.748.066
 

1 σχόλιο:

  1. καλά κάνεις και το ψάχνεις, κύριε Καμπούρη διότι προφανώς πέρα απ' το γεγονός ότι ο Τομπούλογλου ήταν ο αδύναμος κρίκος υπάρχουν κι άλλες σκοπιμότητες. Βεβαίως ο Τομπούλογλου δεν μπορεί παρά να έβλεπε και το ζήτημα της πρακτικής ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου που διοικούσε μόνο με τον τρόπο που μπορούσε να δει τα πράγματα εν γένει, ως photo opportunity δηλαδή, μεταξύ "σημαντικών" προσώπων της "δημόσιας ζωής". Για του λόγου το αληθές: http://www.filadelfia-xalkidona.gr/2013/04/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BA/

    ΑπάντησηΔιαγραφή