.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...

Ο Τομπούλογλου, ο  Γκιάτης, η γαλάζια πολιτευτής και ο Άδωνις
 
Το γαϊτανάκι της διαπλοκής του συστήματος Τομπούλογλου και η μεθοδευμένη αναφορά στη Μίνα Νικολοπούλου για να πετάξουν τη μπάλα εκτός τερέν και να στοχοποιήσουν τον Υπουργό Οικονομικών!

Κάτω από τη μύτη του Μεγάρου Μαξίμου επιχειρούσε να εισπράξει τη μίζα των 25.000 ευρώ, ο πρώην διοικητής του Αγλαϊα Κυριακού και υπόδικος πλέον Χάρης
Τομπούλογλου καθώς τα στοιχεία της υπόθεσης, που φέρνει στο φως το Newsbomb.gr, αποδεικνύουν το λαϊκό ρητό για το «πόσο μικρός είναι ο κόσμος».

Και τούτο διότι στην υπόθεση ενεπλάκησαν ο γνωστός για τις σχέσεις του με τους γαλάζιους βουλευτές και πολιτευτές της Β' Αθήνας Χάρης Τομπούλογλου, ένας πασίγνωστος συνδικαλιστής, μία πολιτευτής της ΝΔ στη Β' Αθήνας αλλά, και από σπόντα και προφανώς χωρίς δική της ευθύνη, η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα κ. Μίνα Νικολοπούλου.
Ας πάρουμε, ωστόσο, τα πράγματα από την αρχή.

Στο διαγωνισμό που διεξήχθη από το Ίδρυμα Αγλαϊα Κυριακού, πρώτευσε η εταιρεία NextCom με έδρα τα Ιωάννινα και υποκατάστημα στην Αθήνα, επί της οδού Σωρου στο Μαρούσι. Στο πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνονται ήδη αρκετοί λογαριασμοί του Δημοσίου (Δήμοι, ΕΣΠΑ, Υπ. Εσωτερικών κ.α.) και, συνεπώς, δεν προκαλεί έκπληξη ότι συμμετείχε και στον εν λόγω διαγωνισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, ο τότε Διοικητής κ. Τομπούλογλου αρνούνταν να επικυρώσει το διαγωνισμό, απειλώντας να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία και να δώσει τη δουλειά στην πρώτη επιλαχούσα.

Εδώ είναι που εμπλέκεται, άθελά της, η σύζυγος του κ. Γιάννη Στουρνάρα, Μίνα Νικολοπούλου επικεφαλής της διαφημιστικής Mind Works, καθώς εν αγνοία της ο Τομπούλογλου «απειλούσε» ότι θα δώσει σε αυτήν, ως επιλαχούσα, τη δουλειά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και στελέχη της NextCom αποκλείουν οποιαδήποτε εμπλοκή της κ. Νικολοπούλου και θεωρούν ότι ο Χάρης Τομπούλογλου έλεγε ό,τι έκρινε ότι θα τον βοηθούσε να πάρει τη μίζα που διεκδικούσε.

Εμείς στο Newsbomb.gr έχουμε ασκήσει και ασκούμε την πιο δριμεία κριτική στον Γιάννη Στουρνάρα. Είναι πασιφανές όμως ότι μετά τη σύλληψη Τομπούλογλου, οι μεθοδευμένες αναφορές στην εταιρία της συζύγου του Υπουργού Οικονομικών, μόνο στόχο είχαν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και φυσικά το όποιο πολιτικό κόστος θα εισέπραττε ο Γιάννης Στουρνάρας από την εμπλοκή και μόνο του ονόματός του.

Παρά το γεγονός ότι ο Τομπούλογλου, εν τέλει, συνελήφθη επ' αυτοφώρω, στις συζητήσεις που είχε με στελέχη της εταιρείας δεν άφησε να εννοηθεί το παραμικρό. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στην προσπάθεια απεμπλοκής είχε ενεργοποιηθεί και η κ. Δέσποινα Μπακάλη, συνεργάτης της NextCom στην Αθήνα, υποψήφια με τη ΝΔ στη Β' Αθήνας κατά τις τελευταίες εκλογές και εκ των στελεχών που διατηρούν προσωπική σχέση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά!

Παρόλα αυτά, η κ. Μπακάλη δεν κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό των «θέλω» του Χάρη Τομπούλογλου και τότε αναζητήθηκε τρίτο πρόσωπο, που θα μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει τη στάση του διοικητή. Αυτό, αποκλειόμενων των πολιτικών στελεχών που απλώς θα μετέτρεπαν μία υπόθεση μίζας σε μείζον πολιτικό πρόβλημα, βρέθηκε στο πρόσωπο του επί χρόνια επικεφαλής του συνδικάτου της Alpha Bank και με ισχυρούς δεσμούς στο γαλάζιο επιτελείο κ. Τάσου Γκιάτη. Ο κ. Γκιάτης είναι αυτός που άκουσε τον Τομπούλογλου να ζητά μίζα, αυτός είναι που, τελικά, τον παγίδευσε κατόπιν της συνεννόησης που είχε η εταιρεία NextCom με την Ελληνική Αστυνομία.
Ο Τομπούλογλου, εν τέλει, συνελήφθη επ' αυτοφόρω με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια του ίδιου και του συνεργού του (σ.σ. οι επαγγελματικές επιλογές του οποίου θα είναι το αντικείμενο του επόμενου ρεπορτάζ).

Βάσει, συνεπώς, των στοιχείων θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι το πρωθυπουργικό γραφείο γνώριζε, σε κάποια στιγμή πριν τη σύλληψη, τις κινήσεις Τομπούλογλου. Εξ ου και όσα έγιναν, αμέσως μετά τη σύλληψή του, για την αποπομπή του από το Ίδρυμα, την Εθνική Τράπεζα και τη Νέα Δημοκρατία ήταν με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Γνώση πιθανότατα είχε και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όπως άλλωστε άφησε και ο ίδιος να εννοηθεί με σειρά μηνυμάτων του στο twitter. Απλώς, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ο Υπουργός Υγείας απέδειξε για άλλη μία φορά, πώς, στον επικοινωνιακό οίστρο που τον διακρίνει, δεν γνωρίζει τι λέγεται και τι όχι, με αποτέλεσμα την αυτονόητη για οποιοδήποτε κράτος σύλληψη ενός εκβιαστή να θέλει να την παρουσιάσει ως... κυβερνητική επιτυχία.

πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου