.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τι… μαρτύρησε η συγκέντρωση του «Ζούμε μαζί» και ποιος είναι ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν…



ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ της ΟΜΙΛΙΑΣ του κ. Α. ΚΟΝΤΟΥ

Συνολικά η ομιλία του κ. Α. Κόντου μπορεί κανείς να πει ότι δεν άφησε κάτι συγκεκριμένο στη μνήμη. Χάιδεψε… όμως με τρυφερότητα τη σκέψη των παρευρισκομένων. Ήταν μια τοποθέτηση που δεν ενοχλεί, εκφράζει ένα μέσο όρο, δε δημιουργεί οξύνσεις, αλλά δε χαράζει και μνήμες για
οτιδήποτε. Ήταν κάτι όπως όταν μιλάει π.χ. ο κ. Αβραμόπουλος.

Η αλήθεια είναι πως ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης εκδήλωσης, και το γεγονός ότι αφορά την πρώτη δημόσια εμφάνιση του συνδυασμού, επιτρέπει η τοποθέτηση να είναι τόσο «χλιαρή». Από την άλλη πιστεύω από όσο γνωρίζω τον κ. Κόντο, ότι ως χαρακτήρα, αυτό τον εκφράζει. Προσπαθεί να ισορροπήσει τα πάντα με ευγένεια και τον πιο ήρεμο τρόπο. Το τρίτο και κυριότερο όμως σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ο στόχος τον οποίο έχεις. Με βάση αυτά που θα αναφέρω, μπορούμε να εκτιμήσουμε πως έκανε διάνα…


ΤΙ  ΕΛΕΙΠΕ…

Από την εξαιρετικά στρογγυλεμένη ομιλία του προκύπτει ότι διακριτικά μεν, σαφώς δε, επικρίνει την πολιτική συμπεριφορά κυρίως του Χ. Τομπούλογλου, αλλά και του συνόλου των παρατάξεων και μελών του ΔΣ. Αντίθετα δεν είπε λέξη για τη Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία, όπως θα ήταν αναμενόμενο. Προφανώς αυτή η επιλογή έχει την εξήγηση της…

Δεν υπήρχε καμιά αναφορά στην κυβερνητική πολιτική, τα μνημόνια, την τρόικα και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήταν σα να μην υπάρχουν αυτά ή σα να μη συμβαίνει κάτι σημαντικό που επηρεάζει και απασχολεί την τοπική κοινωνία και το Δήμο. Καμιά διατύπωση που να αναφέρεται σε διεκδικήσεις. Καμιά δέσμευση για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου και των υπηρεσιών του, που είναι στο στόχαστρο ιδιωτικών συμφερόντων. Καμιά θέση έστω της ΚΕΔΕ που κυριαρχείται από κυβερνητικούς Δημάρχους και έστω τυπικά διαφοροποιείται… όσο η ΓΣΕΕ κι η ΑΔΕΔΥ από την κυβέρνηση. Απουσίαζε οτιδήποτε θα συγκινούσε την ευρύτερη αριστερά και τους ψηφοφόρους της, ή θα έδινε άλλοθι σε αριστερούς υποψήφιους να συμμετέχουν στην προσπάθεια του «Ζούμε μαζί».

Δεν υπήρχε κανένας χρωματισμός που να αναδεικνύει κάποια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση. Η προσπάθεια ήταν σαφώς να χωρέσει όσους περισσότερους μπορεί στην αγκαλιά του συνδυασμού του, χωρίς να πικράνει κανένα. Βεβαίως αυτό εξαιρεί τουλάχιστον την αριστερά, αλλά η αλήθεια είναι πως έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε να προσδοκά κάτι ιδιαίτερο από εκεί.


ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ οι ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ και οι ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ στην πρώτη συγκέντρωση του «Ζούμε μαζί»

Ο κ. Ζησιμάτος πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας για τη στήριξη του οποίου είχε έρθει ακόμη και ο πατήρ Μητσοτάκης να μιλήσει στη συγκέντρωση του, κι αν θυμάμαι σωστά ενώ ήταν Πρωθυπουργός! Ο οποίος επίσης ήταν υποψήφιος στο συνδυασμό της «Καλημέρας» στις τελευταίες εκλογές. Το όνομα του ανακοινώθηκε πρώτο στις υποψηφιότητες.

Ο κ. Γκίκας πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας με τη στήριξη επίσης της ΝΔ.
Το κοινό χαρακτηριστικό των παραπάνω ήταν ότι έχασαν οριακά από τον κ. Παπαμικρούλη και είχαν κατηγορήσει τον κ. Χ. Τομπούλογλου ότι υπονόμευσε την υποψηφιότητα τους.

Ο κ. Μπόβος πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας με τη στήριξη της ΝΔ, και πρώην Αντιδήμαρχος. Από χρόνια σε σύγκρουση με την οικογένεια Τομπούλογλου.

Ο κ. Δημήτρης Αλαφάκης πρώην υποψήφιος Δήμαρχος με τη στήριξη του παλιού Συνασπισμού και πρώην Αντιδήμαρχος.

Οι εν ενεργεία Αντιδήμαρχοι με το συνδυασμό της κ. Γαϊτανά, Παΐδας Αδαμάντιος, Παπανικολάου Νίκος και ο Πρόεδρος του ΔΣ Παπακώστας Γιώργος. Ο κ. Παπανικολάου εκτός από παλιό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ ήταν αυτό που λέμε κολλητός του κ. Χ. Τομπούλογλου, και λέγεται πως για χατίρι του πήγε τότε στο συνδυασμό Αποστολάκη. Σήμερα είναι σκληροί αντίπαλοι με τον Χ. Τομπούλογλου.

Οι πρώην αντιδήμαρχοι Κοσμά Ρούλα, Καρακαξίδης Τάκης, Καλόστος Ιερόθεος, Μπιλικαΐδης Πρόδρομος. Ο τελευταίος ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με τον κ. Χ. Τομπούλογλου.

Η πρώην Πρόεδρος του ΔΣ Νέας Φιλαδέλφειας και σημερινή Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλαδέλφειας κ. Δερμανούτσου Δήμητρα υποψήφια στις τελευταίες εκλογές με το συνδυασμό της Δημάρχου.

Τα πρώην στελέχη και υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές στο συνδυασμό του κ. Χ. Τομπούλογλου, Δήμητρα Νικολοπούλου, Διονύσης Κάρνος, Θωμάς Κατσακιώρης, Βασίλης Κουρής.

Κρίσιμης σημασίας ζήτημα ήταν η παρουσία της κ. Νίκης Τρυπιά και του συζύγου της κ. Ζαχαρία Αλεξάνδρου. Είχαν δώσει το παρών στις προηγούμενες εκλογές στην αντίστοιχη εκδήλωση της «Καλημέρας». Πάγια εμφανίζονται μόνο στην εκδήλωση του συνδυασμού, που στη συνέχεια θα είναι υποψήφιος ο γιος τους πρώην Πρόεδρος ΔΣ, κ. Νίκος-Τρυπιάς Αλεξάνδρου. Ο οποίος στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος με τον κ. Χ. Τομπούλογλου. Προφανώς αυτή τη φορά βάσιμα μπορούμε να υποθέσουμε πως θα είναι υποψήφιος με τον κ. Α. Κόντο.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Χ. Τομπούλογλου πληρώνει όσα… σφάλματα κατά το παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο, έχει κάνει.

Ο κ. Α. Κόντος «ακρωτηριάζει» ζωτικής σημασίας κομμάτι του συνδυασμού του κ. Χ. Τομπούλογλου. Ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ετοιμάζεται να «ακρωτηριάσει» επίσης σημαντικό μέρος από το εναπομείναν στελεχικό δυναμικό της κ. Γαϊτανά. Επομένως καλώς… δεν άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της, στο βαθμό που προσβλέπει στην προσάρτηση στελεχών της που ευθέως συνδέονται με την πολιτική της. Τα οποία ακόμη και σήμερα συμμετέχουν και παραμένουν στο συνδυασμό της. Αφήνει όμως έτσι ασαφές πόσο και σε τι διαφέρει η πολιτική που θα ακολουθήσει ως εν δυνάμει Δήμαρχος, σε σχέση με εκείνη.

Σίγουρος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που ανακοινώθηκε ως υποψήφιος με δεύτερο το όνομα του στη λίστα, ήταν ο κ. Ντάτσης. Επίσης στα πρόσωπα που παραπάνω ανέφερα ξεχωρίζουν η κ. Κοσμά και ο κ. Παπακώστας. Για τον δεύτερο ακούγεται έντονα πως θα μετακομίσει ως υποψήφιος στο «Ζούμε μαζί».

Υπάρχουν κι οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν, τους περισσότερους από τους οποίους δε γνωρίζω, για να έχουμε σαφέστερη γνώμη της πολιτικής γεωγραφίας του συνδυασμού που χτίζεται.

Από την αριστερά δε φαίνεται ούτε να έχει αποσπάσει κάτι, ούτε να προσδοκά σε κάτι ιδιαίτερο. Ο κ. Αλαφάκης και ο κ. Καρακαξίδης μάλλον δε θα συμμετέχουν στο συνδυασμό.


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ…

Με βάση τα παραπάνω μπορεί να εμφανιστεί το φαινόμενο που είδαμε στις τελευταίες εκλογές. Όπου ο Σταύρος Κόντος είχε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα στελέχη και οι ψήφοι πήγαν στον αείμνηστο Γιώργο Αποστολάκη, η χήρα του οποίου τελικά κέρδισε τις εκλογές.

Νομίζω πως οι Νεοδημοκράτες πλέον πιο πιθανό είναι να διακρίνουν στο πρόσωπο του Απόστολου Κόντου το δικό τους υποψήφιο, παρά στο πρόσωπο του Χ. Τομπούλογλου.

Στο μείζων θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ επίσης χτυπάει στα ίσα τον κ. Χ. Τομπούλογλου, καθώς ήταν καλεσμένος του κ. Μελισσανίδη στην επίσημη παρουσίαση των σχεδίων της «Αγιάς Σοφιάς» στο Ωνάσειο. Αλλά και οι σχετικές θέσεις τους επί της ουσίας δεν απέχουν. Ενώ δεν έλειψαν οι συμβολισμοί με τις παρουσίες πολλών πρώην αθλητών της ΑΕΚ στη συγκέντρωση. Εκείνο που λείπει στη συμπεριφορά του κ. Κόντου, είναι ο ακραίος λαϊκισμός που εμφανίζει ο κ. Χ. Τομπούλογλου. Και αυτό δεν τον αδυνατίζει καθόλου.

Το αν θα βοηθήσουν συνολικά τον κ. Α. Κόντο ή όχι και πόσο, όλοι αυτοί οι παλιοί και σημερινοί αυτοδιοικητικοί, είναι κάτι που θα φανεί και θα κριθεί στη συνέχεια. Αυτό που κατέστη στην προχτεσινή εκδήλωση βέβαιο, είναι πως ότι αφαιρείται ή χάνει η «Καλημέρα», περίπου στο σύνολο του προστίθεται στο «Ζούμε μαζί».  

Ο κ. Χ. Τομπούλογλου πλέον δεν εμφανίζεται απλά αποδυναμωμένος, αλλά κυριολεκτικά ξεδοντιασμένος! Αυτό που φαινόταν υγιεινός περίπατος,  τώρα έχει μεταβληθεί σε αληθινό εφιάλτη, καθώς πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει αξιοπρεπώς μέσα στα… χαλάσματα.

Εκείνα που έκανε αντιπολιτευόμενος την κ. Γαϊτανά τελειώσανε. Σήμερα πια αποδεικνύεται πως τα χτυπήματα του, ήταν με… όπλα για παιχνίδια paintball και τίποτε περισσότερο.

Η αδικαιολόγητη φθορά του συνδυασμού του ενώ ήταν αντιπολίτευση, απέναντι σε μια άπειρη και άσχετη με την πολιτική και την αυτοδιοίκηση Δήμαρχο, χωρίς να είναι ανεξήγητη, είναι πρωτοφανής! Από φαβορί μέσα σε ένα μήνα έχει γίνει αουτσάιντερ, κι αυτό με ερωτηματικό. Γιατί απλούστατα ακόμη δεν έχουν ανοίξει όλοι οι συνδυασμοί τα χαρτιά τους…

3 σχόλια:

  1. Που είναι τα γλυκάκια οεο;4 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:46 μ.μ.

    Χαμένος ο Τομπούλογλου από την πόλη. Γιατί άραγε;
    Μόνο κάτι γιαγιάδες τον ψάχνουν που έχουν πάθει υπογλυκαιμία.
    Κάτι άλλες πάλι, τα κακάρωσαν από το σάκχαρο.
    Υ.Γ. Τα τοπικά ζαχαροπλαστεία διαμαρτύροντε τελευταία. Από τότε που σταμάτησε να αγοράζει γλυκάκια έχει πέσει κατά πολύ ο τζίρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αποστόλης αποδεικνύεται μεγάλος γάτος... Το καλύτερο που έχει να κάνει τώρα ο Χαρούλης είναι να κατέβει ως συνιστώσα στο συνδυασμό του Αποστόλη μήπως καταφέρει να εκλεγεί σύμβουλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή